ГЕРБ vs БСП: Лобирате за една определена ваксина!

Политиците трябвало да се обединят в името на националния интерес
206
ГЕРБ vs БСП: Лобирате за една определена ваксина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини червената шефка Корнелия Нинова, че лобира за една определена ваксина.

Още по темата

Повод за това й даде декларацията на Нинова, в която тя съобщи, че левицата внася проект на решение, с което НС задължава МС да проведе разговори за купуването на руската ваксина „Спутник“.

„Корнелия Нинова лобира за един учебник и за една ваксина, а на този фон твърди, че категорично се противопоставя на подобни явления“, скочи Дариткова.

"Картината на отсъстващата опозиция е типична за 44-ото Народно събрание. Дълго време бяха извън парламента, а и сега виждаме системен саботаж на заседанията. Типичното поведение на лидера на БСП е явяване за краткотраен гастрол в пленарна зала с поредна декларация, която демонстрира тежко разминаване между думи и дела. Твърдението, че сте против лобизма търпи крах от това, което чуваме в последните седмици от тази парламентарна трибуна от г-жа Нинова", настоя Дариткова.

Тя обвини опозицията в липса на експертиза.

"Не може да правиш проект на решение да задължаваш събранието да го обсъжда, още повече да искаш да задължиш правителството да наруши действащото законодателство по отношение на лекарствените продукти в хуманната медицина, към които спадат и препаратите за ваксинопрофилактика на заболяването COVID - 19", каза Дариткова.

Тя обясни, че съгласно законодателството на ЕС, е въведена централизирана процедура на ЕС за разрешаване за употреба на лекарствени продукти.

Тя призова политиците, когато има национални предизвикателства да се обединяват и да гарантират, че интересът на държавата е  да се ограничи пандемията и да се върнем към нормалния живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП не искат ли да пийнат малко бояришник?
48
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото ще пратят децата си в Русия толкова ще се ваксинират със спутник.
47
14
 
11
 
! Отговори
До дедо преди 3 години
Ти видя ли с очите си парите от Европа ?Документи бордеро плащане транзакции видя ли Доказателства че е дошло 1 евро от Европа имаш ли Ако нямаш и не можеш да докажеш че от Европа е дошло и 1 евро означава че си ЛЪЖЕЦ и ПО.ДЛЕЦ
46
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48/ Прав си-Европата с едната ръка ти дава, а с другата двойно ти взема. А Путин едва ли ще даде нещо. Претеглили са ни отдавна какво значим.
45
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурен съм че нито един от БСП няма да се ваксинира с руския бълвоч, само лаят.
44
12
 
13
 
! Отговори
Черната Дариткова преди 3 години
Имате право на всякакви ваксини стига да са на Астра зенека !
43
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има избор, включително и за "Спутник".
42
13
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Когато Европа ти дава пари за справяне с пандемията мисля че е меко казано нелоялно да купуваш от Русия!Чичо Путин обаче нищо не дава бадева, само взима.
41
9
 
16
 
! Отговори
мокри сънища преди 3 години
Тя Нинова иска и всички да гласуваме само в посолството на Русия......
40
10
 
10
 
! Отговори
Бсп преди 3 години
Кой го каза ?Че лобираме за една ваксина !При положение че инжектирате на хората само на Астра !И кой е представител за България на Астра ?
39
7
 
10
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
До Анонименами това че са поръчали повече астра зеника от майката на герберската евродепутатка майделЯко й влезе на другарката Паунова с Астрата, но най-вече, политически на ГЕРБ:))), защото се предовериха на кадрите си в стремежът да угодят преди изборите на далаверата на всеки по-висш техен кадър
38
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унгарците взеха руската ваксина, но на Орбан му стиска.Не се навежда като нашия хубавец на всеки и винаги избира правилното.
37
13
 
12
 
! Отговори
Силвия преди 3 години
Значи да разбираме че правото на избор вече е Лобизъм ? Типичната наглост арогантност и цинизъм от комунистите на ГЕРБ . Няма по нагла и арогантна организация на БКП от ГЕРБ
36
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ДПС -единствената демократична партия ще ги помете всичките на изборите и нещата ще потръгнат. Малко остава още-елементарна аритметика е. След някоя друга година ще печели повсеместно.
35
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами това че са поръчали повече астра зеника от майката на герберската евродепутатка майдел
34
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнелия Нинова лобирала за една определена ваксина, а Дариткова и началника й лобират за три строго определени ваксини от началника им хегемон.На запад се нарича лобиране, а на изток му викат корупция.
33
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите от герб се чудят на кого да угодят. Няма отърване от тая комунистическа напаст. Западната ваксина е "демократична", а пък и гербавите са демократи-залагат на сигурното западно. Ако бяха приели закона за лустрацията, както беше в бившите соц страни-един гербав комунист нямаше да има в тая сграда.
32
3
 
9
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
До ЧебурашкаОт тази гледан точка, това е правилната стратегия;))) Инак тез двете партии, ще дръпнат 2-3%, а всеки процент тук е решаващ, защото води до повече депутати и по-голяма тежест в Парламата;))) Но, и тактиката на Бойко е правилна с насърчаването на такива партии за участие в изборите, така взема от БСП едно 10-12%, понеже хиляди гласове просто потъват в тези партии-капани!
31
11
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Лобират за за Матушката си, чакат пак да ги докара на Власт на дулата на съвеЦките танкове ... Да се помолят на паметника на съвеЦката армия, да лъснат пак шмайзера на Альоша и ген.Решетников може да смили, Румбата лично ще им достави ваксините със своя МИГ-29 ... !!!
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям театър. Хората не искат инжекции, те се карат коя да купели?! Все едно има бой по улицата за тези отрови.Господарите им са едни и същи.