Каракачанов честити 3 март и на политиците в Северна Македония

В родното село на премиера Зоран Заев също имало опълченец
127
Каракачанов честити 3 март и на политиците в Северна Македония
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов честити националния ни празник и на политиците в Северна Македония.

"Използвам повода да честитя празника и на политиците в Северна Македония, защото 3 март е празник на всички българи, които тогава са били в една държава", каза Каракачанов, цитиран от БТА.

Още по темата

Той отбеляза, че след като България е разкъсана от великите сили, именно българите в Македония са въстанали и са вдигнали Креснеско-разложкото въстание, за да възстановят и запазят Санстефанска България.

"В българското опълчение, по целия му път, от Дунава до Одрин по времето на Руско-турската война има стотици българи от Македония, много от които загиват и на Шипка, и в боевете за Стара Загора и т.н. От родното село на г-н Заев има също опълченец, така че - честит празник и на тях", каза още вицепремиерът.

Именно 3 март, а не някой друг ден, става символ на българския национален идеал - всички българи да живеят свободни в собствената си държава България, посочи още  Каракачанов, след като участва в церемонията по издигане на националното знаме пред паметника на Незнайния воин в столицата.

Според него именно в този национален идеал е било осъществено и Съединението през 1885 г., България е участвала и в Сръбско-българската война, и в Балканската, и Междусъюзническата война, и в Първата световна война, и във Втората.

Всичко това беше в името на този национален идеал, посочи той.

И въпреки, че политиците и тогава, както и сега, са се карали, но те са имали в главата си една обща цел - целокупна България и всички българи, както го е завещал Левски, в България, Тракия и Македония да живеят свободни и в земите си, каза още Каракачанов и допълни, че затова са изградили държава, която е била шестата - седмата икономика в Европа.

"На 3 март, обаче задаваме ли си въпроса, кой е днешният ни национален идеал, има ли такъв, култивиран ли е, възпитан ли е през образователната система, или ще повтаряме общи приказки за някакви си евроатлантически или някакви нови европейски ценности", попита Каракачанов.

Според него България трябва да има много ясна цел, защото иначе вместо политиците да обединяват, да сплотяват нацията, я разделят, мразейки се помежду си.

Той призова да си отговорим на въпроса какъв е общият ни идеал.

Каракачанов благодари на българските военнослужещи, от редника до генерала, за службата в името на онази България, която е наш национален идеал. Той напомни, че предназначението на армията ни е да защитава суверенитета и териториалната цялост на страната.


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
1
 
! Отговори
По преди 1 месец
Политиците четат коментарите ни и се радват,че си постигат целите.
111
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 месец
агент-иване,с голи честитки не става,паспорти им трябват,на братята политици,от Северна Македония,но за тях,като политици,малко свали тарифата.
110
2
 
12
 
! Отговори
До 91 преди 1 месец
А в Самара какви живеят бе, глпчо, я върви се просвети малко ! Това е един стар български град, и преобладаващото население все още е българско, но сега се наричат ''руснаци'', просто защото отдавна са в границите на Русия - нещо подобно на ''македонците'', на ''турците'' около Одрин, и много други ! И изобщо, в цялата южна половина на Украйна, и на север от Черно и Каспийско море чак до Москва, почти всички значими градове са или основани, или развити от древните българи, и с български имена !
109
5
 
6
 
! Отговори
Иван Василев преди 1 месец
Ами то и от нашето село е имало опълченци. Дядо ми е бил такъв. Мен що не ме поздрави, торбичка?
Аааа щот от с.Златар ти нямаш кяр, нали? Ясна ми е работата. Да гласувам ли? Не няма. То няма за кого. Избори са ако имам избор. Аз нямам избор. Натиквате ми бойко, корнелия, каракачана... аз искам за Петко да гласувам, ама Петко го няма. Това не са избори :)
Аз нямам право да избирам. Както и сънародниците ми. Ние права нямаме. Изборни. Задължени сме :)
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубу тръгна да събаря незакони мангласки гета, ама се запря нещо ...
107
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
чао, шкембе такова. оказа се най-антибългарския политик в историята ни.
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До КАРА-КАЧАН

Защото трябва се хванете една група и да осъдите държавата за дискриминация спрямо децата ,които са лишени от детски надбавки и да възстановят закона за равнопоставеност и детските надбавки да са за всички деца!
Това ,което правят е незаконно и е дискриминация,всички деца са равни, също и пенсии и други социални придобивки под минималния доход за оцеляване са също дискриминационни, защото обричат хората на глад и студ!
105
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А изводът е един на вдички коментари нито Каракачанов е вожд нито ще влезе в следващ парламент много е далеч от ВМРО което е създадено тоя иска само да *** а онези отстояваха интересите на България
104
6
 
10
 
! Отговори
КАРА-КАЧАН преди 1 месец
ЗАЩО СЛЕД КАТО 4 ГОДИНИ СИ ВЪВ ВЛАСТТА

БЪЛГАРЧЕТАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ,

А ИНДИЙЧЕТАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ?
103
2
 
3
 
! Отговори
дебарско лайно преди 1 месец
До Анонимен

името РУС идва от руска ***,която за жалост ние българите сме създали
102
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 98

Изобщо знаеш ли откъде идва името Рус и коя година започва всичко, бе кретеноид?
101
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРЕДАТЕЛ!

Нито Македония върна! Нито заплатиет вдигна! Нито реши проблема с малцинствата!
100
3
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 месец
До Анонимен 98
Ти се шегуваш, колега! В тоя 7 век точно още няма руснаци! Изобщо няма руснаци! И изобщо си гола вода и кал по ушите по история!
99
4
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Тоя па какво им честити?! Това, че са ги признали за българи?! Или това, че руснаците са ги зае++++ли под турско/извинявам се тогава нямало турци - османци били/?!
98
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Абе ***,тогава не е съществувала такава държава Полша,руснаци и немци са граничели,дори столицата на Полша - Варшава е създаден от руснаците град,руснаците още от 7 век създават държава,а немците през късното Средновековие и започват да завземат територии(включително и славянски) и се разрастват много бързо и имат обща граница с Русия.
97
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българското опълчение има важна роля но без Русия онази царска Русия да кажа защото много се дразнят от името Русия едва ли щяхме да успеем то затова войната се води Руско-Турска защото за аристокрацията от Запада въобще сме им много далеч за да ни защити с войски разбира се има и финландци да не ги забравяме но те тогава са част от Царска Русия Русия е тази която застава зад нас независимо от интересите й явно Запада няма интерес да не го забравяме сега опетлани в бълг политиканстване
96
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен
Българското знаме е бяло, зелено и червено. Туй дето си го описал, не българско, ами и руско не е . Кви ги бръщолевиш ве, наркоман такъв? :D
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Османците идват от Азия, гърците - също, накрая последни се заселват и албанците на Балканите, останалите народи винаги са си били на Балканите още от древността!И турците са окупатори.
94
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, зарежете всякакви пандемии, новини, избори и т.н. То тая държава е вече тиня. Каквото и да рпавим, няма да се оправи. ОК, ще махнем бойко. Кой ще сложим? Нинова ли, славчо мЪркуча ли, каракачанката ли? Няма кой. Казвам ви - тиня е, батак отсекъде. Бачкайте си докат работи фирмата на шефа ви и тва е.
Ялате да играем едни карти и да жулим ракия. Оправия няма, поне с кеф да си идем от тоя свят.
93
2
 
2
 
! Отговори
Джо преди 1 месец
Напишете нещо за генерала картоиграч.