Борисов: До месец най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани

По-либерални мерки от тези в България никъде не е имало
193
Борисов: До месец най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Пандемията е в цялата си сила в Европа и света. Много притеснително е, че новите варианти на коронавируса заразяват много по-бързо и по-млади хора. От днес отново ще ваксинираме по 15 000-20 000 желаещи на ден и с още един месец търпение най-уязвимите групи ще бъдат имунизирани“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, на което кабинетът отпусна 7 милиона лева за осигуряването на лични предпазни средства, медицински изделия, лекарствени продукти и дезинфектант за борбата с пандемията от COVID-19, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Премиерът Борисов отбеляза, че допълнителните мерки, които областните щабове ще приложат локално в червените зони на страната с висока заболеваемост от COVID-19, ще доведат до нормализиране на ситуацията.

„Толкова либерални мерки като в България никъде не е имало. Това, че сме разрешили по-свободен начин на живот – нормален начин на живот, не означава, че не трябва да се пазим, да внимаваме, да не носим маските или че не трябва да се събираме на големи групи от хора“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да създаде такава организация, че да не остане нито една болница или поликлиника без необходимите предпазни средства. С отпуснатите днес средства от Министерския съвет се гарантира осигуряването им в достатъчни количества.

„Нека продължим да пазим своето здраве и здравето на другите, така ще се справим с пандемията“, призова премиерът Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжец!
120
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уязвимите според боко могат да почакат. Първо са желаещите. А до тогава болниците ще се пълнят от възрастни и хронично болни хора
119
0
 
10
 
! Отговори
SS преди 3 години
да де, ама това за единия месец вече го слушахме преди Коледа...Както и това, че видите ли, като се мине 200 заразени на 100 хиляди души средно за страната, мерките ще бъдат яко затегнати. Сега сме 500 на 100 хил., и пак се размотават... утре щели да решават...Късно... късно...
118
0
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
УПРАВИТЕЛЯТ НА ПАНДЕМИЯТА Е ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ !!!
117
2
 
6
 
! Отговори
Дърпай ве чакал преди 3 години
До 1280Лошото е, че психично болните сте мнозинство в тази държава и тя за това винаги ще бъде *** на Европа.
116
0
 
10
 
! Отговори
дефицит преди 3 години
бойко ти освен думите НИСЪК ДЕФИЦИТ други думи май не панимайуш, и кат папагал все ги повтаряш....ДРУГИ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА КОИТО ИМАТ ПО-ВИСОК ДЕФИЦИТ ТОГАВА БИ ТРЯБВАЛО ДА СА ФАЛИРАЛИ.......И ХОРАТА ДА СА УМРЕЛИ ОТ ГЛАД....ПЪК СЕ ПОЛУЧАВА ОБРАТНОТО-----МНОГО И ТО МНОГО ПО ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ ИМАТ ХОРАТА ТАМ.......ТЕХНИТЕ ФИНАНСИСТИ ЗНАЯТ КАК СЕ МУПРАВЛЯВА ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ,ДЕФИЦИТ....... ПРИ ТЯХ НЯМА ПЛЯЧКОСВАНЕ ,РАЗХВЪРЛЯНЕ СРЕЩУ ВЯТЪРА БЕЗРАЗБОРНО ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА
115
1
 
10
 
! Отговори
Дърпай ве чакал преди 3 години
Ако живеехме в паралелна реалност, в която народа не е *** като ***, след месец ти щеше да си в затвора доживот заедно с останалата *** в парламента и не само.
114
0
 
9
 
! Отговори
## преди 3 години
Първо връзкарите, а след това всички останали!
113
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже никъде не е имало по-либерални мерки от твоите,затова сме на 5-то място по смъртност в света от ковид и по 150 човека на ден умират.С това ли се хвалиш,бе?И въобще добре ли си с психическото здраве?
112
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какво ще ги ваксинирате бе он уф ри? Асрта пак си направиха т аргара с вас бяха обещали 150 000 пратиха ви 120 000 от другите ментета също имате по 1-2 кашона.
111
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много животи можеха да се спасят от управляващите господа ако закупиха руската и китайската ваксина,но затова се иска смелост,и да си човек,те не са.Грехът е техен
110
0
 
15
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Заначи около 2 милиона пенсионера и хронично болни ще са ваксиниране с двете дози до месец. Доообре - това въобще не е поредната лъжа.
109
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига бе!Други хора няма ли в тая държава?От сутрин до вечер само него рекламирате.
108
19
 
2
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Докато някои като ГЕРБ и Бойко Борисов работят неуморно, други само плюят по направеното и гледат да пипнат държавната пара за политическо нищоправене.Президента, Мая, Корнелия, ДПС, Учиндолския , Пинокио само цоцат кинти от заплата или за участие в изборите, а когато трябва да отговарят какво и как ще правят мълчат като партизани на разпит. И тия искат да управляват България? Народе, осъзнай се... Тия са гладни хиени, умрели за власт и за кражби, виждат само едни 50 милиарда дето се чакат...
107
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чисто физически на опашка 2,5 милиона души как го вижда това да се случи?Представя ли си като ''материал'' ей-така нагледно на терен толкова хора стриктно да се наредят и чинно да чакат?Ами сестрите дето ваксинират ще хванат тендвагенит на ръцете като машинописките навремето!!!Ще им се схванат ръцете да бият инжекции за толкова кратко време бе Бойкоооо!!!!
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евентуално ако им слагате по 1/4 от дозата може!
105
0
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Хихихихихихииии...
104
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За най-уязвимите трябват 2 милиона и половина ваксини,от къде толква бе г-н Борисов?
103
1
 
11
 
! Отговори
до Анонимен преди 3 години
Италия и Австрия сключиха договор с Русия да произвеждат Спутник. Унгария, Словакия, Чехия ваксинират. А при нас? Чакаме...до кога?--------------Пропусна Хърватия, а от 7 март вече и в Македония.Мъ, Бацето изпълнява стриктно указанията на Урсуза фон дер ***, пък Матряла да си трай...
102
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов: Аз колкото мога да ви лъжа, никой не може да смогне да ме опровергава!