БСП: Правителството поставя на карта здравето на хората

Защо са поръчани ваксини, с които има затруднения?
101
БСП: Правителството поставя на карта здравето на хората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българското правителството дължи отговор на нацията си за това, че с действията си поставя на карта здравето, спокойствието и бъдещето на българските граждани. Със своите разнопосочни послания срутва доверието на всеки български гражданин в неговия най-голям партньор – държавата, обвиниха депутати от БСП.

Още по темата

Проф. Георги Михайлов настоя, че всички граждани имат правото да получат отговор на въпросите – защо, след като дни наред целият Европейски съюз съвсем открито и добронамерено се занимава със странични реакции на една ваксина,  днес по обяд министър-председателят трябваше да разпореди спирането на работа с тази ваксина.

„След като сутринта български граждани са били ваксинирани с нея и след като официални представители на Щаба не можеха да дадат смислен отговор – нито за проблемите, които  съществуват около нея, нито за дискусиите около нея. Всичко дойде внезапно в 12 ч.”, отсече той.

Михайлов попита и защо се случва така, че ваксинационната платформа, въведена в България, изпраща български граждани на несъществуващи ваксинационни пунктове.

Професорът зададе въпрос с уточнението, че количеството на ваксините са поръчани директно от българското правителство – защо има разлика в пъти между едни и други ваксини?
 
По думите му последното място по брой на ваксиниране на България не се дължи само на липсата на производство на ваксини, но и защото са поръчани ваксини, с които има затруднения.  
 
„Защо при тези обективни трудности пред доставката на ваксини българското правителство отказва да се обърне към други производители на ваксини, за да реши проблемите на своята нация?”, попита още той.
 
„Българското правителство си играе на руска рулетка със здравето и живота на хората. Кристално ясно е, че както управляват здравната криза, така управляват и държавата – хаотично, непоследователно и без грижа за хората”, обобщи Филип Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Чернобил преди 3 години
Ко каза ,ко?
75
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До До тролската дружинаКъде ме бъркаш където ме няма, БСП? Манипулациите ти ще те побъркат!...Партиите са си партии и ако не искат да се говори лошо за тях, трябва или да не правят нищо лошо /особено да не блъскат в дълбокото на пазарната икономика цял един народ!/ или да се махат от политиката, където явно не им е мястото! Един чистач ако не си гледа работата както трябва, го хокат, а една партия, която си няма идея от работата си не само ще я хокат, ами глей кво става, значи...БСП ВЪН
74
0
 
0
 
! Отговори
До тролската дружина преди 3 години
До Зоро: Кога ще поумнееш Зозо. Кога ще спреш да ръсиш г'лупости по статиите?Аз искам да имам избор, а кой с коя ваксина ще се ваксинира, нека всеки сам си решава.А правителството на Бойко, вместо да приказват каквото им дойде, трябва да осигурят ваксини за всички желаещи да се ваксинират. Нещо неясно има ли тук?Какви партии месите тук (Диана, мамка му?). Ако човек иска да му се осигури възможност за ваксиниране и да има право на избор, търсите каква глупост да изръсите.
73
0
 
1
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Абе какво им пречи да вкарват спутник и който е за бспйе да иде да си я забие.Ако получи имунитет добре, ако ритне камбаната още по-добре. И в двата случая няма да заразява останалите.Ще ми е много интересно Нинова, дали ще се бодне. Или ще мрънка и тя като Боко българоубиецца, че е преболедувала и няма нужда.
72
1
 
5
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Моля всички комунисти да имат право да се ваксинират със Спутник ваксината ! И да мирясат! Ние ,другите българи , ще почакаме за дугите ваксини. Борисов композира влак за Москва и вече всички комунисти могат да отпътуват към мечтаната обетована земя -Русия ! И никога повече да не се връщат !!!
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте на бабите Спутник а ние ще почакаме Пфайзер!
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама няма никакъв вирус - това е активно мероприятие!
69
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
БСП да вземе да се гръмне най-накрая...Как е възможно такова безобразие от професор = явно толкова е и професор, мамка му! Знаят само да обръщат бялото в черно по всички възможни и невъзможни начини...Те ще ми говорят за ваксините! Те, които отричаха изобщо съществуването на вируса, които отричаха изобщо ваксинацията, сега са се загрижили защо е обявено прекратяване на Астра-Зенека ваксинирането в 12ч., значи...Това е страшен проблем! А защо да не може да се обяви в 12ч. - няма никакво значение.
68
0
 
0
 
! Отговори
Странно преди 3 години
всички мълчат за избиването на хората.
67
0
 
5
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Е няма що ,ако беше БСП то вече да сме излекувани първа доза Спутник и втора Путник
66
0
 
1
 
! Отговори
Козяк преди 3 години
Към умника 70. Интересно ми е ти с какво по цял ден се занимаваш та притежаваш такава ерудиция? Ти като че ли си бил навсякъде и сам си наблюдавал или даже управлявал тези процеси. Най-добре е да си стоиш вкъщи при жена ти и да й разправяш лакардии. Обясни й как ще промениш света ако ти поканят. Аман от такива!
65
1
 
2
 
! Отговори
Сержант от запаса преди 3 години
за 70. Има някои които знаят всичко. Един от тях е между нас. И той постоянно атакува с въпроси :" ти знаеш ли че...? " И се оказва че той си отговаря на въпросите базирайки се на неговата всестранна информираност. Аз не знам много но като че ли здравният министър на Словакия си отиде а не на Словения. Ама един всезнайко си остава цял живот всезнайко и самият Айнстайн се страхуваше от такива. Той каза по този повод знаменитите думи за вселената и глупостта, но за тях друг път.
64
1
 
1
 
! Отговори
Студент-лесовъд преди 3 години
" България е от години полигон за изпробванена съвършено непознат механизъм за цнищожението на цял един народ и неговата държава със съдействието на самия този народ и неговите основни институции ., които заработват в един момент по чужда програма. И затова ще си позволя да повторя: Европейският съюз е Черната дупка, която ще погълне Звездата на Бъргария. Всичко в материалната сфера е възвратимо. Необратимо е само веднаж изчезналото самосъзнание. И изчезналия идеал, .. " Николай Хайтов
63
3
 
3
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До "до анонимен": Нищо не е отказала Русия, а напротив - очаква одобрение на Sputnik V от Европейската агенция по лекарствата (EMA). Още на 19. 01 се е провела среща на експерти от комисията с разработчиците на ваксината. Сигурно ще я одобрят, но, естествено не бързат. Кой ще продаде повече, това е въпросът.А ние, между другото, сме отказали доставки на три вече одобрени ваксини, защото нямаме хладилници за да ги съхраняваме на -70 градуса.
62
3
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Ами "другарю" руските ваксини не а "доказано ефестивни".Точно обратното - Русия отказва да предостави ваксини на ЕС да бъдат изследвани колко са ефективни и дали имат странични въздействия.Натискат се да продават на голо доверие.Айде без тия комунистически номера.
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са все повече неадекватни.Разбраха, че няма да спечелят изборите и сега плюят като за последно.Последната изцепка на Нинова по тв беше преди два дена - как щели да гласуват всички за БСП, но се страхували да си признаят.Пълна шизофрения.
60
7
 
4
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До До нищо ново: Ами да вземат Бойко, министър Ангелов и Мутафчийската дружинка да си признаят, че не те управляват пандемията, а пандемията управлява тях. Първата грижа на Бойко е не да управлява държавата, а да си пази рейтинга (но пак, от много пазене, е паднал до 23% одобрение). Като го натиснат ресторантьорите - отваря, като го натиснат болниците - затваря. А поредният му здравен министър Ангелов и той същият: Днес има зелени коридори, утре няма. Днес има достатъчно ваксини, утре - няма...
59
4
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 70: Глупостите ги говориш ти, драги. Какво си взел да бистриш колко ваксини произвеждали в Русия, имали ли капацитет и т.н. Кой приказва за това? Може и да имат, може и да нямат. Въпроса е: защо не одобряваме за внос ваксини, които са доказано ефективни, след като от ЕС не получаваме достатъчно. Специално за Спутник V авторитетното британско списание Lancet признава 91% ефективност. А има и други.Липса на управленски потенциал, това показват нашите управляващи. Как другите могат?
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Италия даже се канили...Ти осъзнаваш ли каква глупост говориш бе ?Къде е Спутника ???? Кажи къде е ?? Колко броя произведени има,знаеш ли ? А знаеш ли,че няма достатъчно за самите руснаци към днешна дата? А знаеш ли защо нямат и защо Италия и други държави ще ги произвеждат ЕВЕНТУАЛНО? Защото Русия нямат технологичната възможност за производството на количества.А знаеш ли,че здравния министър на Словения загуби поста си заради Спутник,поради това,че е одобрил ваксина,която няма сертификат!?
57
1
 
7
 
! Отговори
До нищо ново преди 3 години
Абе,плондер,кой горя маски,кой протестира срещу затварянето,кой орева света за КППтата,кой повтаря като папагал,че маските му затваряли устата,кой не сложи маска в парламента,кой нарече к19 политически вирус ? Стига с тея избори бе.И САЩ ги намесвахте,че уж вируса щял да изчезне след изборите там.Пууу....Егати и профаните.До вчера цвилихте на умрало,че диктатура било,нямало к19,репресия,нов световен ред,потъпквали им правата на свобода,днес-защо бил отворил.Ами нали видя в Блг и Плевен.