БСП: Правителството поставя на карта здравето на хората

Защо са поръчани ваксини, с които има затруднения?
101
БСП: Правителството поставя на карта здравето на хората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българското правителството дължи отговор на нацията си за това, че с действията си поставя на карта здравето, спокойствието и бъдещето на българските граждани. Със своите разнопосочни послания срутва доверието на всеки български гражданин в неговия най-голям партньор – държавата, обвиниха депутати от БСП.

Още по темата

Проф. Георги Михайлов настоя, че всички граждани имат правото да получат отговор на въпросите – защо, след като дни наред целият Европейски съюз съвсем открито и добронамерено се занимава със странични реакции на една ваксина,  днес по обяд министър-председателят трябваше да разпореди спирането на работа с тази ваксина.

„След като сутринта български граждани са били ваксинирани с нея и след като официални представители на Щаба не можеха да дадат смислен отговор – нито за проблемите, които  съществуват около нея, нито за дискусиите около нея. Всичко дойде внезапно в 12 ч.”, отсече той.

Михайлов попита и защо се случва така, че ваксинационната платформа, въведена в България, изпраща български граждани на несъществуващи ваксинационни пунктове.

Професорът зададе въпрос с уточнението, че количеството на ваксините са поръчани директно от българското правителство – защо има разлика в пъти между едни и други ваксини?
 
По думите му последното място по брой на ваксиниране на България не се дължи само на липсата на производство на ваксини, но и защото са поръчани ваксини, с които има затруднения.  
 
„Защо при тези обективни трудности пред доставката на ваксини българското правителство отказва да се обърне към други производители на ваксини, за да реши проблемите на своята нация?”, попита още той.
 
„Българското правителство си играе на руска рулетка със здравето и живота на хората. Кристално ясно е, че както управляват здравната криза, така управляват и държавата – хаотично, непоследователно и без грижа за хората”, обобщи Филип Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До Ха-хаСамо, моля те внимателно прочети каква глупост си написал и сам ще паднеш от смях. Стара и изпитана???
35
1
 
4
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
Отново манипулации и заиграване със страховете на хората. Астра е спряна само в Австрия. В Румъния и Дания е спряна само определена партида, която при нас вече е изчерпана. В Германия обявиха, че няма проблем с ваксината на Астра и няма доказателства, че причинява проблемите, същото каза и ЕМА. Всички ваксини имат проблем с доставките. Янсен получи одобрение и веднага обявиха, че и те ще имат проблем с производството.
34
0
 
5
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До АнонименБегом към Сибир !
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте на БСП да окраде България отново, че вече не издържат!
32
8
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До ЧебурашкаА бе ортабудала,руската ваксина няма никакви странични ефекти,освен обичайните за всяка ваксина!И не защото е някакъв връх в технологията,а просто защото е стара,изпитана такава.Ако искаш да не ти се смеят-постави под съмнение ефективността,примерно.Там има неясни неща и място за спорове.
31
5
 
3
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Истинският въпрос е защо не се поръчват разнообразни ваксини?!Най-малкото могат да се одобрят,а вносител ще се намери,цените не са високи.Дали Баце не се е облажил с тлъсти комисионни и в замяна не допуска алтернативни ваксини???
30
1
 
4
 
! Отговори
Тя преди 3 години
Вие какво ще направите за нацията? Европейски заплати и пенсии? Може би европейско здравеопазване? Аз мисля, че ни трябва чудо или голям процент от населението да мине през депутатските места, за да заприличаме на нормална държава. Всеки народ може би си заслужава управлението.
29
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки друг различен от мутрите е по-малко зло за България. Мутрите са най-голямото зло.
28
0
 
5
 
! Отговори
До Az преди 3 години
Е, хайде стига с това"А вие защо биете ***?" От безсилие и глупост не знаете и какво да отговорите...Папагали!
27
0
 
2
 
! Отговори
БОЙКО преди 3 години
До АнонименА така всичко е колаж банкноти кюлчета ама кой го е направил неговата кожа?
26
3
 
11
 
! Отговори
ЕС пич преди 3 години
Кака Корни пак удари тъпометъра! Според нея само спутник да поръчаме да не се смени чипа случаЕно.
25
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига със старите клишета против БСП!Има ли хаос с ваксинирането - има!Има ли проблеми с доставките - има!Има ли странични ефекти от всички доставени ваксини - има!Бойко сега се оправдава, че договорите са подписвани от ЕС, а ние сме ползватели на тези договори, само, че си ги плащаме!Е, като има проблеми трябва да се търси изход! За сега единсттвения изход е доставка на руски и китайски ваксини!ЕС не е в състояние да се справи с проблема!
24
3
 
17
 
! Отговори
. преди 3 години
Най-циничната партия е тази на комунистите. Точка.
23
8
 
5
 
! Отговори
Бойко М Борисов преди 3 години
Заратди комисионата разбира се , що за въпрос, тия ми дадоха най-много .
22
8
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Е как защо , защото защото "мамата" на герберският еврорезил Майдел стой зад тази ваксина.
21
5
 
17
 
! Отговори
Az преди 3 години
А пък вие в БСП сте едни капацитети, знаем ви, видяхме ви, колкото пъти управлявате, толкова пъти фалирахте държавата. Ами, че то и сега 90% от управниците, бизнесмените и меринджеите са ваши кадри, синове и внуци на ония които окрадоха държавата, а резултата се..... вижда,батак,батак и батак.
20
2
 
17
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 3 години
Скрити се и млъкнете, червени ***. Вас ви знаем какво можете и какви катастрофи само ни донасяте.
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След всичките дивотии на кака Кypи заявявам , че никога няма да гласувам за тая крадлива партия.
18
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ще са първа политическа сила след изборите Много са прави за ваксините който се предлагат на хората Те са единството хора който биха упралявали
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП=БСП-то да ми даде обяснение защо ме окраде.Нали помните виденовата зима, фалитите на банките.... глада...Заради това ли да им имам доверие?Или заради панаирите, на които с Радев заразяваха народонаселението, а после Нинова се лекуваше при Мутафчийски в лукс-стая във ВМА, независимо, че преди това твърдеше, че Мутафчийски бил такъв и онакъв и вируса бил измама. Ми що не си остана да се гътне вкъщи или при Мангъра?