Борисов пред ЕНП: Забавянето на ваксини е политически проблем

Важно е фирмите-производителки на ваксини да спазват договорите си с ЕК
Обновена: 25 мар 2021 14:11 | 25 мар 2021 14:10, Елка Василева
161
 Борисов пред ЕНП: Забавянето на ваксини е политически проблем
Снимка: архив, БГНЕС

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов участва във видеоконферентна среща на върха на Европейската народна партия. Във фокуса на разговорите бяха темите за доставките на ваксини и за отношенията на Съюза с Турция и Русия, които държавните и правителствените ръководители ще обсъждат на започващия днес Европейски съвет, съобщиха от ПП ГЕРБ.

Пред своите колеги от ЕНП Бойко Борисов изтъкна огромния труд, който ЕК и лично председателят й Урсула фон дер Лайен са положили за поръчката на достатъчен брой ваксини за населението на ЕС.

Още по темата

„В тази нелека ситуация е дори още по-важно фирмите-производителки на ваксини да спазват договорите си с ЕК, защото от това пряко зависи хода на имунизационните кампании в страните-членки. Забавянето с доставките на ваксини вече се превръща и в политически проблем“, коментира Борисов.

В тази връзка той приветства заявената готовност от страна на ЕК да се приложат различни мерки спрямо фармацевтичните компании, за да се ускори снабдяването с медикаментите.

„Основните ценности на ЕС са единството и солидарността. Нека да го покажем. Нито една страна не бива да бъде оставяна сама в тази криза и където има нужда – да помагаме“, подчерта председателят на ГЕРБ.

По темата за отношенията на ЕС с Турция и Русия Борисов бе категоричен: „Мир и дипломатичност – така трябва да се решава всеки един проблем. Двете страни са важни наши партньори и поддържането на активен диалог с тях трябва да продължи. Като най-голяма европейска партия обаче ние сме длъжни да не допускаме компромис в нашите отношения със спазването на основните европейски ценности и взаимното уважение“.

В заключение лидерите на ЕНП пожелаха успех на Борисов и ГЕРБ на предстоящите на 4 април парламентарни избори в България. „За мен винаги е било чест да съм част от семейството на ЕНП. Благодаря за подкрепата през годините. За ГЕРБ, както и за ЕНП - толерантността, спазването на демократичните принципи и гарантирането на по-добри условия за живот на хората са основни приоритети. Имаме план за развитието на страната и той е ясно разписан с програмата ни. Уверени сме, че можем да изведем страната и икономиката напред“, отбеляза председателят на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
3
 
! Отговори
Преминаващ преди 3 години
За голямо мое съжаление, света се политизира. Като казвам политизира имам предвид че нормалната логика вече не е в употреба. Говорят се пълни глупости, само и само да се изнамери ВРАГ, и този ВРАГ да е причина за всичките проблеми на държавата, съюза и прочие. Това означава само едно - сеташните управници са напълно изчерпани, те не могат повече да управляват без война.
75
3
 
8
 
! Отговори
София преди 3 години
Бойче, няма никакво забавяне, а тъпотия от вашите преговори. Не случайно в-к Капитал пуснаха доста добра статия къде са васините и как вие сте ги преотстъпили на други държави, за сметка на това да получаваме най-евтините - на Астра Зенека. Не се прави на ударен и не прехвърляй отговорността за собственит ви глупости върху други.
74
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринНяма начин, същите русофилски тро*ета говорят в подкрепа на жипката....:)))) Проверено е !!! :))
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КиреТова от централата на БСП ли ти го дадоха да го напишеше? Ваксините на Пфайзер се бяха изчерпали в световен мащаб и тогава имаше само Астра Зенека. Като си толкова специалист защо ти не организира доставянето им да ни покажеш как става.
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото най-добрата ваксина е НАЛИЧНАТА ваксинакато ти е празен фризера за файзер, модерна или астра - купуваш други.Унгария защо може
71
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Короната яко мори дрътите руски петоколончици. Още някоя година и приключваме официално с тях :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо да се купуват източни ваксини?
69
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А източните ваксини от Русия. Китай и Индия по политически причини ли не се купуват?
68
1
 
4
 
! Отговори
Преминаващ преди 3 години
До БългаринЗащо се опитваш да измисляш проблеми като Русия срещу България??? Това е пълна глупост само ако сравниш двете държави...
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може и един ден да мине,без да ни облъчи кръглия зеленчук със своите умозаключения,виждания и желания.Байгън ми става от него само като му видя физиономията.
66
10
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Крайно време е руските *** по форумите са бъдат третирани като съучастници колаборационисти на Русия в хибридната и война срещу България!
65
7
 
8
 
! Отговори
Кире преди 3 години
Мутрата "случайно" пропуска да спомене че сме имали право да вземеме 5 пъти повече дози Пфайзер и Модерна от общата европейска поръчка, но по някаква "случайност сме ги оставили други да ги вземат за тяхното население. "Случайно" сме заложили на АстраЗенека и случайно шефката за БГ е основателка на Гроб, а дъщеря и евро депутат от тази смръдлива партия. За пари и готов да обрече населението на смърт, и го боли.
64
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа е оцелял след войните преди 1944, камо ли Виденов който си беше наивник и го пратиха в миманса за сметка на Костов :))) Приехме ли валутния борд тогава, приехме, още ли важи валутния катализатор да не се срине лева, важи.....после ми говорят за приемането на евро "икономистите", сигурно от г*за си изкарват твърденията :)))
63
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-бедни са необразованите. Който е образован повиши заплатат си до двойна за последните 4г. Това е факт. Вижда се осезаемо по съседитие си вижте! Вижте по колко автомобила има пред всеки блок! Няма места на паркинга. По 3 коли имат някои в семейство.Вижте какво става с чартърите! По над 1000 човека всяка седмица с 6 чартъра отиват в Занзибар. Магазините се пукат по шевовете. На касите има колички пълни с храна. Такова харчене не съм виждал 50г. в България. На 60 години съм. Хората имат пари.
62
7
 
5
 
! Отговори
Историк преди 3 години
До Анонимен.... Русия и България са братски народи..... Брянски народи са единствено в зомбирани те глави на русофилите. Също като твърдението за "двойното освобождение. Няма по-големи българофоби и национални предатели от руските роби!
61
3
 
9
 
! Отговори
Anton преди 3 години
До до 59"Не се заблуждавайте! Народа е оцелявал винаги дори и в гладните години оцеля през Виденовата зима.Не подценявайте българите!"Искам да коментирам това мнение. Стана ми много тъжно, че продължаваме да оцеляваме. Иска ми са до можем да почнем да живеем, да се радваме, да се смеем, да усещаме грижата на държава за нас. Много съм уморен с това оцеляване толкова години вече.
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политическият проблем е този на снимката.
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек-ако не ми осигурите ваксини съм аут от властта.Ха,ха,ха!Ти одавна си за изхвърляне,ама а дано на 4.04.лошия мат'рял/според едно твое изказване/се освести и те ....с 200.
58
1
 
6
 
! Отговори
Бай Шиле преди 3 години
До Анонимен 62По-лошото е, че даже не получават пари. Обикновено това са "младежите" на партиите. Лично съм виждал как огранизират ГЕРБ младежи да тролят из коментарите на различни сайтове. Сигурен съм, че и при БСП е така. Нищо, ще им дойде края и на тях най-после.
57
3
 
13
 
! Отговори
Видими резултати преди 3 години
След 30 години американско васалство България е първа по смъртност в света, най-бързо изчезваща нация където над 80% от българите живеят в бедност.