Борисов пред ЕНП: Забавянето на ваксини е политически проблем

Важно е фирмите-производителки на ваксини да спазват договорите си с ЕК
Обновена: 25 мар 2021 14:11 | 25 мар 2021 14:10, Елка Василева
161
 Борисов пред ЕНП: Забавянето на ваксини е политически проблем
Снимка: архив, БГНЕС

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов участва във видеоконферентна среща на върха на Европейската народна партия. Във фокуса на разговорите бяха темите за доставките на ваксини и за отношенията на Съюза с Турция и Русия, които държавните и правителствените ръководители ще обсъждат на започващия днес Европейски съвет, съобщиха от ПП ГЕРБ.

Пред своите колеги от ЕНП Бойко Борисов изтъкна огромния труд, който ЕК и лично председателят й Урсула фон дер Лайен са положили за поръчката на достатъчен брой ваксини за населението на ЕС.

Още по темата

„В тази нелека ситуация е дори още по-важно фирмите-производителки на ваксини да спазват договорите си с ЕК, защото от това пряко зависи хода на имунизационните кампании в страните-членки. Забавянето с доставките на ваксини вече се превръща и в политически проблем“, коментира Борисов.

В тази връзка той приветства заявената готовност от страна на ЕК да се приложат различни мерки спрямо фармацевтичните компании, за да се ускори снабдяването с медикаментите.

„Основните ценности на ЕС са единството и солидарността. Нека да го покажем. Нито една страна не бива да бъде оставяна сама в тази криза и където има нужда – да помагаме“, подчерта председателят на ГЕРБ.

По темата за отношенията на ЕС с Турция и Русия Борисов бе категоричен: „Мир и дипломатичност – така трябва да се решава всеки един проблем. Двете страни са важни наши партньори и поддържането на активен диалог с тях трябва да продължи. Като най-голяма европейска партия обаче ние сме длъжни да не допускаме компромис в нашите отношения със спазването на основните европейски ценности и взаимното уважение“.

В заключение лидерите на ЕНП пожелаха успех на Борисов и ГЕРБ на предстоящите на 4 април парламентарни избори в България. „За мен винаги е било чест да съм част от семейството на ЕНП. Благодаря за подкрепата през годините. За ГЕРБ, както и за ЕНП - толерантността, спазването на демократичните принципи и гарантирането на по-добри условия за живот на хората са основни приоритети. Имаме план за развитието на страната и той е ясно разписан с програмата ни. Уверени сме, че можем да изведем страната и икономиката напред“, отбеляза председателят на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИсторикБългария съществува благодарение на Русия. Ако не беше Русия която два пъти ни освобождава днес България нямаше да съществува. Русия и България са братски народи.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това управление ще ни върне в миналия век
54
3
 
3
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Забавянето на ваксинирането в България е хуманитарен проблем от мащаба на ЕС!Мафиотското управление на Борисов е политически проблем за ЕС!Не случайно НАТО се страхува , че след политическото безсилие на Съюза към корупцията и беззаконието на БМБорисов , България може да се върне към Азиатския блок изграден от Русия и Китай!
53
1
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Дали призивите да смърт/пост 59/ издигани от разни Патриоти с руска закваска се вписват в правилата на форума?
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е здравословен проблем, проблем на националната сигурност и т.н., а е ПОЛИТИЧЕСКИ проблем? Шегува ли се? Само изборите ли го интересуват?
51
6
 
3
 
! Отговори
Историк преди 3 години
До ПатриотРусофилите сте най-голямото проклятие за България. Хубавото е, че вече физически започвате да намалявате и след време от вас ще остане единствено улиците наименувани на национални предатели като "Драган Цанков" например!
50
9
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 3 години
Видяхме ги снощи кои са народа. Някакви 25 човека на протест. Вижте се колко сте! Народа не са някакви 30 човека или дори 3000 или дори 5000 да сте. Всъщност едвам се събрахте 5000 или айде 6000 да бяхте заедно с полицаите и журналистите на 2 септ. 20г. когато палихте живи полицаите със слама. Това не е народа. Не се заблуждавайте! Народа е оцелявал винаги дори и в гладните години оцеля през Виденовата зима.Не подценявайте българите! Българина има интуиция и знае какво да избере. А вие вийтее!!!
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забавянето на държавата е политическо, главо защото политиците са със забавено развитие, а има хора дето получават пари, за да ги защитават из секцията за коментари. Смятайте за какво иде реч.
48
4
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До ПатриотТи ли си народа, клоун?!?
47
6
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Народа иска оставка и смъртна присъда за всеки висш гербераст бе какво не разбрахте и америкнаците и нато няма да ви спасят от българския народ!
46
3
 
10
 
! Отговори
Дебелия от Банкя преди 3 години
Работа, работа, работа и накрая видимите резултати най бедни и с най висока смъртност и сме заели всички негативни класации.И този дебелия през ден се фвали колко успешно управлявал.Представете си ако управлението му беше неуспешно ?
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С голяма смъртност поради много болести. Хората нямаха какво да ядат още през гладната Виденова зима. Ниските заплати и пенсии от времето на социалистите още носят отпечатък на онова време. Има хиляди хора с минимална пенсия, макар и да имат над 40г. трудов стаж. Аварията в Чернобил я скриха по онова време беше тайна. Бях ученик. Ризата ми беше като керемида оцветена от радиационен дъжд. Ядохме марулите докато партийците имаха храна от резерва. Сега има много болни хора - резултат от БСП управл.
44
4
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Проблемът е там, че всички руски хибридници *** за Спутник, от който досега са произведени едва 12 милиона дози, което е капацитета на руснаците за 3 месеца!
43
3
 
7
 
! Отговори
до 50 преди 3 години
"нацията с най-висока смъртност" защото не ходят да се тестват хората. Никой от работещите във веригите не е карантиниран. Вие да сте чули или да сте видели хипермаркет карантиниран? Във всяка верига бачкат по над 50 човека. В някои по над 80 човека. За една година нито един голям магазин не се карантинира дори за един ден защото се укриват болните. Правят им само скенер и ги крият, за да не затворят веригите. Така е в мн. фирми. Още миналото лято познати ми казаха как ги плашат във фирмите.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да е научен производствен все пак не произвеждат асфалт третокачествен тогава не е политически а това че не можете да се справите с кризата не е от ваксините и от решенията които ви се присънват Всяка жива твар го разбра решенията ви за мерките са абсолютен провал
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DtrumppИ какво да направим сега? Ако си се оцапал отиди и се измий,какво ни интересуват твоите стомашни вълнения.
40
4
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Дайте един...маркуч на Боко от Банкя да видите как работи,стига сте го нападали,че...нищо не може да прави. (Платено...съобщение на ЦК на ГЕПИ -София)
39
6
 
12
 
! Отговори
Бийко Геноцида преди 3 години
С ГЕРБ България достигна много дъна, последното е , че официално сме нацията с най-висока смъртност.Браво ДРУГАРЮ Борисов, ЕНП се гордее с теб.
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата не я съсипва той,а ние смите.Все някой ви е виновен.А кой е виновен да се родите?Дано да не е пак бат Бойко,че много синове и дъщери има да храни :D :D
37
5
 
5
 
! Отговори
Сашо Миялков преди 3 години
При Бойковото Упраленив на ГЕРБ == Българите умират като МУХИ И ХЛЕБРАКИ.НЯМА ХЛЯБ, НЯМА ПАРИ, НЯМА ВАКСИНИ...ПЪРВИ ПО СМЪРТ ОТ ВИРУСА...ПОСЛЕДНИ ПО ВАКСИНИ И ВАКСИНИРАНЕ !БОКО ДОКАРА ''ОТКРОВЕНИЕТО НА ЙОАН''' В БИЛГААРИЯ . = АПО КАЛИПТОС .