Борисов пред ЕНП: Забавянето на ваксини е политически проблем

Важно е фирмите-производителки на ваксини да спазват договорите си с ЕК
Обновена: 25 мар 2021 14:11 | 25 мар 2021 14:10, Елка Василева
161
 Борисов пред ЕНП: Забавянето на ваксини е политически проблем
Снимка: архив, БГНЕС

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов участва във видеоконферентна среща на върха на Европейската народна партия. Във фокуса на разговорите бяха темите за доставките на ваксини и за отношенията на Съюза с Турция и Русия, които държавните и правителствените ръководители ще обсъждат на започващия днес Европейски съвет, съобщиха от ПП ГЕРБ.

Пред своите колеги от ЕНП Бойко Борисов изтъкна огромния труд, който ЕК и лично председателят й Урсула фон дер Лайен са положили за поръчката на достатъчен брой ваксини за населението на ЕС.

Още по темата

„В тази нелека ситуация е дори още по-важно фирмите-производителки на ваксини да спазват договорите си с ЕК, защото от това пряко зависи хода на имунизационните кампании в страните-членки. Забавянето с доставките на ваксини вече се превръща и в политически проблем“, коментира Борисов.

В тази връзка той приветства заявената готовност от страна на ЕК да се приложат различни мерки спрямо фармацевтичните компании, за да се ускори снабдяването с медикаментите.

„Основните ценности на ЕС са единството и солидарността. Нека да го покажем. Нито една страна не бива да бъде оставяна сама в тази криза и където има нужда – да помагаме“, подчерта председателят на ГЕРБ.

По темата за отношенията на ЕС с Турция и Русия Борисов бе категоричен: „Мир и дипломатичност – така трябва да се решава всеки един проблем. Двете страни са важни наши партньори и поддържането на активен диалог с тях трябва да продължи. Като най-голяма европейска партия обаче ние сме длъжни да не допускаме компромис в нашите отношения със спазването на основните европейски ценности и взаимното уважение“.

В заключение лидерите на ЕНП пожелаха успех на Борисов и ГЕРБ на предстоящите на 4 април парламентарни избори в България. „За мен винаги е било чест да съм част от семейството на ЕНП. Благодаря за подкрепата през годините. За ГЕРБ, както и за ЕНП - толерантността, спазването на демократичните принципи и гарантирането на по-добри условия за живот на хората са основни приоритети. Имаме план за развитието на страната и той е ясно разписан с програмата ни. Уверени сме, че можем да изведем страната и икономиката напред“, отбеляза председателят на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов - управлението ти е проблем за всички в България
95
6
 
4
 
! Отговори
Отровна гад преди 3 години
Бойко Борисов ще спечели изборите, а Корнелия Нинова ще надебелее от яд!
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, за паспортите на зградите стана ли дума бе продажник?
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герп за по-добри условия за живот на хората ...от на цвинете
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой хора нямат представа от икономика. Търсенето определя предлагането. Колкото по-голямо е търсенето е по-голям и оборота и печалбата. Да речем, че продаваш ябълки, ама магазините ти подбиват цената. Какво правиш? Пренасочваш бизнеса. И правиш ябълков сайдер. Какво правят тия с ваксините? Ами сменят една буква и нещо по формулата. Плюс витамин Ц и вече си пак в играта. Правиш спрей за гърло. Правиш маски с вграден спрей. Ще се избият взаимно, за да ви вземат парите! Златна мина си е това!
91
6
 
10
 
! Отговори
Виктор преди 3 години
Орбан ги прати ЕНП и ГЕРБ по дя во ли те.Борисов е пълен неудачник
90
3
 
13
 
! Отговори
Бахур и чесън преди 3 години
Забавянето на ваксините специално в БГ е политически проблем. Понеже глупаците объркаха поръчката и се нажебиха с ваксини, които не стават. Поръчани минимални количества от Файзер и Модерна и огромни от Санофи и АстраЗенека.За провалената ваксинация са виновни само и единствено Боко и герберясалите му калинки. И не - не обвинявай другите държави, ЧЕ СА ВЗЕЛИ КОЛИЧЕСТВАТА ВАКСИНИ КОИТО ТИ СИ ОТКАЗАЛ!!!
89
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРО , ЗАТВОРА ТЕ 4АКА!!
88
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквурник Боко, това се казва логистичен проблем, а не политически. Политиката няма нищо общо с това да транспортираш нещо от точка А до точка Б и после точка В да я използва. Политик в куриерска фирма още не съм виждал. То бива неграмотност, ама тоя изписа повече бисери от Бай Тошо.
87
4
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
До Иван/// Той е удобен като стара обувка на "началниците" и няма да се разкара.Трябва да бъде разкаран
86
7
 
10
 
! Отговори
Молете се преди 3 години
Спешно искайте ваксини от Русия,но дали ще ни помогнат след целият шпионски цирк.
85
7
 
15
 
! Отговори
отврат преди 3 години
Нито една жена не го е изтърпяла,а ние го търпим вече 20 гадини!
84
7
 
16
 
! Отговори
12МСП преди 3 години
Няма област и действие ,в което ГЕРБ да не са я провалили,няма някакви суми отпуснати по програма и те да не са ги откраднали .Няма нещо ,с което са се захванали ГЕРБ и да не са се провалили.Техният девиз е една фраза ,която била казана от мадам Помпадур,"След нас и потоп
83
7
 
7
 
! Отговори
Убиици преди 3 години
Ваксини няма за България,болниците пълни все повече хора се заразяват, системата е продънена народа измира, А тиквата не иска да внесе китайски и руски ваксини защото е притискан от САЩ...
82
2
 
5
 
! Отговори
Преминаващ преди 3 години
Ваксините на Пфайзер се бяха изчерпали в световен мащаб--САЩ забраниха износа още преди да има ваксина. Та за какъв световен мащаб говориш???САЩ не е света, само една от многото държави на континента Америка.
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, липсата на ваксини не е политически, чисто технологичен и производствен проблем!! За съжаление Европа не може сама да си произведе ваксини, защото няма производствени мощности и най-вече модерна технология! Къде са ваксините на Пастьор, На Санофи? Няма ги и няма да ги има! Има една АстраЗенака, която дава много странични ефекти! Това е положението!
80
4
 
7
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Хората се записват за ваксинация, получават съобщение че всичко е ок, отиват но там няма ваксини. Хаоса е голям, това е пълен провал.
79
5
 
9
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Долна твар! Кога ще се разкара този долен убиец на българи. Нацията ни загива заради тази крадлива мутра.
78
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаНе Русия, ами САЩ бомбардираха България при това цивилно население, и избиха няколко хиляди невъоръжени цивилни бългаир. А днес васалите в България за благодарност вдигнаха в София паметник на американските пилоти които пускаха бомби над българските деца.
77
4
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Иточните мъдри хора казват,че "*** е този,който се спъва два пъти в един и същи камък".А едноличните правителства на Борисов са направо корифеи в тази дисциплина.Те когато се спънат в камъка,се обръщат и пак да се спънат и тъй като това не им се вижда достатъчно,пак се обръщат и пак се спъват.Пада голямо търкаляне около камъка ,но мозъчетата им,състоящи се от една мозъчна клетка,не им позволяват да размислят,да вдигнат камъка и да го преместят.Не се провалят само за какво не са се захванали