Кой харесва БГ депутатите? Едва 18% одобряват работата на НС

Най-критични са столичаните, младите и хората над 60 години
120
Кой харесва БГ депутатите? Едва 18% одобряват работата на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

44-ото Народно събрание приключва работата си с одобрение от 18% и неодобрение от 70%.
Това показват данните са от национално изследване на „Екзакта Рисърч Груп”, проведено в периода между 15 и 22 февруари сред 1005 пълнолетни българи по метода „лице в лице“. Изследването е обезпечено със собствени средства.

Още по темата

Особено изразително е неодобрението към парламента сред столичани, сред младите българи на възраст под 30 години, както и сред най-възрастните - над 60 години.

Добри оценки за работата на 44-то Народно събрание в края на неговия мандат дават 52% от избирателите на ГЕРБ, 38% от привържениците на ВМРО, 17% от избирателите на ДПС, 14 % от симпатизантите на Патриотична коалиция „Воля – НФСБ”, 7% от избирателите на БСП, 5% от тези на ИТН и 3% от симпатизантите на ДБ.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приключва мандата си с 25% одобрение, това надхвърля с 8 пункта одобрението към ръководената от нея институция. Неодобрението към работата й е 58%.

Председателят на парламента има подкрепата на 78% от избирателите на ГЕРБ. Добри оценки за работата на Цвета Караянчева дават две трети от избирателите на новата патриотична коалиция „Воля-НФСБ”, както и една трета от избирателите на ВМРО. Най-ниско е одобрението към Председателя на парламента сред избирателите на БСП -4% и на ДБ-3%.

При сравнение на одобрението на 44-то Народно събрание в края на неговия мандат, с одобрението на 43-то Народно събрание също в края на неговия мандат, по данни на Екзакта няма значима разлика в оценките. И тогава, и сега, одобрението към mарламента е между 17% и 18%, а неодобрението и към двата състава на парламента се доближава до 70%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
Да махнат автокъща берлина от плевен както някой служители от делта гард където разбиват на хората семествата така че те *** да се махат от плевен те ***
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА С 25% ОДОБРЕНИЕ, НО ПЪК СЛАВИ Е С 28% ОДОБРЕНИЕ, ЗАЩОТО СЕ Е ДОКАЗЪЛ ПОЛИТИК ЛИ, ИЛИ КАКВО....
91
0
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
До Иван Те се разкараха -но с пълни джобове,кой бил в парламента,кой отсъствал по 2 години като Явор Божанков по уважителни причини и много други но те всички си взимат заплатките от 5-6 хиляди нагоре,а за нас остава пак да ги избираме,аз за себе си реших-няма да гласувам повече.
90
0
 
7
 
! Отговори
Никк преди 3 години
Институция която има 17% одобрение, трябва да хлопне кепенците. Срам за хората вътре и партиите които ги изпращат.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според една статистика нямат одобрение, според друга - ще спечелят изборите. Чудна работа.
88
3
 
2
 
! Отговори
Одобрение преди 3 години
Одобрението на Американския сенат от американските граждани е 6%.
87
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Този парламент бе най-долния, най-арогантен и най-некадърен от целия преход.Такива *** не съм виждал през живота си.Свърши се! Радвам се, че се разкараха.
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най - силният коз на БСП се оказа Бойко Борисов.
85
12
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Комунистите вече не могат да живеят без да похулят Бойко. Това означава, че Борисов добре мачка *** кратуни на червените капуцини...
84
4
 
11
 
! Отговори
Бойко Геноцида преди 3 години
Всичко до което се докосне ГЕРБ се срива , дори и рейтингите на институциите и личностите свързани с тази шайка.Да припомним , че Росенчо си тръгна от президентството с 7% рейтинг , нещо невиждано в историята на тази институция.
83
3
 
10
 
! Отговори
Ludska преди 3 години
Трябва трепане и плитко заравянв
82
2
 
14
 
! Отговори
Смях преди 3 години
От тези 1005 човека питани "лице в лице", около 180 са роднини по права линия на депутати, иначе няма друга логила за някакво одобрение изобщо!
81
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледнеш към Витоша и ти иде да цитираш Яворов! Погледнеш към НС и ти иде да цитираш Стоичков!
80
5
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ПОЗОРЪТ БОРИСОВ !!!
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 87Тези от групата които ги "обичат" са 1%, може би искаш да кажеш че са любимци на лапачите :)))
78
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен роднини и близки, никой друг не харесва т.н депутати.
77
4
 
9
 
! Отговори
V преди 3 години
Еврог.ейския съюз и мафията герб. Ако бъде избран президент на всички европейци на избори в цяла Европа ,първо ще е славянин и второ не би одобрил нито астра зеника нито фазера щото не са европейски а спутник като единствената европейска .Второ не би одобрил в Европа да се продава ф16 вместо нашите миг 29 и рафал .Качествени двудвигателни самолети на добра цена. Защо се случва всичко това ?Защото ЕС ни предлага диктатура вместо демократичен избор на президент на Европа .ЕС и мафият герб съсипват
76
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Практически погледнато окото на щрауса е по - голямо от мозъка му. Теоретически погледнато, в нашия парламент има над 230 щрауса.
75
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма какво да се лъжем. Хората са разделени на две групи: тези, които не обичат парламента и тези, които са депутати от парламента.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я млоги ги убичъм тъ шги спукъм