Борисов: Няма грешка в програмите, изпълнявани с европари

"Превърнахме се в прогнозируем и дисциплиниран член на ЕС"
28 мар 2021 13:41, Елка Василева
299
Борисов: Няма грешка в програмите, изпълнявани с европари
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската сметна палата не е открила нито една грешка в програмите, които България изпълнява със средства от бюджета на ЕС. Това сочи годишният доклад на Европейската сметна палата за финансовата 2019 година. За първи път не сме сред одитираните държави по линия на кохезионната политика в областта на икономическото, социалното и териториално сближаване. След направени проверки няма установени грешки и в земеделието при политиките за устойчиво използване на природните ресурси. Това написа премиерът Бойко Борисов във Facebook.

Ето какво още написа той:

През последните години извървяхме дълъг път, за да върнем доверието на нашите европейски партньори в България. Не беше далеч времето, когато бяха замразени средства по предприсъединителните програми ИСПА, ФАР и САПАРД заради проблеми с корупцията. Хората помнят как и през 2013 бяха спрени еврофондовете при кабинета "Орешарски". Общото между тези грандиозни управленски провали е, че се случиха при нашите опоненти, които може би заради късата си памет - днес отново искат властта.

За мен няма по-добър израз на доверието към нас от договорения миналата година рекорден европейски бюджет за България от 29 млрд. евро. Ние сме сред малкото страни в Съюза, които ще получат повече средства - над 1 млрд. евро. Огромен успех беше и приемането на страната в Европейския банков съюз и чакалнята на "Еврозоната". Всичко това постигнахме с много работа и решителност. Превърнахме се в прогнозируем и дисциплиниран член на ЕС. И до днес оставаме най-истинската алтернатива на фалиралите банки и спрените евросредства, написа Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
1
 
2
 
! Отговори
СПОМЕНИ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ преди 3 години
13.6.2007г- портал ЕВРОПА- ПОРАДИ ВИСОКАТА СТЕПЕН НА КОРУПЦИЯ БАРОЗУ ОБМИСЛЯ СПИРАНЕ НА БГ НАД 4 МИЛИАРДА ЕВРО, ЧАСОВЕ ПО РАНО ФАЙНЕНШЪЛ ТАЙМС ПОМЕСТВА ЮНСКИЯ ДОКЛАД НА ЕК ЗА ПРОВАЛА НА БГ ПРАВИТЕЛСТВО И ШИРЕЩАТА СЕ ПРЕСТЪПНОСТ, КОЯТО ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НА РАЗВИТИЕТО НА ЦЕЛИЯТ РЕГИОН И ЩЕ ГО ТЕГЛИ НАЗАД.
240
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма грешка. Само дето не е ясно колко чекмеджета и сейфове са напълнени от благодарните фирмаджии рабогещи по европроекти без обществени поръчки.
239
1
 
4
 
! Отговори
да попитам преди 3 години
какво става с кьщата в барселона ,мис бикини и ***?
238
1
 
4
 
! Отговори
От ден, на ден, преди 3 години
простащината му избива на челото, заприлича на истински бай Боко, пр ост на макс!
237
5
 
1
 
! Отговори
САМО ГЕРБ И В ЕС преди 3 години
250- БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРИКЛЮЧИ В ЕВРАЗИЯ С ВОЖДОВЕ КАТО КОПЕЙКИН, ПИНОКИО, ГНОМЧИК, ОБИЧАЩИЯТ ФОНТАНИ, ЧЕРЕПЧЕТО, ЧЕРВЕНИТЕ МАФИОТИ, НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА- ПАРДОН ИМА ТАКЪВ НАРОД- ВСЕ ОТБОР ЮНАЦИ, КОИТО ИСКАТ ДА ВЪРНАТ ДЪРЖАВАТА НА КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА- Е НЯМА КАК ДА СТАНЕ.
236
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само си помислете какво ще остане след него - има ли един читав и почтен човек в цялата идьотска котерия, наречена ГЕРБ ?
235
6
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
България е приключена с "вожд" като този на снимката. Още един мандат ще доубие всичкото човешко достойнство останало у българите. Борисов е малкото връхче на айсберга, а цялата маса под него са тонове тьпи пхтки, мазници, биковци, гърневци, фашистващи доктори и докторици, магарешки винкели и "патриоти", на които ще купи изборите, само от инат, да покаже, че трябва да е неговото.
234
8
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 3 години
Само Бат Гойко шъвъ упрай. Давай Баце! Мачкай наред, за да те уважават.
233
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние много добре знаем, как се харчат европейските пари и те много добре знаят, затова създадоха европейската прокуратура.
232
5
 
8
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Тука може да помогне само решение тип Чаушеско...Докато не видят Баце оцъклен,хората няма да се освободят от страха.
231
1
 
7
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Гърците са по-напред от нас.През 2011 година европейското финансово разузнаване разкри, че Гърция плюс част от Бяло море са покрити с маслинени насаждения.Става дума за някакви си един милиард осемстотин и петдесет милиона евро.Разследването беше изхващало, че дори покривите на къщите са с маслинени насаждения и... нищо.Да не става дума за другите милиарди, които нашата съседка дължи на доста евродържави.Тарикати излязаха комшиите.
230
6
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ДО 03.04 ЩЕ НИ БАЛАМОСВА И ТОРМОЗИ !!!ПОЗОР СИ ТИКВО !!!
229
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се беше отчел в парламента, мишок. Но вече е късно. Идва възмездие хаха
228
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
уморих се да ме трият тая вечер!Такова чудо не е било до сега...заради "04.04"?..както и да е!..Щом *** не щат тука "ВЕЛИЧИЯТА", в които е "И хляба и ножа",отивам при Владо.Там поне БАЛТИЯТА не я размахват!..Чао и лека вечер!
227
1
 
13
 
! Отговори
Емо преди 3 години
ТОЗИ НЕЖНИЯ ДИОНИСИИ АКО ГО ВКАРАТ В ЗАТВОРА ЦВЕТНИТЕ ДЖУКИ ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ЗА НЕГО....
226
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на ГЕРБ Пловдив. Вие там сте супер!
225
14
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ Пловдив преди 3 години
Що за същество трябва да си, за да разпънеш черен чаршаф пред родния дом на човек? Пред дома, в който живеят децата и внуците му? Ето това е мутренско поведение!!! Това е фашизъм!Това е границата с геноцида, бесилките и ковчезите! Не, това не е демокрация. Това е цинизъм!И не, това не са нормално протестиращи хора, това са куклите на конци на истинските мутри и на мафията! Системата ни убива, не знам как имате очи да гледате семейства си, след като се продадохте.
224
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На гербавите им остават седем дена да лъжат и да пръскат отрова. Разсекретеният и публикуван докладна американското ЦРУ за югославска Македония от 1950 година на практика оневинява БКП от измислените обвинения на фалшиви демократи повтаряни вече 32 години.
223
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо всеки, който не харесва този пл0ндир, трябва да е от БСП. Този е само върха на айсберга. Всички били досега в политиката трябва да бъдат избито по принципа на Пиночет - на стдион, а после китайския вариант с трансплантация на органи.
222
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде Бойче, една седмица ти остаба братле! Стягай багажа! И не само ти ами и твоите крадливи мутри, тролчета и гъ*олизци! Стига толко кражба! Свърши се вече!