Борисов: Няма грешка в програмите, изпълнявани с европари

"Превърнахме се в прогнозируем и дисциплиниран член на ЕС"
28 мар 2021 13:41, Елка Василева
299
Борисов: Няма грешка в програмите, изпълнявани с европари
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската сметна палата не е открила нито една грешка в програмите, които България изпълнява със средства от бюджета на ЕС. Това сочи годишният доклад на Европейската сметна палата за финансовата 2019 година. За първи път не сме сред одитираните държави по линия на кохезионната политика в областта на икономическото, социалното и териториално сближаване. След направени проверки няма установени грешки и в земеделието при политиките за устойчиво използване на природните ресурси. Това написа премиерът Бойко Борисов във Facebook.

Ето какво още написа той:

През последните години извървяхме дълъг път, за да върнем доверието на нашите европейски партньори в България. Не беше далеч времето, когато бяха замразени средства по предприсъединителните програми ИСПА, ФАР и САПАРД заради проблеми с корупцията. Хората помнят как и през 2013 бяха спрени еврофондовете при кабинета "Орешарски". Общото между тези грандиозни управленски провали е, че се случиха при нашите опоненти, които може би заради късата си памет - днес отново искат властта.

За мен няма по-добър израз на доверието към нас от договорения миналата година рекорден европейски бюджет за България от 29 млрд. евро. Ние сме сред малкото страни в Съюза, които ще получат повече средства - над 1 млрд. евро. Огромен успех беше и приемането на страната в Европейския банков съюз и чакалнята на "Еврозоната". Всичко това постигнахме с много работа и решителност. Превърнахме се в прогнозируем и дисциплиниран член на ЕС. И до днес оставаме най-истинската алтернатива на фалиралите банки и спрените евросредства, написа Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
32
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО БОРИСОВ ДВИЖИ ДЪРЖАВАТА В ПРАВИЛНАТА ПОСОКАпак ще гласувам за ГЕРБ==28==
220
3
 
12
 
! Отговори
Коминтерна преди 3 години
Те и нашите си мислиха, че само те разбират и ще бъдат вечни, ама вече ги няма
219
11
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
претъпитегербомажоретки са се втренчили в бсп,но ще бъдат попарени като разберат,че ДРУГО "дърво" ще се стовари на главите им....Айде да е хаирлия !..Който не е гледал как се облещи Живков на конгреса,който му би шута,ще могат да го гледат като "римейк" на 04.04.да е хаирлия!
218
10
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
И на ме Бойко ми идва в повече, но Нинова за нищо не става. Притеснявам се че ако случайно БСП се докопа до властта, пак ще фалира банките и държавата. Те друго не умеят да правят. Гечеулу чака.
217
7
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен153не усещаш какви щуротии пишеш,нали?ПРОГРЕСИРАЩИЯ данък е въведен в ПОВЕЧЕТО страни по света и то НЕ от "***,или социалисти",а от самите КАПИТАЛИСТИ!!!!Въведен е от БОГАТИТЕ-тия,които според теб са "ощетени".А ЛОГИКАТА е следната:-НИКОЙ не "печата парите си" ,с изключение на банките!Всеки,който е натрупал богатство,го е направил благодарение на ТРУДА на ХИЛЯДИ!Абсолютно необходимо е да се въведе такова облагане!Защото и богатите живеят н тоя СОЦИУМ,чиито блага
216
12
 
14
 
! Отговори
ъ преди 3 години
А самия Борисов колко милиона българи разплака ?
215
15
 
18
 
! Отговори
Ставри преди 3 години
Докато Борисов работи денонощно, едни двукраки *** разпъват черни чували пред дома му и тормозят децата и внуците му. Някой може ли да обясни това на какво прилича. Там са "майката" на дете с уврежданияВера Иванова и пияния разпопен поп Дионисий. Може би там е и пияната Ренета Инджова. Но няма да успеят. Борисов и Герб отново ще спечелят първото място.
214
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си Баце! Червените *** напразно си хабят клавиатурата.Народа е с теб!
213
7
 
13
 
! Отговори
От понеделник 05.04 преди 3 години
Гледайте на живо от Позитано "Мортал комбат" само по телевизия БСТВ... Обещават сюжет с много интриги, кръв, зрелища и политически трупове...
212
17
 
13
 
! Отговори
!!! преди 3 години
То е ясно на всеки, че ГЕРБ ще са първа сила на изборите. Интересно ми е обаче, дали като обявят резултатите, кака *** ще говори как са фалшифицирани изборите :D
211
14
 
12
 
! Отговори
Емо преди 3 години
СМЯТАМ ДА ОТИДА НА ЕДНА ЛЕКЦИЯ ПРИ ФАЛИТ-МАЙСТОРА РУМЕН ГЕЧЕВ И ДА МУ ЗАДАМ ВЪПРОСА ---- ЗАЩО НИ ДАВА ЗА ПРИМЕР РУМЪНИЯ СЛЕД КАТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 5г ПОДЪРЖАТ ДЕФИЦИТ ОТ 8-9% .... И ДАЖЕ НЕ МОГАТ ДА СИ МЕЧТАЯТ ДА ГИ ПРИЕМАТ КАТО НАС В ЧАКАЛНЯТА ЗА ЕВРОТО...НА КАКВО УЧИ ГОРКИТЕ СТУДЕНТИ ТОЯ ???
210
10
 
23
 
! Отговори
Подкрепящ подкрепата преди 3 години
Нали ги видяхме лицето на подкрепящите герб. Стовариха ги с автобусите директно от махалата. "Додех да изкарам неко лефф бате, да викаме за баце Мойко"
209
7
 
7
 
! Отговори
чети внимателно преди 3 години
"След 10 години ще има разпад на социалноосигурителнта система"-- А.СемовКойто оцелее, ще разбере...по-трудния начин...
208
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте ги на какво са заприличали. Вижте ги как сервилничат край Борисов - готови са да му лъскат обувките, че и други неща... Гледат го с влажни погледи, предизвикват цинични забележки у хората, които презират лицемерието и лъжите. Гражданите виждат и се гнусят. Но тези във властта си изграждат защитна стена - гьонсуратлъка - и не им пука. Власт, власт, власт - до дупка. На всяка цена.
207
3
 
8
 
! Отговори
Едно си трола знае преди 3 години
едно си трола бае !Но *** открит е следния въпрос:Защо не честититеимен ден на Бойко ?!Или само се дращи,затуй което плащат?
206
5
 
13
 
! Отговори
Емо преди 3 години
ВСИЧКИТЕ МИ РОДНИНИ ИЗЛЯЗОХА ОТ БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ 2008г .... ГОЛЕМИТЕ ИКОНОМИСТИ СА ГО ДОКАЗАЛИ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ВДИГА БВП ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ..... НИКОГА ПРЕДИ БЪЛГАРИЯ Е НЯМАЛА 120милиарда БВП И САМО 21% ВЪНШЕН ДЪЛГ....
205
12
 
8
 
! Отговори
Едно е сигурно преди 3 години
04.04 умните българи отново ще изберат ГЕРБ от което =>Борисов 04!А сред червените кхмери на Позитано почват кървави канибалски войнй.... Дръж се ***, ние сме с теб до края на Бесепету...!
204
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В шайката Гроб няма нито един човек роден в град!
203
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анти-тролПрав си!Само управлението на президента, ще върне българите от чужбина.Но тези българи,като братя Галеви,Черепа,Цветан Василев....
202
11
 
8
 
! Отговори
Емо преди 3 години
НАПИШЕТЕ В ЧИЧКО ГУГЪЛ.... ПЪРВИТЕ 1500 НАЙ-БОГАТИ ФИРМИ КОИТО ПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО РАБОТЕЩИ И БОГАТИ ФИРМИ ИМАМЕ..... ОСОБЕНО НОВОДОШЛИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 4год.----- АКО СЛУШАТЕ КОРНЕЛИЯ И ГЕЧЕВ ЩЕ СИ ПОМИСЛИТЕ , ЧЕ ЯДЕМ КОРЕНИ И ПИЕМ ВОДА ОТ МОРЕТО.....