Борисов оптимист: Май-юни ще излезем от пандемията

Ваксинацията му давала надежда за това
549
Борисов оптимист: Май-юни ще излезем от пандемията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов през май-юни България може да излезе от пандемията.

По думите му страната ни ще получи 700 000 ваксини до края на април.

Още по темата
Борисов обясни, че разчита на личните лекари и медицинските специалисти да се имунизира максимално бързо и да се поставят по 10 - 15 000 ваксини на ден.

"Това означава към милион и половина българи да са ваксинирани или с антитела, минали през заразата, което дава възможност за оптимизъм, че май - юни вече ще излезем от пандемията", коментира той по време на посещението си в град Бяла, където провери новата спортна зала в града.

Борсов каза, че мерките се разхлабват поетапно на база данните за ваксинираните и оздравелите.

"Детски градини и яслите отварят от понеделник, училищата от момента, в който свършва ваканцията, ресторантите кафенетата, да могат хората да седнат да обядват, да пият кафе, музеите, галериите, фитнесите, спа центровете, зимните ни курорти работя на макс", отбеляза той,

"В тази тежка обстановка в света това е оптималният вариант щадящи психическото здраве на хората, така че ние като ластик отваряме затваряме, когато хората се уморят, пак отваряме", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


549
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
2
 
10
 
! Отговори
50лв. преди 3 години
Кво стана с 50-те лв.+????????????????????????Мълчим тикво!!!!!!
325
2
 
6
 
! Отговори
Ковид-19 преди 3 години
От Китай съм чиче идвам от далек...
324
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен лично ме е срам този клоун да ме управляава.
323
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемия - това е епидемия обхванала огромен географски район, континент или целия свят.Как България сама ще излезе от пандемията според Борисов?
322
2
 
18
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Мутрите винаги лъжат. Май-юни да излезем от пандемията!!! Това няма как да стане. Пандемията здраво е захапала целия свят и не й се вижда края. За да излезем от пандемията трябва целия свят да сме спряли епидемията и най-много да има единични случаи тук-там по света, които бързо да се локализират и изолират.
321
1
 
13
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Ако искате нещо да се промени гласувайте само за тези, които са казали ясно, че с Бойко и ГЕРБ няма да правят никаква форма на коалиция - нито явна, нито задкулисна.
320
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ментата: Май-юни ще излезем от пандемията. Максимум юли-август. Да не кажа септември-октомври. Абе ноември-декември сме вън... или януари-февруари... Айдее, пак стигнахме до май-юни, ама по-нататък. Май-юни 2025, максимум 2026...
319
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е. През май-юни ще излезем завинаги от пандемията герб.
318
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега идва и френски щам. Едва ли скоро ще приключи пандемията.
317
1
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Най-накрая свободата на народа дойде, след още някой ден народа ще е свободен и ще се наслаждава на безусловен базов доход и ще създадем партията на безпартийните а тиквите ще са в карцерите и там порциона 1 хранене на ден, а не като сега поне 10 хранения в затвора ще им е добре при другите затворници вече са им подготвили посрещането
316
3
 
8
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Бойко готви някакъв номер след изборите, но да почакаме и ще го видим.Какво например ще се случи ако след като получи мандат за правителство Бойко се обади на Слави и му каже: "Направи ти правителство каквото решиш, ГЕРБ ще гласува "ЗА"? Слави сигурно ще се хване на въдицата, и тъй като няма опит и проверени хора, за една година ще оплескат всичко и след вот на недоверие Бойко пак ще получи мандатаПросто, но сигурно ще сработи. И електората ще си каже: "Ето, без Бойко не върви". И нови избори
315
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1280Всичко звучи много хубаво, само дето това което пишеш го четем от няколко години в коментари, и то написано точно със същите изречения, което говори, че си ***...
314
0
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
И народа е оптимист до тогава много от тия ще са в килия 2 на 2
313
2
 
13
 
! Отговори
цъфнали вързали преди 3 години
Като гледам "учените" "специалисти" от герп,свят ми се завива.Буци-пожарната,Ахладова-Северозападния,Каскета-полицейскто,Захариева-Пазарджишкшия,пардон,Пловдивския университет.....мани ,мани.Но не отричам,че са специалисти в далаверата.
312
1
 
12
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Като се оттървем от Бойко и дружинката му и ваксинацията ще потръгне по-бързо. Със затваряния и отваряния нищо няма да се постигне.
311
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако не откажеш пак ваксините
310
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов оптимист: Май-юни ще излезем от пандемията"Дай боже народът да излезе от пандемията а Борисов да влезе в панделата!
309
16
 
2
 
! Отговори
1280 преди 3 години
329 моята заплатКа не ми я дава ГЕРБ. Учил съм, бачкам като луд и живея добре заради себе си. При ГЕРБ пенсиите на родителите ми станаха по- нормални. Отивам до морето за 4 часа, данъка ми е 10% и рабитя с чужденци, които са тук защото държавата има предвидимост. Спря лапането за нискоразредните неучили бачкатори, бвп подскочи 2 пъти, пълно е с пари и възможности.Който го отрича е или сляп или мързелив червен ***.Затова избора е ясен. Борисов 4 идва, неизбежно е.
308
1
 
13
 
! Отговори
иван преди 3 години
любимото глаголно време на тиквун и опг-то - бъдещо несвършено....
307
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност програмата на *** е много добра... Хубаво би било ГЕРБ като спечелят да вземат да се разберат с нея и да работят заедно. В момента *** има в пъти по-добри идеи от всичките калинки около Бойко... Мисли правилно жената. Чак ме е яд, че се е хванала с БСП.