Бюджетът на ГЕРБ бил неадекватен, трябвало да се актуализира

Икономическата криза започнала доста преди изборите
58
 Бюджетът на ГЕРБ бил неадекватен, трябвало да се актуализира
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ остави неадекватен бюджет и ще се нуждае от актуализация, смята кандидатът за депутат от ДПС и бивш финансов министър Петър Чобанов.

„За съжаление, икономическата нестабилност започна далеч преди изборите заради мерки, които не достигнаха до засегнатите от кризата. Основните разходи са през декември 2020 г. Дали ще има и политическа криза и дали ще задълбочи икономическата предстои да видим, но вероятно и тя ще има негативен ефект“, коментира той пред bTV.

Според него дали ще се стигне до нови избори, ще решат партиите в парламента, които „трябва да имат отговорно поведение и да продължат напред“.

Сред икономическите мерки, които ДПС предлага, са подобряване на ефективността на държавните разходи чрез заимстване на „елементи от споделената икономика“, създаване на Агенция за разходите и Агенция за държавната собственост, каза Чобанов.

Важно е да се приеме и Законът за личния фалит, а общините да имат повече лостове за стимулиране на бизнеса, отбеляза бившият финансов министър.

За разлика от ГЕРБ  и БСП, при ДПС резултатите от настоящите избори показват 20 000 гласа повече в сравнение с предишния вот, „това се дължи на кампанията, която проведохме, която беше ясно ориентирана да разкрие фактите за икономическото състояние на България, за увеличения нетен дълг, за загубените 360 000 заети, за разпада на държавността“, заяви Чобанов.

 


58
Още от Избори 2021
Борисов - старейшината на ЕНП, европейски шампион по победи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
... преди 2 седмици
Най-важното е от началото да се започне с оптимизация на държавните структури - съкращения при дирекции/отдели/сектори, които припокриват дейностите си. Не знам кой мозък е преценил, че има нужда от няколко отдела, в една и съща администрация, които имат едни и същи задължения.
50
1
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 седмици
Разберете бе, ние не искаме оправдания, искаме бесилки
49
1
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 седмици
Това ясно, а присъди кога?
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
глупости, Баце я управляваше прекрасно от жипката, я колко народ се сдоби с де що си пожела, е верно парите не беха на Боце ама халал да са му
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За 30 г чуя ли от ДПС ,че трябвало да се актуализира бюджета значи почва голямото крадене.
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гербавите обраха държавата, този път до последното винтче!
45
3
 
5
 
! Отговори
Калинки преди 2 седмици
Всичко на ГРОБ е такова....продажни некадърници....
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 18
Алооо! Частния инвеститор. От къде преди месец Румбата коментираше малките и средни предприятия? Нищо, че същото предприятие е получило награда за най-добро "ГОЛЯМО ПРЕДПРИЯТИЕ". От предприятие, дето 2017-та при ГЕРБ пуска трета мощност! Ако чакаш да дойдат"твойте"и по партиина линия да ти дават поръчки е друг въпрос. Инвестират наши и чужди компании и обявяват ежедневно конкурси за поръчки. Не са само общините и държавата! Нещо послъгваш.
43
0
 
2
 
! Отговори
чобанин"експерт преди 2 седмици
Диалетна форма на думата овчар.Използва се заради приликите в поведението на гореописаните личности предимно от смесените райони...
42
0
 
6
 
! Отговори
Въхььь... преди 2 седмици
Чобанина се е наточил да зобка от държавната софра...
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този докато бе финансов министър при Орешарски защо не ги предложи тези неща? Или аз не съм чул? Сега всеки секретар на министерство решавал всяка година да пребоядисва сградата. А защо при теб като се разбра, че правителството на Орешарски подава оставка започнахте като луди да харчите? Фитнес оборудване например!!! За какво ви беше на министерството? Нито е било планирано! Нито имаше процедури за обществени поръчки! А за парите от хазарта да не говорим?
40
0
 
4
 
! Отговори
чобанин-"експер преди 2 седмици
Футболист,който може да рита топката само с гОООлемио пръст/т.е. боц/.Нанася удари,за които на село дават две оскубани кокошки и една щайга мамули...
39
0
 
5
 
! Отговори
Шът Ша събудишДявола преди 2 седмици
К'во си се развикал кат чобанин бре серсемино?
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този"експерт" явно е изпуснал инфото, че СВЕТА, не България още преди пандемията влизаше в икономическа криза!!! Още от пролетта на 2019-та по всички основни медии ни предупреждаваха да си заделим пари настрана за три месеца!!!! Достатъчен ми бе революционния тон дето държеше. Абе забрави как и защо напълни гащите в "белия автобус". Той бе по-уплашен и от жените вътре.
37
0
 
6
 
! Отговори
чобанин/овчарин/ преди 2 седмици
В България "специалисти" кат тоя с лопата да ги ринеш.
36
0
 
5
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй ЪРььь преди 2 седмици
Тоя кой пък го пита ? С-М-Е-Ш-Н-И-К....
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Баба Мика, ще го оправи...
34
0
 
6
 
! Отговори
лигите му потекоха.. преди 2 седмици
Рибата още в морето ,а тоя вече е извадил тигана....
33
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 седмици
И като го върне какво?Колко ще спечели на следващи избори?
Знаете ли колко хора са съкратени от работа и разчитат на плащане от държавата.
И че това плащане трае 1 година,после няма.Годината е тежка,доходите ще падат.Програмите 60/40 и др.подобни са до време,като няма приходи хиляди бизнеси ще се закриват.
И като изгладнеят хората в началото на зимата,точно тогава се падат предсрочните избори,а ББ няма да е на власт,да се оправдават с него.
Перфектна политическа буря която ще върне ББ на бял кон
32
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател от ООН преди 2 седмици
Гладна кокошка просо сънува...!