Вигенин предупреди: Който е решил да отпише БСП, бърка

Столетницата готова да подкрепи кабинет на "протестните партии", но не и да участва в кабинета
11 апр 2021 16:12, Красимир Ангелов
125
Вигенин предупреди: Който е решил да отпише БСП, бърка
Снимка: БГНЕС

"Този резултат на БСП е тежка загуба. БСП винаги се бори за победата и обикновено, когато не успее, е втора политическа сила", заяви пред БНР зам.-председателят на социалистите Кристиан Вигенин.

"В подобна ситуация през 2001 г. след 4 години тежка битка със СДС, когато се очакваше, че алтернативата ще бъде подкрепена, дойде Симеон Сакскобурготски и разбърка цялото политическо пространство и БСП тогава беше трета. Не сме правили драми тогава, есента спечелихме президентските избори. Няма да правим драми и сега", заяви бившият външен министър.

Още по темата
Той посочи, че в партията не омаловажават загубата в изборите, но "нямаме усещането, че партията се чувства смазана“.

Напротив, хората имат много трезв анализ на това, което се случи и с този мъдър подход в тази сложна ситуация мисля, че ще има едно събиране на партията и далеч по-добри резултати на изборите, които ни предстоят – дали предсрочни парламентарни или президентските наесен”, подчерта Вигенин.

Заместник-председателят на БСП посочи, че на всички народни представители ще им трябва много разум и мъдрост, за да се излезе по най-добрия начин от така създалата се ситуация и да изпълнят очакванията на хората доколкото е възможно:

Кристиан Вигенин обясни, че едната опция, за която трябва да бъде направено възможното да се реализира, е да се състави действащ кабинет в този парламент и ако това не е възможно, да се премине към провеждането на бързи избори, които могат да дадат по-различен резултат, който ще позволи да се състави стабилно управление.

"В момента в Народното събрание има 4 политически формации, които подкрепиха протестите, ние няма да се молим за съставяне на правителство или да сме част от някаква управленска конфигурация. Ние заявихме, че сме готови да разговаряме за такава подкрепа, която политически виждаме като възможна от гледна точка на тези сходства – за това, че всяка една от тях се обяви и за разграждане на модела, създаден от ГЕРБ", заяви социалистът и продължи:

"Могат да се намерят общите неща в програмите и намеренията на тези три партии, но ние няма да участваме в правителство. Ако бъде поискана подкрепа от нас, ще я дадем за конкретни политики, но отчитаме и факта, че имаме немалко и политически различия с поне част от тези формации, така че БСП няма как да участва политически в коалиция в такъв кабинет, а и никой не е поискал това от нас".

Зам.-председателят на БСП изказа мнение, че ключът дали ще има избори или ще има кабинет е в ръцете на "Има такъв народ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
23
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Вигенин, БСП умря. Проблема ви е, че си избрахте най, най- неподходящия човек за лидер. От нея спасение няма, докато ви срине съвсем. А вие не можете да я махнете.
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това Българската селска партия ле е?Значи всичкото софийско поле се напълни с потенциални еректоранти.
63
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в какво качество му тиражират глупостите по медии?
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахах - хитър номер. Ще ги "подкрепите" сега, а после ,акто дойде време за гласуван, ще биете конра на ВСИЧКО, па ако ще и да е някаква промяна, дето ще има минимален доход за всички от по 1000 лева или ще изкара България в топ 20 иконимики на света!После ще разпалите протести и ще се надявает, да оберете недоволните от ИТН. Знаем ги тея филми!
61
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смърт за БСП, смърт за БСП. Това е партия тумор. БСП уби 300 хиляди българи 1945 г. БКП уби 23 хиляди българи във Вардарска Македония. БСП фалира България 1995 г. БСП мрази България. БСП искаше Пеевски за шеф на ДАНС. БСП е тумор. Който гласува за БСП, е престъпник.
60
1
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До АнонименТонката не знам кой е. Аз от години се забавлявам в този форум, как комунистите бавно и сигурно си заминават. Много ме кефи да се подигравам на неграмотните Кутевци и руски слуги :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
59
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходете се скрийте. Народът ви мрази. Е Сибир!
58
0
 
17
 
! Отговори
истина преди 3 години
Корнелия Нинова с присъствието си в партията ви отписа вече
57
15
 
6
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
до 68. Пропусна да споменеш освен администрацията му.И пожарна и полиция! И там са дружина "преданна" на ГЕРБ!-:) А само как биеха протестиращите млади българи ,по време на протестите срещу разбойко а? -:((( Амиии,в момента си плащат вече! И още ще си плащат вересиите на Борисов!-:)))
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз немаше да забележа тази партия от миналото, ако не ни е набиваха постоянно в лицето :))) Съгласен съм, че Нинчето ще ги довърши, ще й стана фен, има големи "очи" също, това е предимство :)))
55
2
 
22
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
разгроми червените кхмери а Кори ги довърши.Никога повече престъпна власт.
54
1
 
23
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Такива като Вигенин са като бирата за мъжкото достойнство-превръща го от гръмоотвод във водопровод. Тоя и такива като него "опи..аха"стогодишна партия.
53
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А бе, к.63Хайде да не се обиждаме: за 3 мандата единственото, което успя да направи Боце, е да създаде една над 400-хилядна армия от държавна и общинска администрация, чиито членове заради работните си места са ви предани. Добавете 300-400 хил. роми и ето ви гласовете на парламентарните избори. Само че внимавайте: Костов и парният машинист-генерал на извънредните избори ще ви отнесат, а и гласовете от чужбина ще обърнат адресата.Този,когото наричате Фигурант,има много, ама много да ви връща
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай!
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До " Зозо"! Тонка ти ли си бре? Питам,щото Тоя " Зозо" се хили без спир,както Ти в коментарите си под "ника" " Тонката" до сега през годините тролейки тук за Г..Б! Вие вече сте с предизвестия със " Странджата" от работодателя си а " Зозо"? " Тонката" де?!-:))) Какви времена дойдоха а Тонка? А какви бяха до сега?!-:))))
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Вигенин, ваши хора се готвеха да си дадат дупето на ГЕРБ и ви отписаха: Георги Свинаря, Пирински, Станишко, Дъбчо, Кр.Янков, Медузата и поне още 40-50 души. Грешката ви беше, че избрахте селянката от Крушовица за втори мандат и тя ще ви разтури великата вече победима столетница.
49
2
 
26
 
! Отговори
истина преди 3 години
другарю Вигенин, вас вече никой не ви брои. БСП е в реанимацията и диша през маркуч.Каквото зло направихте на народа, направихте. Закривайте партийката.
48
1
 
29
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Кой се интересува от полуумрялата ви партия?
47
2
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен ....Време е за новото....Кое е новото? Манолова 4-ти парламент, Дончева 5-ти парламент. При Слави се намърдали стари ДС служители и изключени от всички партии.
46
2
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
А БСП умре, але, але, але /2/ :)))))))))))))))))))))))))))Това беше моята прогноза отдавна, може да проверите тук във форума. БСП с всеки избори си заминава бавно и сигурно. Мори ги оръжието ЕГН :)))))))))))))))))))))))))))