Адв. Хаджигенов: Мълчанието на Слави Трифонов е нетипично за политик

Ще работим трудно в "Изправи се! Мутри вън", смята юристът
Обновена: 14 апр 2021 13:39 | 14 апр 2021 13:33, Красимир Ангелов
278

Изказване на съпредседателя на "Изправи се! Мутри вън" адв. Николай Хаджигенов, че не се страхува да заеме министерски пост и че е готов на разговори с останалите партии за подкрепа в новия парламент, разбуниха духовете в обединението.

"Позицията ми е от няколко месеца. Нима има друг начин?! Ако искаме да направим нещо, а не да излъжем избирателите си - нещото е не коалиция, не брак, а приключване на режима Борисов, промяна в съдебната власт и правосъдието. Не е срамно да се каже, срамно е да го направиш тихомълком", заяви депутатът от 45-ото НС в студиото на "България сутрин".

Още по темата

И отбеляза, че няма да бъде политик в общоприетия смисъл на думата. На мнение е, че не е бил разбран правилно от партньорите си в обединението "Изправи се! Мутри вън" и затова се е стигнало до реплики от страна на Мая Манолова.

"Работихме заедно до изборите. Очевидно сега ще работим трудно. Демокрацията е труден, скучен и бавен процес, в който различни становища трябва да се обединят в едно. Формацията очевидно има две части -  "Изправи се!" и "Мутри вън", и очевидно аз представлявам втората част", обясни адв. Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR.

"Продължавам да не разбирам как е възможно да кажеш: Единственото нещо, което правим в политиката, е само с тези две формации. Вчера взехме решение първият ден на новото Народно събрание да е в сградата на Народното събрание, а не в Партийния дом. Това се случи с гласовете на БСП и ДПС, единствено ГЕРБ гласува против. Трябва да обединим всички сили, останалото са приказки в предизборна кампания. Отказвам да лъжа избирателите", настоя юристът.

Адв. Хаджигенов посочи, че не вижда смисъл от коалиции, а е нужно да има подкрепа. Според него "Има такъв народ" ще направи правителство и всичко останало е въпрос на подкрепа. Мълчанието на Слави Трифонов юристът определи като нетипично за политик. По думите му Татяна Дончева е великолепна възможност за председател на парламента.

"Бизнесът е умрял и има нужда от помощ. В Италия всички политици загърбиха различията си в името на това страната да се справи с кризата. Обединиха се в една обща цел. Това се опитваме да направим и ние - настоящето на България, за да има бъдеще", подчерта адв. Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
12
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
Искаха власта сега не знаят какво да правят с нея....то не е като да критикуваш и лаеш и даваш акъл отстрани без да имаш каквато и да е отговорност
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поставете се на негово място. Вие какво бихте казали, при положение, че до скоро нямаше яснота коя партия какво ще предприеме? Слави трябва да оправдава надеждите на хората, които са гласували за него. А тези хора не искат коалиция с ГЕРБ, БСП или ДПС. Много от тях не искат коалиция и с новите, иначе щяха да гласуват за тях.
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, Славиии, прави го това правителство, какво чакаш!
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаджигенов се страхува от избори, щот парите вложени в купуване на гласове ще отидат на вятъра.
48
0
 
12
 
! Отговори
аа1830 преди 3 години
Хаджигенов казва, че неговите партньори не го били разбрали правилно, а Татяна Дончева и Мая Манолова, че не искал да каже това, което е казал и че хората (един вид ние примитивните) не сме го разбрали и ни дообясняваше Татянка какво е казал. Обърках се на кого да вярвам - на себе си, на Дончева/Манолова или на Хаджигенов.
47
2
 
11
 
! Отговори
предупреден преди 3 години
Хаджи, не си отваряй много устата, защото Мая Галева ще се изс ере в тях, както го прави на всички около нея. Тя е много рядко л...
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е само правителство а трябва да се смени цялата администрация, съд, прокуратура и масова чиска на герп калинките. В противен случай ГЕРБ на бял кон се връща след няколко месеца протести както при Орешарски.
45
0
 
16
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Тоя няма смисъл да го коментирам дори, всеки има право на своите 5 минути слава.Слави не говори, но за сметка на това Тощко не спира да се изказва и го прави така, че още 2-3 подобни като днешното по повод Цицелков и на следващите избори ще се върнат в тв 7/8
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трифонов бере душа от вируса дето го нямало според него - затова не може да говори...
43
1
 
15
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Простолюдието гледайте, какви си избрахте да ви управляват. И тоя борец за еднополови бракове ще ви е министър на нещо. Правете си сметка какво ви чака.
42
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е че мутра борисов е вън
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителство ще се направи но има и КС и ВСС и те ще го съборят защото са гербаджии. ДПС също е против промяна на конституцията и съда.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ооооо министър Хаджигенов ли е това?
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма угодия.Буци не спира да дърдори и ви дразни.Слави мълчи-пак ви дразни.То с приказки не става,а с действия.Поживем,увидим,дет казват някои.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще има : Congratulations Trifonoff!
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, като му инсталират аутокю ще се изкаже, сега не става.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, от политиците, дето само плямпат видяхме ли нещо хубаво? Побъкахте се от това, че Слави не говори.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко каквото каже, може да се използва от съда и Гешев.
34
1
 
9
 
! Отговори
pich преди 3 години
Жалък ***, кога стана политик, кога започна да говори за другите ... Бай *** в действие, дай на *** власт и му гледай сеира, а този още няма власт, НО МНОГО Я ИСКА ... При нови избори тези са вън от парламента!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мълчи щото няма какво да каже и отива на нови избори за велико.