Плевнелиев: Борисов е демократ, Радев и Трифонов – популисти

Даниел Митов има много ясна ценностна система, обяви президентът (2012-2017)
15 апр 2021 14:20, Красимир Ангелов
538
Плевнелиев: Борисов е демократ, Радев и Трифонов – популисти
Снимка: БГНЕС

"Беше редно Бойко Борисов да подаде лично оставката на правителството пред парламента". Това мнение изрази в интервю пред БНР президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев.

Бившият държавен глава изрази мнение, че лидерът на ГЕРБ не е отишъл лично в Народното събрание, защото е знаел, че конфронтацията ще бъде от самото начало в дневния ред на този парламент.

Още по темата
"А и пред сградата на НС имаше изкуствено спретнат протест. Затова може би не е отишъл, за да не разпали допълнително страстите", предположи Плевнелиев.

Според него при избора на председател на 45-ото Народно събрание е било демонстрирано огромно анти-ГЕРБ мнозинство.

По думите на президента Плевнелиев голямата разлика между всички хора в обществото е кои са демократи и кои - популисти:

"Аз бих посочил Бойко Борисов в групата на демократите, а Слави Трифонов и президента Румен Радев в групата на популистите. Популистите говорят за върховенството на закона, но не го спазват. Доказателството е, че Слави Трифонов стартира противоконституционен референдум. доказателството е, че президентът Радев не спазва Конституцията и Закона за КСНС. Не може да бъдете полудемократ. Не съм видял Борисов да нарушава който и да е закон", отсече Плевнелиев.

Бившият държавен глава коментира и номинирания от ГЕРБ за бъдещ премиер Даниел Митов, като го определи като свое откритие, назначавайки го за служебен министър в кабинета на Георги Близнашки:

"Той има една много ясна ценностна система. Много страстен защитник е на членството на България в ЕС и НАТО. Не бива да се смята, че който работи с Бойко Борисов, става негов васал", подчерта Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
16
 
! Отговори
Александър преди 3 години
Ако мутреенето, рекета и корупцията са демократични то наистина ГЕРБ са първенци. Защо изобщо му давате поле за изява на този човек.. ?
41
5
 
21
 
! Отговори
ss преди 3 години
не бил видял Борисов да нарушава един закон абе ти телевизия явно не гледаш всеки ден като го дават в джипката, по закон трябва шофьор да я кара а не лично Борисов, ето ти го първия закон който нарушава....
40
24
 
9
 
! Отговори
Известна преди 3 години
Браво г-н Президент, г-н Плевнелиев. Винаги сте на място и много точен. Какво да прави руската по+лога , като той е спечелил конкурс по тъпотия, а новия председател на парламента е отчислен с право на защита т.е. доказано не способна да защити дисертацията си, но кои ли осъзнава това
39
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двамата батки Боко и Слави се крият
38
1
 
1
 
! Отговори
Е преди 3 години
До Идем от селоТо един "селянин" какво друго може. Трагикомедия абсолютна.
37
1
 
15
 
! Отговори
Наглец преди 3 години
Търсих в много речници какво стои срещу популист, но никъде не намерих определението на прецедента ЛОШ ЧОВЕК! Левски лош ли е бил или Ботев, или Раковски?!?!
36
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев-мислех/бях убеден,де/,че нямаш гръбнак. *** ти и други кости немаш. Ужастттт...
35
21
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Всеки път като видят Плевнелиев тези от яз.Копринка дето гориха знамето на ЕС в присъствието на фигуранта, започват да изпускат отровната си газ и форумът започва да мирише на руска бензиноколонка ... !!!
34
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратителен плазмодий скрий се
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Батисов а не Борисов, защото батиса всичко.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста повърхностно.
31
7
 
13
 
! Отговори
Идем от село преди 3 години
Идвам само да напсувам и нахрача това мекотело на снимката
30
4
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Ако Ботисов беше демократ, щях да съм гласувал за него.
29
3
 
21
 
! Отговори
аз преди 3 години
ПлювнАлиев пак се изказа. Какъв беше Борисов преди 10 години? И той беше с обещанията напред. След това доказа че това което може да обещае никой не може да изпълни но това не е на дневен ред А ти Плювньо доказа че си най-големия национален позор на тая държава въпреки че сме имали цар-свинар!
28
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Плевнелиев,не чембер,а както казват,децата, комбалки по главата.
27
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори Доган и Пеевски , не могат да съберат толкова негативен вот , колкото Плевнелиев
26
6
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Редно е постът Президент,да бъде заеман от нормални хора.Не е редно ...хора със неизвестна ориентация,да дават мнение по важни национални въпроси.
25
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой пък тоя го натиска та звъни. Най-мнимия президент подлогата на Баце
24
6
 
27
 
! Отговори
чудещ се преди 3 години
Това вещество защо въобще изразява мнение?!
23
7
 
22
 
! Отговори
сиромах преди 3 години
Беше редно Борисов да бъде в парламента !Да ти опъне ушенцето и да ти отпердаши един зад вратлето със ценните напътствия да му пазиш топло местенцето!Не си видял защото си сляп или не искаш да видиш!Какви очи имаш да се именуваш Президент само да се чуди човек!Как си се пребоядисал от комсомолски активист и т.н. резерв на БКП до такъв демократин,просто е непонятно?