Дончев: Кабинетът на ГЕРБ е готов, но няма да получи подкрепа

Според него новоизбраният 45-и парламент е "странен"
Обновена: 17 апр 2021 16:01 | 17 апр 2021 11:16,
530
Дончев: Кабинетът на ГЕРБ е готов, но няма да получи подкрепа
Снимка: БГНЕС

Проектокабинетът на ГЕРБ е готов. Той ще бъде по-скоро политически знак, тъй като няма да получи подкрепа да управлява. Парламентът има ново мнозинство, призивът ми към тях е да не се държат като опозиция, а да се хващат и да започват да управляват.

Това заяви пред bTV Томислав Дончев, заместващ премиера в оставка, който в четвъртък обяви, че излиза в отпуск.

На въпроса защо не той е предложението на ГЕРБ за премиер, след като Борисов се отказа, Дончев посочи: Не ми е дошло време да стана премиер или ми е минало.

В проектокабинета на ГЕРБ има и нови лица, има и приемственост от двете. Имената на бъдещите министри ще станат ясни само след няколко дни. Запитан дали Бойко Борисов ще приеме мандата от президента или отново ще е в отпуск, Дончев каза: "ще видим".

Макар да не даде категоричен отговор, Дончев подчерта, че от ГЕРБ ще настояват проектокабинета да премине парламентарната процедура. Мотивът – от уважение към избирателите. Томислав Дончев уточни, че процедурата няма да бъде бавена умишлено.

Според вицепремиера в оставка новоизбраният 45-и парламент е "странен". Гледайки го, мотото на този парламент е всички от ГЕРБ да бъдат заковани на банките, коментира Дончев. Според него, смисълът на драматизацията от петък, когато депутатите задължиха Бойко Борисов да се яви на изслушване на 21 април, е Борисов да бъде вкаран и да бъде обиждан. Ако някой искаше да разбере за плана за възстановяване, аз бях цял ден в парламента, посочи Дончев.

По повод новосъздадената временна комисия за проверка на злоупотреби, която бе оглавена от Мая Манолова, Томислав Дончев заяви: Пожелавам грандиозен успех на тази комисия. Нейната мисия ще е да генерира скандали, политическо говорене и упреци, които обслужват определени интереси. Ако някой иска да прави истинска проверка на нещо, да го възложи на Сметната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


530
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
8
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До До Анонимен 353Хей, БСП! Стига празни приказки! Щабът е закрит, но ваксинирането не е спряно и нищо от борбата с коронавируса у нас не е в ущърб! Новото правителство трябва да сформира нов щаб - явно щабът си върви с правителството...Ако имаме ново правителство скоро, както е по правило, няма да има никакви проблеми със създаването на нов коронавирусен щаб, но ако БСП и сие протакат и пречат на създаването на ново правителство, това несъмнено ще се отрази и на борбата с коронавируса..БСП ВЪН
345
4
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Хубаво е, човек да има самокритичност, но не е хубаво да не си върши работата добре...Ти свърши най-доброто, което можеш, а дали ще се приеме или не е друг въпрос, зависещ от други, не от теб...Важното е ти да си направил всичко, за да ги убедиш, че това е добро решение - както се казва "напрви каквото можеш, пък да става каквото ще"...Твърде голями емоции играят в Парламента, което съвсем не е здравословно за държавата...Тези ако не ни вкарат в ново пързаляне по нанадолнището, пак добре...
344
6
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 353 преди 3 години
Да, на тоя принцип работят гадните гербаджии............."След нас потоп"..........закриха щаба за борба с коронавируса.........все едно вече няма вирус...........сега може да са източили и фискалния резерв.......................много е вероятно и това.................няма ли прокуратура на тая територия????
343
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончеев , верно ли фискалния резерв е Източен ?след вас и потоп -така ли ? ако е така вие сте родоотстъпници и предатели ,по-долни от поробители
342
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - Кой го направи генералГ. Първанов връчи званието. Естествено, че това не е решено самоволно. Имало е предложение, във всеки случай с одобрението на бсп(бкп), иначе нямаше да стане!
341
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички от ГЕРБ и ВМРО в затвора,не е необходима проверка. Погледнете около себе си и ще разберете колко много го заслужават.Те имаха много време да оправят държавата,а вместо това я съсипаха.
340
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛУСТРАЦИЯ и ЗАТВОР за всички които съсипаха хиляди български семейства.ЗАТВОР за ГЕРБ и ВМРО
339
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В парламента партиите не се държат като опозиция,а искат хора от ГЕРБ и ВМРО да влезнат в затвора.Причината за това е че крадете много и съсипвате и съсипахте държавата.ГЕРБ и ВМРО в затвора. И да не забравяме за лустрация и публично порицаване на бившите служители на ДС съсипали животите на хиляди Българи и не само.
338
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вие си имате опит вече - да напомним за един кабинет, който демонстративно го показахте, а след това върнахте мандата и дойде Орешарски.Ако поне бяхте показали малко желание да управлявате, сега нямаше да сте на това дередже. Ама беше голям зор да има един "супербибитко", който само бръмчи с джипката без да се интересува от нищо и никого.
337
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям смях. Гербиджа май вече почна да вдява, че му влиза вътрешно. Ама още не знае, колко навътре ще стигне.Засега е само охкане, щото от скоро са в такава поза, ама скоро ще почне големият рев.
336
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мамо,мамо-какво искат тия батковци от чичо Лойко? Ми чедо-по стар народен обичай искат да го тричат. Няколко пъти....
335
5
 
28
 
! Отговори
герберче, преди 3 години
Незнам хората кво ще ядат, ама лапачката за вас гербавите свърши, това е новината!
334
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пачките и госпожите разбрахме, кажете какво дтава с икономиката и работните места, протестъри?Защо всеки ден фалират фирми и се съкращават работни места?Тези хората фотошопове за чекмеджета ли ще ядат?
333
6
 
6
 
! Отговори
За 32 години преди 3 години
Българите не разбраха: Гарван гарвану око не вади. Всеки може да бие вързано куче ама не трябва да се хвали. Сития на гладни не вярва. Без пари нищо не може да управляваш и да решаваш. Важно е кой брой а не кой как гласува. Кой каквото сам си направи цяло село не може. Бог високо депутат далеко(от народа). Клошар на маса на цар не сяда. Вие си пишете....
332
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
donchev, koncentrirai se v "plus"a.
331
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
tomi imash pravo samo i edinstveno na polojitelni izkazvania.
330
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе герберунгел, може ли красивата г-жа да донесе в бояна 1 мил. Евро и кюлчета, да ги снима, и после да си ги сложи пак в дамската чантичка и да излезе, без боко и НСО гардове да се усетят? Съвсем за канарчета ни мислите и народа ви го каза на изборите!
329
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой можели да ми разясни,какво се случва с една авторитарна партия когато вождът и бъде смачкан?Отива на бунището!
328
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 334Фкта, че Борисов не може да се сето с коя прпститука е бил е достатъчен, да му се иска оставка...А патлака и той ли беше внесен от госппжицата?
327
0
 
3
 
! Отговори
335 е преди 3 години
към 332.Тъй като някои постове се трият,се получава разместване.