Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт

За първи път има мнозинство на опозицията, допълни той
17 апр 2021 13:28,
516
Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. Те, според техните твърдения, спечелиха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел. Това коментира пред bTV зам.-председателят на "Изправи се! Мутри вън!" – адв. Николай Хаджигенов.

Той поясни, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока. "Създаването на парламентарна група, както създаването на коалиция от хора, които са в различни крайности, е сложен процес. Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри", поясни Хаджигенов.

Той отново затвърди казаното по-рано от него, че да се впусне в политическия живот е огромна жертва заради работата му извън политиката. Но посочи, че няма да се откаже, защото е необходим "някой, който да свърши работата, както трябва".

Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството: "Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор", поясни той.

На консултациите при президента идната седмица позицията на "Изправи се! Мутри вън!" ще е готовност за участие "по някакъв начин" в правителство или подкрепа на правителство на опозицията.

На въпрос кои са принципните точки, с които биха подкрепили коалиция с мандат на "Има такъв народ" адв. Хаджигенов отговори: "Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант според мен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
9
 
2
 
! Отговори
Плондерман преди 3 години
Да живее БИГ ША , САРАФА , ХАДЖИГЕНОВ , МАЯ ЮАНОЛОВА И ЦЯЛОТО ОТРОВНО С ТРИО БАРАБАР С ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И Христо Иванов, даже и Доган.Все трябваше да се свали ГЕРБ !!!
326
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Да, ГЕРБ не е цвете, ама тези новите, от жълтите павета, без прилично поведение, на тези ли ще разчитате!
325
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татяна Дончева като адвокат защитава интересите на Мултигруп, както и редица други корпорации, застрахователни компании и партии. Изправи се , мутри в парламента.
324
3
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
До щастливеца. Нали ти е ясно, че това е твоето лично мнение - на завистлив, озлобен, но невзрачен миризлив галошш. Щото 840 000 не мислят така. Най-много спрямо другите.
323
2
 
9
 
! Отговори
11 преди 3 години
Тоз па *** кой беше?
322
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
През първите два работни дни на НС, някой от победените-победители да каза нещо за народа, какво ще прави с пандемията, как ще повиши доходите, как ще се справи с икономическта криза?!Чухме и видяхме само обиди, дюдюкания и простотия! Хора, не разчитайте на промяна с тези депутати!
321
5
 
9
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
До гербавите фенове, истукан и други подобни. Айде по-скромно с тези закани, че сигурно сте ги писали и през 2013, а тя каква стана - палачинката се обърна още на другата година и ГЕРБ се върнаха на бял кон. А може би не сте разбрали кого народът ОТНОВО постави на първо място на изборите?
320
18
 
6
 
! Отговори
Щастливеца преди 3 години
Всеки, който хвали ГЕРБ не е добре с главата си.Имаха 10 години, в които да правят политика.ГЕРБ беше падение.Долу ГЕРБ !!!КОЙТО И ДА Е НА ВЛАСТ - САМО ГЕРБ НЕ.ПИХМЕ ИМ ЧОРБАТА.
319
3
 
22
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
Това нагло и некадърно говведо защо мисли, че казва нещо интересно? Че то се знаеше това отдавна, че така ще е. А по-голяма идиотщина от това, че всички са се обединили около една цел не бях чувал. Та коя е целта? Не е прогрес на страната, не е благоденствие и по-добър живот за хората и т. н., а измитането на Борисов и ГЕРБ. Да ви имам зловонната цел, с негативизъм, злоба и мъст няма да стигнете далече и много скоро ще го разберете по най-трудния начин - с камъни и сопи.
318
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Напротив Истукане! Народът видя за два дни новите депутати! Същите дето се търкаляха по жълтите павета и хвърляха домати и яйца по парламента! Сега са вътре, в оплютото НС, на държавна заплата и се държат по същия начин! Срам и позор!
317
5
 
15
 
! Отговори
УЖАС преди 3 години
"НОВИТЕ ПАРТИЙКИ "СЪС СТАРИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ КАДРИ, ЖАЛКО ЧЕ НЯМА МЛАДИ, ЧИСТИ ХОРА . ПАК СТАРИТЕ КОМУНИСТИ МАНОЛОВА, ДОНЧЕВА.................УЖАС.
316
7
 
25
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 3 години
Изправи се ! Мутрите от вън! влязоха в НС. Пътя към Евразия и съсипването на България е открит.Тези които цяла година цапаха София , пречеха на движението, вършеха мародерства, вече седнаха в парламента. Честито на печелившите чалгари от чужбина и тъмно червените фашисти.
315
17
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
ГЕРБ повече никога няма да видят власт. Лъгаха колкото можаха, подменяха вота, но вече няма какво да направят. Купиха си изборите и спечелиха пак няма да управляват. Вече не могат да купуват избори. Новите управляващи ще ги набият.
314
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаджиганьов "Народния съд" кога ще го свиквате? На 21 април ли?
313
3
 
16
 
! Отговори
този е преди 3 години
Tоталана ГНУС !!!
312
5
 
16
 
! Отговори
До 324 преди 3 години
Е това е смисъла на манупулацията,да се внушава че хората са срещу ГЕРБ,т.е за хаджигенчовци и чалгарите..Хаджията изпълнява поръчки,както и за срам се включва и Слави с простоватия Тошко.Тяхното "ново" обединение да говорят гръмогласно срещу Борисов,да го очернят ,за могат да осъществят основната цел,за която са влезли,ликвидиране на сцец.прокуратурата и съд която разследва техните поръчители едрите риби.Това е.
311
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тя пък е6ати упозицията където сте.....
310
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашната ситуация много напомня 9.септември 1944. Победа!! БКП, ОФ, БЗНС свалят царя единодушно. Народен съд, разтрели..После БКП леко изема власта от истинския победител ОФ, а БЗНС са забранени и изпратени в лагери.От БСП добре познават историята си и се надяват и днес да стане така.
309
5
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
***, че то това се очакваше още преди изборите. Ама не бързай, че да не се обърне скоро палачинката. И дежаву 2014.
308
3
 
10
 
! Отговори
Корнелия преди 3 години
Институцията Безпартиен Комунист, еволюира в Доказан Специалист в областта ... Подкрепен от БСП. Нали така внедрихме Радев?