Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт

За първи път има мнозинство на опозицията, допълни той
17 апр 2021 13:28,
516
Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. Те, според техните твърдения, спечелиха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел. Това коментира пред bTV зам.-председателят на "Изправи се! Мутри вън!" – адв. Николай Хаджигенов.

Той поясни, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока. "Създаването на парламентарна група, както създаването на коалиция от хора, които са в различни крайности, е сложен процес. Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри", поясни Хаджигенов.

Той отново затвърди казаното по-рано от него, че да се впусне в политическия живот е огромна жертва заради работата му извън политиката. Но посочи, че няма да се откаже, защото е необходим "някой, който да свърши работата, както трябва".

Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството: "Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор", поясни той.

На консултациите при президента идната седмица позицията на "Изправи се! Мутри вън!" ще е готовност за участие "по някакъв начин" в правителство или подкрепа на правителство на опозицията.

На въпрос кои са принципните точки, с които биха подкрепили коалиция с мандат на "Има такъв народ" адв. Хаджигенов отговори: "Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант според мен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шест месеца извън властта и Герб изсъхват. Тя тази мрежа на вързани фирми иска яко смучене на държавна пара, ще се съсухри бързо особено ако се замразят всички държавни поръчки подписани скорострелно последната година. Ще им се спаружат налетите фигурки и напомпани нагли личица
266
4
 
4
 
! Отговори
Чекмеджан преди 3 години
Е нали в Бавария са му шефовете от ХСС и НПО Ханс Зайдел как няма да го поздравят!
265
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ са в титанично вцепенение. Те не очакваха нищо подобно, особено толкова бързо да се развиват нещата. Пък нали са си посредствени и като знание и като можене, сега го раздават арогантно, след няколко дни ще влязат в пълна паника , като осъзнаят какво им се случва. Бойко да отива в парламента да се отчете за предишните мандати. Да не се прави на сърдит и особено важен. Мутренският събор с нарежданията от жипката приключи
264
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито един европейски лидер не поздрави Борисов, освен човекът от Бавария, който има интерес, защото черните каси на партията му, може й да са в България. Това е работа на германските власти, които следят прането на пари. Очевадно е, че Меркел този път си замълча
263
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не им обръщайте внимание, тия са един пудели дресирани със суджуци да лаят, като ги подпука новия прокурор и Кьовеши и ще почнат да скимтят. Съставяйте кабинета по-набърже.
262
8
 
10
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Бойко Борисов ще ги изчака да си сформират окончателното мнозинство с БСП и ДПС. След това издънката тип "Пеевски шеф на ДАНС" им е 100% сигурна.И такива спонтанни протести ще име спретне през лятото и есента, че онези от 2013-14 г. срещу Орешарски ще им изглеждат като детски пакости
261
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изправете Бабипиян!
260
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдателен преди 3 години
Дрогарки и дрогаре, покрай коя и кръчма да минеш ехти най-новия хит Я НАДУЙ КАВАЛА. Народу пее и се весели и чака Слави да му даде пари. Това е положението, тоя затова се подхилква.
259
4
 
10
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Мутрите от вън, са вече вътре. Би било добре да чуем и дали смятат да направят нещо за народа. Дотук разбрахме, че основното е да изгонят Борисов и те да си разпределят милиардите, които ще дойдат от Европа. Ама нещо в полза на народа ще има ли?
258
4
 
5
 
! Отговори
До 265 преди 3 години
Естествено,че ЕНП подкрепи Борисов като, че ли не могат да различат монтаж ?В някои жълти весници излязоха снимки платени от кукловодите ,от дълбоката държава,от тези засегнати от прокуратурата.Абе,започна чистката и калта изплува и методите им,а хората жертвите на прехода вместо да подкрепят процеса на гл.прокурор станаха техни марионетки.
257
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които гласуваха за обещанията и ви повярваха съвсем скоро ще се разочароват.Очевадно е първичното ви поведение в парламента .и амбициите да сте там.
256
3
 
4
 
! Отговори
До 266 преди 3 години
Ела да ми натъпчеш чекмеджето със злато и пари и го снимай. много ти благодаря! Скоро да не ви снимат вашите чекмеджета като започнат проверките на комисията
255
3
 
7
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Нещо голем баровец се прави...а да видим.
254
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вън мутрите от Мутри вън!
253
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вън новодошлите некадърници в парламента.
252
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и тоя ще взема вече тлъста заплата от бедния народ
251
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само гербавите са точни и достойни, нали?Ха ха ха ха
250
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
новите в парламента и бившата опозиция са жалки хора, мързеливи и крадци, некадърни да изкарат по честен начин хляба си.срм за българския парламент
249
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До вчераНа куково лято, от умрял писмо и от чалгар работа....
248
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето Мутри вече са вътре така че с пълно право сега можем да скандираме "Мутри вън"