Биков: Борисов няма дойде в парламента, той е делигитимиран

Продължителността на 45-ия парламент зависел от мнозинството му
18 апр 2021 12:20, Петя Славова
363
Биков: Борисов няма дойде в парламента, той е делигитимиран
Снимка: БГНЕС

 Народното събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши в двата му работни дни. Това заяви пред БНР Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Той уточни, че това е причината, заради която премиерът в оставка Бойко Борисов няма да се яви пред парламента:

"Г-н Борисов носи отговорност за Плана за възстановяване, но оперативно отговаря г-н Томислав Дончев и с него може да се проведе съществен разговор по този въпрос. Но те не искат да проведат съществен разговор, а да направят панаир и това е целта на викането на Бойко Борисов".

Още по темата

Биков коментира, че е пълен абсурд точка, която е заложена в дневния ред на Народното събрание, да не бъде гледана. Думите му бяха във връзка със заседанието на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за плана за възстановяване, но вместо него пред депутатите беше готов да се яви вицепремиерът Томислав Дончев:

"Заседанието се опита да го провали г-жа Татяна Дончева, като грубо погази правилника на парламента. Имаше трета точка, в която трябваше да бъде изслушан г-н Дончев за Плана за възстановяване, а тя заяви, че тази точка е минала, тя изобщо не беше минала и г-н Дончев беше в залата. Тя отказа да му даде думата, отново в погазване на Конституцията".

По думите на Биков продължителността на живота на 45-ия парламент зависи от мнозинството в него и добави:

"Само анти-ГЕРБ идеологията не е достатъчна, за да можеш да съществуваш ефективно политически. Вече трябва да кажеш и какво можеш да правиш. Вече са внесени доста законопроекти, но нито един от тях не е свързан със здравната или икономическата криза, а това са въпросите от дневния ред на обществото".

Той подчерта, че не се говори и за актуализация на бюджета, каквато според него ще бъде необходима.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС попита представителите на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" защо отказват медийни участия и не говорят за намеренията си, въпреки че са втората по големина парламентарна група и всички останали партии в парламента са заявили подкрепа за правителство с техния мандат.

Биков подчерта, че ГЕРБ е против увеличаване на правомощията на президента, което е предвидено във внесено от "Има такъв народ" (ИТН) предложение за промяна в Изборния кодекс, според което държавният глава да назначава членовете на ЦИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
2
 
! Отговори
ith преди 2 години
Дълбоко се съмнявам, че и в теб, както в боко, има нещо нормално.
279
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка - вече решеноСъд - предстоящоЗатвор - бъдеще
278
0
 
4
 
! Отговори
???? преди 2 години
Кой е делегитимиран?Борисов или парламента??И защо??
277
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб до сега са работили скритоза чужди интереси, а сега когатовсичко вече губят открито показватантибългарската си същност. Беленетрябва да заработи.
276
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига с това детинско мислене. Суверенът, та суверенът. Бойко не го е срам от Суверена. Срам го е да го гледат с тия магаррета в парламента. Както между впрочем би се срамувал всеки нормален човек. Повтарям, нормален.
275
7
 
15
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Борисов, наведи тьпата си телешка глава и уважи Суверена, да ти не е бемм П М заедно с цялото ти Политбюро. Почваш вече да ставаш нагъл.
274
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-хааа! Бойко знае ,че ще го тричат якооо. Никакъв план за възстановяване не ги интересува Дупетатите. Освен това го наплашиха, така че и шепичката смелост ,дето имаше оттече в киреча....
273
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще дойде много не удобни въпроси ще има държавата ако си беше на място до сега да беше в затвора.
272
12
 
6
 
! Отговори
Емил преди 2 години
Фашистчето на чалгаджията, което копнее да остава хората без някои части на тялота ще остави и България без някои части, напр. като пиринска Македония и на края ще ни хариже на Русия като Задунайска губерния. И то за 30 обезценени рубли. Скоро и слепите им гласоподаватели ще разберат колко са корумпирани и родоотстъпници!
271
3
 
13
 
! Отговори
Бай Боци преди 2 години
До Бай СтавриТам и САМ ще си останеш още дълго време. И единственото квичене което ще чуваш е ако сам не изквичиш . Не вярвах че след толкова години "демокрация" все още ще се намерят НАИВНИЦИ дето да си мислят че някой управник ще осъди ефективно свой бивш колега и ще му конфискува имущество .НЯМА как да се случи. Изчакайте и ще се уверите сами.Това "викане" сега в Народното събрание е цирково представление специално за оФчите избиратели . Да видят че избранниците им са "корави" .
270
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези трябва да си припомнят, че сме парламентарна република и че не се управлява с декрети на вожда. Дискомфортно ще им е в началото, че не са свикнали да се обясняват, ама ще се научат.
269
8
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Нивото на тиквата го чухме в записите
268
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете новите да се окакат хубаво та да се размирише из цяла Европа.10
267
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво да прави Борисов , като отиде в парламента при тези жалки по'мияри?
266
19
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че Бойко няма да отиде и да им падне на нивото, което е абсолютно пpocташко...
265
26
 
16
 
! Отговори
Михаля преди 2 години
Не търсете повече бай ви Бойко. Няма го . Сами се оправяйте . Той вече си е купил билет за Испания и от утре ще си почива между сисите на мис Огромни бозки в къЩата си в Барселона . То е ясно че никой няма да се опита да мУ конфискува заграбеното .... щото всички доказателства вече старателно са прикрити . Държавата е затънала в дългове . Договорите на западните фирми дето грабят България са железни, народа е изперкал... Скъпи нови управляващи. ПРОБЛЕМЪТ Е ВАШ. ЗАЕМЕТЕ СЕ С НЕГО ........
264
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великият вожд го е шубе да му четат конско :) Голем мъжага
263
6
 
20
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Бойко може да е всякакъв, но не е луд. А за да отиде в парламента сега, наистина би трябвало да е напълно луд!
262
11
 
14
 
! Отговори
До 288 преди 2 години
Ха,ха,ха!Сравняваш един страхлив еднокнижник с Гай Юлий Цезар?Смешкооооо/
261
5
 
19
 
! Отговори
До 290 преди 2 години
И без Герб и без Борисов ще съмне.Простотията,некадърността и алчността винаги имат алтернатива.