КНСБ: Планът за възстановяване да бъде внесен в Брюксел до 30 април

Ако забавим, рискуваме да отидем на 2022 г., заяви Любослав Костов
18 апр 2021 15:36, Петя Славова
55
КНСБ: Планът за възстановяване да бъде внесен в Брюксел до 30 април
Снимка: Bulgaria ON AIR

Планът за възстановяване и устойчивост да бъде изпратен в Брюксел в договорения срок - до 30 април, за да може да мине на Съвет през юни и да получим по-бързо първите средства по него, призова експертът на КНСБ Любослав Костов в предаването "Брюксел 1" на телевизия Bulgaria ON AIR. Ако го внесем в срок, първите средства по него може да получим до края на годината.

"Ако забавим, рискуваме да отидем на 2022-ра година," заяви Любослав Костов в разговор с водещата Милена Милотинова. "Имаме дефицит 650 милиона само за месец март, не за тримесечието, представете си ако така го караме всеки месец... Затова смятаме, че средствата трябва да дойдат максимално рано," заяви експертът на КНСБ.

В петък синдикати и работодатели настояха при финализирането на Плана да се отчетат техните искания и поискаха за разговори следващата седмица с парламентарните сили. "В Плана няма стратегии за демографската криза, прекалено малко пари са отделени за дигитални умения - 200 милиона, които ще стигнат за 500 000 заети, което една шеста от цялата заетост. В началото и тези пари ги нямаше, благодарение на нас се появиха, но са недостатъчно. Не е ясно и какво ще стане с мерките, които приключват до края на май. Кризата едва ли ще свърши тогава," казва Костов.

"Всички политически партии обещаха над 2000 лв средна работна заплата. В нашия Меморандум сме заложили 2400 лв средна работна заплата до 2025 година. Смятам, че това е основа за разговор как този План ще помогне това да се постигне," каза експертът на КНСБ във връзка с поисканите срещи с парламентарно представени политически сили в 45-тото НС.

Настояваните допълнения към Плана не са причина обаче той да не се внесе в ЕК в срока до 30 април, казва експертът. "Ако питате ЕК тя винаги е склонна да ни изчака, но това надали е в наш интерес," смята експертът.
Още - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
синдикати и работодатели настояха при финализирането на Плана да се отчетат техните искания и поискаха за разговори следващата седмица с парламентарните сили.Синдикати ,които като правило са двулични и отчуждени от гражданите.И, за кого ви е нужен план ,като само демагогски се заигравате със социалните тежести и недоволсвото на работещите .
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11Свърши тази:"тиквата трябва", "тиквата е виновен", "тиквата е длъжен", "тиква" вече е редови български гражданин. Сбирщината в Н.С. гласуваха оставката му, и нямат право да се извиняват за собствената си некадърност, лъжливост, крадливост и популизъм с "тиквата". И, ако не хванат да работят, съобразно Конституцията, предвиждам, че българите ще им счупят главите. Някой от тях го заслужават от 20-30 години за опростачване, корупция, приватизация, лъжи, кражби, измами, популизъм и
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СилвияАми ти и останалите умни и красиви защо не го напишете, след като този на Герб е път??? Нагли твари. Не ни харесва, ама да го внасят.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Умните и красивите"избраха адвокатите на мафията и чалгаря.Да им направят план и да го изпратят в Брюксел.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В условията на пазарна икономика съществуваме и всеки сам да си търси пътя на развитие. Синдикатите са застояли организации и.. имат вредно явление за всички. Ако има допитване с каква са помогнали синдикатите на електората си?! Изненади в отговорите не очаквам-Нищо!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е КНСБ и защо мълча преди изборите, а после изведнъж се активира?
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само пропаганда. Синдикатите имат само право, но изключват задълженията си към работещите. Не мога да уважавам онези, които само говорят, а в обществото нищо не вършат и прехвърлят отговорността на чужд гръб.
20
3
 
4
 
! Отговори
тошко африкански преди 2 години
ако синдикатите изкарат хората на жълтите павета , '' има такива смешници ''се евакуират с белия автобус , другите да се спасяват с ....метрото...ако не им спрат тока...стига с този план....не знаем за какво говорите, не сме го чели , не можем да го препишем , не щем и ГЕРБ да ни помагат , не щем мажоритарни избори,....искам в къщи.....
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тия подкрепа са от един дол дренки ,гадове
18
1
 
13
 
! Отговори
АМИ , ДА ГО ВНАСЯТ ! преди 2 години
НАЛИ ИСКАТ "ПРОМЯНА"..??!ПАК ЛИ ГЕРБ ДА ИМ ПРАВИ "ПРОМЯНАТА" ...ХА,ХА,ХАААААААААА....САМО , ДА НЕ ВЗЕМАТ ДА ИМ СЕ НАПУКАТ ДУПЕТАТА ОТ ТОЛКОВА "ПРОМЕНИ"!
17
1
 
9
 
! Отговори
*** преди 2 години
Средната заплата не е еквивалентна на медианната такава. Освен това парите идват от нечий джоб, не падат от небето както някои фантазират. Популизъм и празни приказки.
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко специално за челгарите е качил кратък видеоклип в Ютуб с чалго-патриотичен вариант на плана. Понеже той е публикуван в интернет от Октомври ама те не могат да четат.
15
5
 
16
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Планчето е в деловодството на парламента. Плана го има и в интернет от октомври. Дългия да не се прави на ощипан да взема плана и с кукумявките Нинова,Мая,Дончева да правят промени каквито искат... после да го вкарат за гласуване в парламента и като го одобрят да натоварят уволненото правителствот да го прати на Брюксел. Нещо сложно има ли ?
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13Личи си, че си гербав умен си почти колкото вожда си. Прочети Конституцията, ако изобщо знаеш какво е това и може би сам ще си отговориш дали тиквата е освободен от отговорност след подаването на оставката си
13
3
 
7
 
! Отговори
Янков преди 2 години
Какви заплати от 2400лв?Вие ли ще ги давате?
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2000 лева средна заплата и 1000 лева долара. Обещано от Слави.
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е па те вече гласуваха оставката на правителството, тоест го уволниха. Аз ако съм на мястото на Бойко ще си тръгна и ще ги оставя да се оправят.
10
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно заради малкото време до 30-ти април тиквата трябва да предстви и защити плана в народното събрание, а не да се прави на ощипана мома. Друг въпрос е колко струва този план и дали може изобщо нещо да промъца по въпроса когато се наложи да отговаря на въпроси.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам пенсия 1200 лева или започвам да меря с Домати
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така с тези "професори под налягане'' БЪлгария променя курсанакъде - КЪМ ДЪНОТО ТЪЛПАТА ТА ЩЕ ВИ ЗАВЕДЕ