Ковачев: Докога ще има градове с имена на комунистически дейци?!

Евродепутатът призовава НС да ги промени
604
Ковачев: Докога ще има градове с имена на комунистически дейци?!
Снимка: andrey-kovatchev.eu

Евродепутатът Андрей Ковачев призова колегите си от ГЕРБ да предложат в НС да се преименуват населените места, които носят имената на комунистически дейци, като Димитровград, Благоевград, Велинград и Владо Тричков.

„През месец февруари, общинските съветници от Демократична България в СОС са предложили решение за демонтиране и преместване на т.н. "паметник на Съветската армия" в столицата. Разбирам, че общинските съветници на ГЕРБ са подкрепили идеята, но са се въздържали при гласуването с мотиви, че предложението не е било добре подготвено, мотивирано и формулирано. Тъй като винаги съм изразявал открито моята позиция по темата, призовавам колегите - общински съветници на ГЕРБ да формулират, подготвят, внесат и гласуват предложението и да се сложи край на тази тема! Не може паметник в прослава на една окупаторска армия и олицетворяващ една тоталитарна и антихуманна идеология, наложила с насилие един престъпен режим, да заема централно място в Столицата ни!“, написа той в социалната мрежа Facebook.

Призовавам, също така, колегите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание да предложат, максимално бързо проект за решение за премахване на всички комунистически паметници и символи, останали из територията на цялата страна, както и преименуването на улици и градове, носещи имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други, допълва Ковачев.

Според него не може през 2021 година, 32 години след края на комунизма, в обединена Европа, осъдила недвусмислено комунизма, както и националсоциализма и фашизма, като античовешка идеология, да има градове и села с имена като Димитровград, Благоевград, Велинград, Владо Тричков и други подобни.

„Мнозина ще кажат, защо не го направихте до сега? И са прави! И бих добавил: Защо не го направиха и СДС на Иван Костов, или НДСВ на Царя? По-добре късно, отколкото никога! Нека днес имаме смелостта да завършим прехода и да се разделим веднъж за винаги със символите на комунизма! Иска ми се да вярвам, че една такава идея днес би получила необходимата подкрепа в Парламента. Иска ми се да вярвам че "Има Такъв Народ" няма да кажат отново, че и на това не му е дошло времето. Иска ми се да вярвам, че "Демократична България" в омразата си срещу ГЕРБ, няма да предпочетат прегръдката на БСП, каквото условие вече им постави вчера Корнелия Нинова. Иска ми се да вярвам, че при "Изправи се! Мутри вън", освен бивши членове на БСП/БКП има и някой друг демократ. Иска ми се да вярвам и че ДПС, няма да бъдат слепи, че българските турци и мюсюлмани са и сред основните жертви на комунистическия режим“, отбелязва евродепутатът.


604
Още от Общество
ДПС: Да спрем агресията в политиката, нужен е диалог
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
512
0
 
1
 
! Отговори
Eдин От Навалицата преди 2 седмици
Ама иначе, да си направите ремонт на Партийния дом и да го направите на парламент, викаш, няма проблем, а? И що? Щото ви носи парички. Същото е с Президентството и МС - най-яко комунистическите постройки в сталински нео-арт... НДК-то? И него го използвате, без капчица свян и срам, че е строеж на БКП. И що? Щото ви носи парички. Що не ги съборите всички тези сгради, като сте толкова отворени? Лицемери!
511
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абсолютно е прав, демонтаж на МОЧА(монумент на окупационната червена армия) и смяна на имената на градовете.
510
4
 
3
 
! Отговори
ГРОБар смотан преди 2 седмици
То това ли Ви е проблема сега ?
509
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя откъде се взе?
508
4
 
1
 
! Отговори
13 преди 2 седмици
,Полковник Тодор Ангелов-"Божаната" в момента има паметник в Кюстендил, българин-комунист , национален герой на Белгия , - ако е бил в България, то нашите комунисти биха го вкарали в Белене, като истински комунист!
507
4
 
0
 
! Отговори
13 преди 2 седмици
Ако същият този "Божаната" беше в България, *** щяха да го вкарат в Белене!
506
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако комуниста е бил само борец срещу фашизма какво толкова? Комунист *** дума ли е? 90% от България са го строили те.
505
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 седмици
Те комунистите си управляват България все още виж сегашния парламент. На всичкото отгоре всички така наречени бизнесмени ( крадци и измамници) са свързани с БСП(БКП) ,ДС или ДПС. Как очакващ да се махнат комунистическите и турските имена.
504
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
по-важния въпрос е до кога местности,селища и планински върхове ще носят ТУРСКИ имена?!?!

ПЪРВО и най-важно:-Президента да преименува туркистанското "заглавие"на най-високия връх в Рила и на балканския полуостров от "Мус Алла" на .."Връх Св. Иван Рилски"!!!

ОТ ТУК ДА ЗАПОЧНЕМ!!!!

Не го ли направим,над нас ще тегне зла прокоба,която ще ни учудва "До Века" :..-"Абе уж сме толкова хубави хора,а защо НИЩО НЕ НИ Е "като хората"?."
503
3
 
6
 
! Отговори
СТАНИШЕВ преди 2 седмици
ААА !!! НЕ , АААА !!!! НЕ ,
ПРЕДЛАГАМ КИТНОТО СЕЛЦЕ НА БИВОЛИЦАТА КОРНИ ДА СЕ КАЗВА КРУШОВИЦА-ИМПЕКС
502
4
 
21
 
! Отговори
@ преди 2 седмици
Ами да върнат старото има на димитров град! Упс то комунистите го построиха! За Благоевград имаше допитване до гражданите и те не пожелаха да си сменят името на града. Г-н Ковачев е явно поредният болшевик! Просто предложете да има местен референдум! Вие г-н ковачев сте назначен от тиквата човек без репутация в страната!
501
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да преименуват и Сандански. Той е бил предател, комунист и ***.
500
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този човек, който яде в Брюксел наши пари, явно няма никаква работа. Нещо не разбирам, защо му плащаме.
499
6
 
11
 
! Отговори
кой не знае ? преди 2 седмици
Доказано е , че Левски и Ботев са СОЦИАЛИСТИ !
И кО праИм ?
498
2
 
37
 
! Отговори
Експерт преди 2 седмици
Евродупетатче,учило и живеело в Германия.Загрижило се за имената на българските градове,а не за живота на хората,живеещи в тях,ти да видиш.
497
2
 
26
 
! Отговори
Татул продължение преди 2 седмици
Медиите пишат за прин Хари, за Меркел и Байдън. Пиашат какво се слъчва в Афганистан и Пакистан, но какво се случва в България никой не пише. Предаванията по ТВ от образователни станаха комерсиални по Американските модели. И ако трябва да реши нещо нашето правителство, погледа му се обръща на запад. Аз предлагам в центъра на София да направим паметник на една крава. В памет на великите кравари, които са довели света до лудост вече.
496
4
 
36
 
! Отговори
Татул преди 2 седмици
А защо не разрушим всичко, което е построено досега? Всеки един паметник. От мавзолея, пари можехме да печелим, ама и него съборихме. Комунизма си е част от нашата история. И аз мисля, че много хора с носталгия си спомнят за него. Няма как да обяснявам на моя син, какво е било, защото през последните 20 години виждам една целенасочена подмяна на ценностната ни сисстема и той няма да ме разбере. Но виждам как започвам да празнувам св. Патрик, св. Валентин, Хелуин и ред други ЧУЖДи празници.
495
0
 
6
 
! Отговори
joro преди 2 седмици
докато си жив
494
16
 
2
 
! Отговори
айде да преди 2 седмици
Айде дано....и дума не заслужават тези комунистически песове
493
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен В Белгия има площад ,,Полковник Тодор Ангелов,, българин-комунист , национален герой . Кво праим ?