Сега е шах, но скоро - мат! Ще има ли ново правителство?

Експерт: Само ГЕРБ припознава исканията на Трифонов
20 апр 2021 13:30, Красимир Ангелов
147

Държавният глава вече проведе консултации с политическите партии и парламентарните групи от 45-ото Народно събрание. Всички бяха обединени около идеята, че страната се нуждае от стабилност в условията на криза. Ще намерят ли правилната формулата за съставяне на кабинет?

"Сега е шах, но при определени грешки скоро може да стане и мат. Това, което е очевидно за всички, че имаме взаимно изключващи се политически сили, които нямат възможност за диалог и консенсус. Всички са заявили своите приоритети предварително в предизборните си кампании. Да кажем, че първият приоритет е свалянето на Борисов, то всички останали, извън свалянето, водят до взаимоизключване", каза политическият психолог проф. Антоанета Христова за "България сутрин".

Още по темата
Като пример тя посочи 1 лев субсидия и предложението за мажоритарни избори.

"Никой не е съгласен, нямаме консенсус между революционните партии по тази тема. Никой не се припознава в исканията на референдума и най-голямата ирония е, че единствената партия, която припознава исканията на Слави Трифонов, е ГЕРБ", допълни проф. Христова.

Според политическия анализатор доц. Росен Карадимов, мнозинство е имало само за избора на председател на Народното събрание.

"След това последваха доста шарени гласувания с плаващи мнозинства. Много отчетливо може да кажем кое е управлението, кое е опозицията. Ако партиите останат верни на своите заклинания - най-вероятно правителство в рамките на този парламент не би трябвало да може да се оформи", подчерта той в ефира на Bulgaria ON AIR.

И очаква да започне бягането от отговорност по чия вина няма да бъде съставено правителство. А според него напрежението може да ескалира по отношение на втория и третия мандат.

"ГЕРБ имат изключително последователно поведение. Те са самостоятелни. Да отговориш на избирателите, които са най-много, трябва да запазиш достойнство на победителя. БСП е тежко изолирана. Тя в момента е нежелан партньор. Партиите, които са били отдавна в нашия парламент, са нежелани от новите революционери", коментира проф. Христова.

Доц. Карадимов пък смята, че точно социалистите са били най-последователни в действията си в последните 4 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
4
 
! Отговори
До 79 преди 3 години
До АнонименМОЖДЕЕШ,АКО МНОГО СИ КРАЛ И ИМАШ ПАРИ ДА СИ ПЛАТИШ.АДАЖЕ И СЪДЕН ДА СИ ВАЖНИ СА ПАРИТЕ И ДЪЛГИЯ ЕЗИК ДА ЛИЖЕШ.КОЛКОТО ПО ДОБРЕ ГО ПРАВИШ,ТОЛКОВА ПО ИЗГОДНО ЩЕ Е ЗА ТЕБ.ААА И ДА НЕ ЗАБРАВИШ ПРИТЧАТА ЗА ТРИТЕ МАЙМУНИ НА МЪДРОСТТА,,НЕ ВИЖДАМ,НЕ ЧУВАМ,НЕ ГОВОРЯ"БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ.УСПЕХ!
80
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименРазбира се,Масква ще е виновна,че няма да си разигравате коня,както до сега и да фалшифицирате изборите.Наистина ще бъде голямо шоу.
79
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога като пуснем телевизора ще гледаме тази Христова,Бурджиева,Стоянов?Омръзнаха ни коментарите им-въртят,сучат само Герб хвалят.Противни са в нагаждачеството си.
78
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
срещу много.много пари...сега кой ще захранва сметката и?
77
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая пишман професорка срещу какво ли толкова се мазни на Боко?Дали срещу много пари или срещу други услуги?
76
3
 
5
 
! Отговори
Не преди 3 години
Няма да има
75
8
 
28
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
74
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да , ще има правителство - служебно , под ръководството на МАсква !
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До tyoОния дето се плюнчи и се мисли за оригинален и той :)) Плитки са, надушваш ги от километри, представям си некой профи от Западните служби или руските да им подшушне нещо, ще бъдат готови на всичко :))
72
26
 
28
 
! Отговори
tyo преди 3 години
Всички знаят, че Антоанета Христова е *** на ГЕРБ
71
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младото момиченце се разчупи като водещ, браво Днес :) Иначе "социолозите" да ходят да правят анкети в ромските махли, Очиларката там да говори за подкрепа на Бацо от народа :))
70
11
 
12
 
! Отговори
hranilka преди 3 години
тая не се наяде...
69
11
 
14
 
! Отговори
До курнела нинова: преди 3 години
Корнело, и аз имам няколко въпроса към теб:1. бойко ли ти плаща да прецакаш нещата на слави и бойко пак да се върне ?2. Ще успееш ли да свалиш избирателите на БСП до под 4 % ?3. Не те ли е срам, щото мен ме е срам от теб ?4. Вярно ли е, че си била член на СДС ?5. Квачка ли си ?Позодирам, че само на въпрос 3 отговорът е НЕ!
68
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 56 Да, последният секретар на ДКМС сега е доцент и политически анализатор. Вероятно и заклет евроатлантик.
67
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
69- МНОГО ИСКАМ ДА МИ ПОСОЧИШ КОЯ,КЪДЕ И КАК ДА ОТКРИЯ ТАЯ ХРАНИЛКА НА ГЕРБ ЗА ДА СЕ ЗАКАЧА И АЗ НА НЕЯ...АХ ДА ТЕ ПОПИТАМ КОИ ТОЧНО ИДЕИ ТЕ ДЪРЖАТ ВСТРАНИ ОТ ХРАНИЛКАТА.
66
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пак предлагат министри които се наложи сами да си подават оставката още в предишното правителство че били пионки на друга партия, а сега да се връщат не стига като депутати ами и номинирани за министри. Това е поредното предателство, но предателите ще горят в ада до десето коляно.
65
3
 
39
 
! Отговори
* преди 3 години
Никакъв шах и мат. Положението е цунгцванг. Лошото е, че ще е на наш гръб. Но така се получава, когато вечерно шоу започнат да го дават през деня.
64
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма внесен законопроект в НС за промени на изборното законодателство. Иначе всички искат промени за следвашите избори, но ги мързи да пишат закони
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов...А КОИ ИМЕННО...ВСИЧКИТЕ 850 000 БЪЛГАРИ СА КАКВО И КАКВИ, КОИ...
62
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 69: единствените хора, които познавам и са гласували за гроп са тези, които по един или друг начин са на хранилка при тях. И образованието не им е от силните страни.