Предсрочни избори означавали провал на политиците

Планът за възстановяване се използвал за политически битки
96
Предсрочни избори означавали провал на политиците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отиване на нови избори означава провал на политиците, смята бившият социален и външен министър инастоящ изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд към Европейската комисия. Ивайло Калфин.

„Няма възможност да се пише нов план за възстановяване и устойчивост. Най-разумно е да се внесе този, изготвен от ГЕРБ. По-късно следващото правителство може да внесе корекции“, коментира той пред БНР .

Калфин поясни, че подготовката на такъв план отнема месеци и ако България започне отново, това означава нови консултации, които ще отнемат време, а последствията са, че страната ни ще има достъп до средствата от Европейския съюз по-късно.

„Има много критики, може би с основание. Но няма възможност да се пише нов план. Или този, или близък до този план ще бъде внесен. По-добре е да бъде внесен, за да може България да има достъп до първите средства, които отпуска Европейският съюз“, каза той.

Калфин отново подчерта, че „планът дава възможност, но не замества националните правителства в решенията“.

„Това е огромна възможност. Никога досега ЕС не е генерирал толкова средства извън бюджета. България ще има достъп до 60 млрд. лева през следващите няколко години. Голяма част от тези пари няма и да връщаме. Въпросът е не как ще се похарчат тези средства, а къде искаме да отиде държавата ни през следващите десет години и как тези пари могат да ни помогнат. По този начин трябва да върви логиката, водеща трябва да е визията. Такова нещо аз обаче не виждам“, обясни той.

По думите на Ивайло Калфин в момента планът се използва за политически битки.

Той коментира и политическата обстановка у нас. Според него ситуацията е предвидима, защото избирателите са поставили трудна, но не невъзможна задача - искат нов тип управление:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
9
 
! Отговори
Беден преди 3 години
Ивайло, Калфин..., ти още ли не си разбрал,че тези политици отдавна са провалени и никой не ги тачи?! Това са политически фирмаджии. Политици няма отдавна.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41Що бе, нали има шкафче с кюлчета и пари? Цяла година го дъвчете това шкафче, сега пък нямал пари!
42
2
 
10
 
! Отговори
Жалко за народа преди 3 години
Калфин може да е г-н Никой, но е прав, че ще си пропилеем шансовете за финансиране заради самозванците от парламента, които се интересуват единствено от размера на заплатите си.
41
2
 
13
 
! Отговори
ПРОВАЛА ЩЕ Е ТОТАЛЕН преди 3 години
НИКОЙ НЯМА ДА ПРИЗНАЕ ЕДНИ ФАЛШИВИ И НАГЛАСЕНИ ИЗБОРИ ....ПО ПОЩАТА...С ТАБЛЕТА ОТ ДОМА ...И СЪС СТРОШЕНИТЕ МАШИНИ ПО СЕКЦИИТЕ...!ВОТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНО КОМПРОМЕТИРАН!ХАКЕРИТЕ ЩЕ ПОДМЕНЯТ ВОТА ЗА ПАРИ! БЪДЕТЕ 1000% СИГУРНИ!!!!
40
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ивайло Калфин не е никой за да дава оценка за евентуални предсрочни избори.По всичко личи, че предсрочни избори ще има скоро, и ако това е провал на политиците, то това е провал на политиците от партия ГЕРБ, защото като политическата сила с най-много гласове не успяха да съставят правителство.Президентът Радев, макар и опонент на Борисов също каза, че не трябва да се стига до служебно правителство, иначе лошо.Еми лошо ще бъде, прав е, но се страхувам че нямаме друг избор!
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 3 години
Искрено се надявам,при предсрочните парламентарни избори,както ГЕРБ,ДПС и БСП,да са с няколко депутати в българския парламент. Достатъчно сте ограбвали и крали държавата. Нека стане пълна промяна в политиката и да се живее спокойно и нормално в България. Махнете се веднъж за винаги. А от мутрата Бойко,да се конфискува всички имущества и блага и на всички останали които са причина България да е в това положение.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провалът е само за *** на Слави, които баламосаха толкова хора, а сега се инатят като мома, с тоя не искат с ония не искат и накрая заради тях ще се изхарчат още едни 45 милиона от гърба на данъкоплатците. Всички поемат отговорност за управление , само те за сега не, но дано поне малко им дойде на хората акъла и да си отворят очите на следващите избори, да си направят съпоставка кой какво е свършил до сега през годините и кой само дрънка празни приказки и лъжи, и кой на кого е ***.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че са правилен народен избор, защото първото "правилно" нещо беше да си "коригират" заплатите, а избирателите им ке духат супата.Аман от наивни избиратели.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, като чета повечето писания, некой тъдява, може ли да посочи идеални, сиреч непровалени политици в БГ.Запомнете, че ние сме световни уникати и редки екземляри, напълно излишни във вселената.
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички защитници на статуквото са против предсрочни избори, а това значи че те са правилни избор за България!
34
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провал за някои политици, а не за политиците въобще. Бойко го е страх най-много, защото няма как да плати на. апапите му от дпс и махалата да гласуват за него, защото няма да може.Това е картинката.
33
12
 
5
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Ако няма хартиени бюлетини Герб и БСП ще имат мах 10%.Хващам се на бас за едно ферари.
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провалиха се,щом ще ни управляват музиканти.Провалът е стратегически.Левски,Бптев и Бенковски се обръщат в гроба заради ДПС.Това е стратегическия провал на политическото в Бг.
31
0
 
4
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тук много врачки.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тези които са в момента и без предсрочни избори се вижда, че са пълен провал.
29
5
 
0
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Балканския селянин, Карловската ***, Учителския селянин.... Питам се. Има ли в БГ градове?
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провал, ама без ГЕРБ.
27
1
 
10
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Нинова е червена буржоазка . Тиквата и ДПС са мафия.Не припознавам никого с моите интереси и никога няма да гласувам за тях.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, такива като тоя Калфин са всичките "нови" , "извънсистемни", "от протеста" и тн. Всичките от години драпат по периферията да се докопат и те до нещо, От Маям.. през Спондж и Трайчо Вазелина та чак до учиндолския селянин, който 30 години опростачва плебса. А всякакви там народ, избиратели и прочие вече са им дълбоко неинтересни.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или протестиращите да си се върнат на улицата и да оставят политиците, колкото и да са калпави, че явно те и толкова не могат.