Харалан Александров: Най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС

В класическа предизборна ситуация сме, оцени той
26 апр 2021 14:48, Анисия Иванова
162
Харалан Александров: Най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

Парламентът е превърнат в трибуна за предизборна борба. Това е класическа предизборна ситуация". Това каза пред БНР социалният антрополог Харалан Александров и добави, че ангажирането с управление в краткосрочен план по-скоро може да донесе негативи, особено сред хората, които искат бързи промени.

По думите му най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС, защото са подредени партии.

Още по темата

"Партията на Слави Трифонов е в процес на възникване и вероятно ще се структурира в движение. Там има много ентусиазъм и много очаквания и надежди. Много вероятно е след промените в Изборния кодекс, което явно е единственият приоритет на 45-ия парламент, да бъде подкрепена от повече гласове от чужбина. В "Демократична България" се срещат две тенденции - хора, които са силно ориентирани към промяната, от друга страна са хора образовани и отговорни, така че там се борят тревогата от несигурните времена, които идват, с желанието да продължи революцията до победния ѝ край", каза той пред БНР.

Според социалния антрополог притеснението, което е било на улицата, вече се е пренесло в Народното събрание.

Харалан Александров определи поведението на премиера в оставка Бойко Борисов като на силен лидер и уточни, че всичките му действия са демонстрирали превъзходство.

"Това, което би могло да върне ГЕРБ, е една нова генерация след процеси на промяна и ако има много голям провал в следващото мнозинство", допълни Александров.

Мнението на социалния антрополог е, че голяма част от еуфорията е свързана с фантазията за Слави Трифонов и негово управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
14
 
13
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Досега и "социален антрополог" не беше се изявявал. Крайно време е и в НОЩ да го вкарат за да започне да ни обяснява как яко ще мpем ако не се ваксинираме с Астра Зенека.
104
8
 
24
 
! Отговори
haralane преди 2 години
Харалане, харалене, га беше платен сътрудник на Новаков беше добре. сега пак се отплащаш, нали душицо дребна?
103
10
 
16
 
! Отговори
моч преди 2 години
До 98 Анонимен:) Очевидно страдаш от остри ментални дефицити и нищо не си разбрал от случващото се !Всеки средно интелигентен човек обвързва просперитета си с градеж и работа по дадена идея или кауза , а ограничените тъ па ци като теб зоват само за реваншизъм, разруха и унищожение , резултат от което е ИТН - връща мандат поради тотална , позорна и обидна неподготвеност и непригодност за упражняване на власт.Толкова е про сто , не го ли схващаш ?!
102
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На вашата територия и се смеят и врабците дето уж ги броихте. След избори уж избраните немогат да направят правителство. Събрали сме се приятели тук високо в Алпите четем новините в нета и се чудим. Какви сте останали там на оная територия. Цели 31 години правите демокрационен преход и все на едно място тъпчете. Избирате всеки път едни и същи и когато един път избрахте разични те взеха че се отказаха от съставяне на правителство. Такъв ви е късмета да попадате на Умници.
101
4
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Баралан Бараландов .!.
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не вярвам да има предсрочни избори. Очаква се преезидентът да даде мандата на бсп. Мутрите ще залепнат там, излъгахме тоз народ също, дпс са скачени съдове с бсп. Скоео ще си честитим румбата гечев - майстора.
99
10
 
11
 
! Отговори
Геле преди 2 години
Абе, Славун жив ли е изобщо?! Някой виждал ли го е? Само фейсбук постове, в профил в който така или иначе никога той не е писал лично там! Говори се, че бил във вила на една известан мутра и частни медици се мъчели да го върнат към живота от тежки усложнения от Ковид, ама това беше преди седмица!!! Да не се окаже, че много хора ще гласуват за мумия след 2 месеца ....
98
7
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Не е важно ГЕРБ и ДПС да са подготвени,по важно е българите да се вземем в ръце и на предсрочните избори да им покажем че не са в толкова добра кондиция.
97
7
 
12
 
! Отговори
мак преди 2 години
Т.лупа - силен лидер, смешка. В нс не стъпва, а единственото поле за изява е фб, там никой не го пита за раздавани от шайка пари, там може на воля да показва снимки от тъ.пи.те му инспекции. Превъзходството му е, че и преди, и сега в оставка той управлява и той отпуска и дава пари. Иначе е гола вода, нагъл, с просташки изказ, а сега и обиден, че гласовете за него не са толква, колкото искаше.
96
4
 
3
 
! Отговори
Е като уж преди 2 години
формално властта принадлежи на доказано тъпия ни и изостанал исторически народ...е каква полза?
95
11
 
18
 
! Отговори
Бареков преди 2 години
Трифонов залезе по-бързо и от мен!!!
94
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да са подготвени, ама никой не ги иска
93
4
 
10
 
! Отговори
Калигула преди 2 години
Малиеее...*** тоя антрополог много ми розовее...джендърее...мека китка,лева резба...Алъооо..чИчЕ Сорос прибери си версиите/пардон/карантията!
92
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 2 години
Интересно при нови избори ИТН дали ще искат мажоритарен вот за пред избирателя :-).
91
10
 
8
 
! Отговори
Съгласен преди 2 години
Посочете ми по добра опция от Борисов! Кой, Майчито, Танчето,, Славчо,...аее че не се сещам? *** или Карадайъ?
90
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смърт за ГЕРБ и ДПС! Разстреляйте ги всичките!
89
2
 
9
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 2 години
Къв е този деградат на снимката
88
3
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
Тоя колко нагло гледа... Мани мани... Акакви глупости говори, нямам думи.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво казват другите величия - Андрей Райчев, Антоний Гълъбов, Първан Симеонов, Кънчо Стойчев, Антоний Тодоров и т.н. и т.н. ......
86
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете да ни пробутвате статуквото, които унищожиха България!Колко ти платиха?