Номинираната от Слави Стефанова била "пощенски гълъб"

Радев нямал друг изход освен бързо да връчи мандата
89
Номинираната от Слави Стефанова била "пощенски гълъб"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като изключително грубо посегателство върху конституционни правомощия на конституционно създадени органи определи бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право проф. Пламен Киров наложения с решение на Народното събрание мораториум върху действията на МС в оставка.

Още по темата

Решението на парламента от 22 април е безспорно политическа и юридическа грешка, коментира той пред БНР.
„Това решение всъщност налага мораториум върху действия на всички държавни органи, а не само върху правителството в оставка. Президентът не може да назначи никой от органите, предвидени в закони, самото Народно събрание не може да назначи експерти към комисиите и т.н.“, обясни проф. Киров.

С акта на назначаване на служебно правителство това решение спира да действа, уточни преподавателят.

Според него президентът Румен Радев трябва незабавно да връчи втория мандат след заявлението на ИТН, че той няма да се осъществи.

„Посоченият от парламентарната група на тази партия кандидат за министър-председател ще изиграе ролята на пощенски гълъб. Формално ще приеме мандата и веднага ще го върне. В този смисъл президентът няма какво вече да чака. Практически президентът вече няма полезен ход. Той трябва да действа незабавно“, настоя проф. Киров  
Има голяма разлика в разположението на силите и взаимодействието им в парламента, в който се създаде тройната коалиция и сегашния, посочи още Пламен Киров в отговор на въпрос за евентуално конструиране на правителство с третия поред мандат и могат ли да се правят паралели.

„Колкото и да бяха на противни мнения и да отстояваха различни виждания за бъдещото управление, въпросните три политически партии си говореха помежду си. Лидерите поддържаха някакви контакти, дори можеха да изпият едно кафе заедно. Докато тези в момента в Народното събрание не си говорят, с изключение на ругателствата, които наблюдаваме в пленарната зала. И след като не си говорят и не искат да си говорят, то очевидно такъв вариант е немислим в настоящия парламент“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мат с два ходаЕстествено, че няма да работят с гнусните престъпници от ГЕРБ. Всъщност посочи ми една партия в парламента, която да е готово да работи с ГЕРБ.
25
4
 
3
 
! Отговори
баш експерт преди 3 години
Видя ли,че някой професор се тика в политиката,и настръхвам!Веднага се сещам за Богдан Филов!
24
17
 
8
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Цялата герберастка ентелегенция не може да и стъпи на малкото пръстче на лявото краче на Антоанета Стефанова...Не го харесвам дългия...Но ме изкефи, как се изгаври с герберастията... Яко...
23
9
 
9
 
! Отговори
Шах и Мат преди 3 години
Даниел Митов е ДИПЛОМАТ И ДВА ПЪТИ Е БИЛ МИИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ, а дамата, която си остана пешка какво друго може освен да слушКа големите батковци като тошко африкански, например
22
5
 
10
 
! Отговори
Мат с два хода преди 3 години
Вземаме мандата... връщаме мандата... Ами това е гениален ход от тези двесекундни мандатоносители . Те въобще защо се наредиха да влизат във власта?Нима са очаквали "байТошив" резултат от 99.9% спечелен вот ? С тия нямало да работят... с ония нямало да работят... сами не можели да работят... Айде още едни търтеи натискащи столчетата в народното събрания и вземащи големи заплати и с право на шофьор и офромна пенсия...На ИТН не може да се отрече че донесоха нещО ново в управлението - ХАОС.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя като е почнал с квалификациите да вземе да определи на какво му прилича избраникът на тиквата Митов-Канарче което гледа с влажни очи своят повелител,Дебелият лешояд!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23Защото сайтът е притежание на криминална организация, която защита интересите си.
19
8
 
7
 
! Отговори
КИФЛА - ГЕРБ преди 3 години
Мъчно ми е за Даниел Митов. Такъв изгладеничък, лъскавичък, с пухкави невинни бузки. Абе направо ''дете невинно''. Квай тас шахматистка и квой туй ''шах'' Да не е некой фотомодел и да не гъ знам тас ''Шах''
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ-Аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме.Не искаме повече прости да ни управляват!
17
10
 
9
 
! Отговори
Позорен Факт преди 3 години
Мораториума е заради токсичното правителство на Борисов,до там си бяха повярвали, че бяха започнали да екзекутират неудобни Български граждани и да внясят Пакистански мигранти осигурявайки им безплатни жилища!
16
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ искара некъф *** дето го забравихме вече, ама се оплакват от тази жена?!!?
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Анонимен, който арестуваи КОЙ ЩЕ АРЕСТУВА, отборът по шахмат, може и Гацо Бацов да пратите, ВСЕ ОЩЕ ПРЕМИЕР Е БОРИСООООВ, а вие протестърите оставате аутсайдери и клошари
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А руските ботове си продължават да плюят Бойко, те си свършиха задачата ама явно има притеснения
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Има много. Всики фирми в моя град станаха "гербаджийски". Ако не си от ГЕРБ, ще станеш от ГЕРБ ...
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно от Кремъл използваха дългия да ни вкарат в хаос и той нали не е много умен а и феновете му нали са по така бавнички в мисленето
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако простите не бяха гласували пак за простия,сега щяхме да имаме правителство.
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ СТАРЦИ ИЗДИГНАТИ ОТ БОЙКО ЗАРЕВАХА В ХОР
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8И освен това е образована и работеща жена.
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво ще арестуваш "гербавите" бе аланкоолу недомаслен?
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някой министър защо не показа дългия белоноско? Това ли е промяната, никой от чалгарите му не се показва никъде да му зададат въпроси и ние за да видим какви са тия и какво мислят трябва задължително да им гледаме партийната телевизия 7 8ми. Излъгахме Тьпия Нород ама яко. Верно има такъв народ.