Новите партии: Позор за българския парламентаризъм, страх от проверки

Отхвърлената програма - формален парламентарен абсурд
277
Новите партии: Позор за българския парламентаризъм, страх от проверки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Новите партии в парламента обвиниха ДПС, БСП и ГЕРБ в страх и позорни действия заради провала на пленарното заседание.

"Станахте свидетели на формален парламентарен абсурд“, коментира Арман Бабикян от ИМВ.

„Ето някои от тях не искат Комисия за "Росенец", други не искат Комисията за полицейското насилие. Всеки има своите мотиви, за да бъде против този дневен ред и станахте свидетели на този формален парламентарен абсурд“, коментира той.

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ коментира, че ако трябва ще отидат на нови избори, суверенът ще прецени.

Още по темата

„50 срещу 100 и кусур въздържали се не става“, коментира той провала на заседанието. От политическата сила излязоха и със специална позиция в социалните мрежи.

„Програмата за работа на народното събрание за 28-ми и 29 април беше отхвърлена от ГЕРБ, БСП и ДПС. Това е прецедент, случва се за първи път и е позор за българския парламентаризъм“, посочват от ИТН.

Според председателя на ПГ на ИМВ Мая Манолова желанието на партиите от статуквото е да покаже, че сегашният парламент е като предишния.

Тома Биков от ГЕРБ настоя, че една от разделителните линии в НС са промените в Изборния кодекс.

"Има генерално некомпетентни предложения и дори опасни за самата демокрация", предупреди той.

Според него изборното законодателство, в което има фундаментални промени, е гледано за една нощ с минимален срок между първо и второ четене, което значи, че се цели много бърза и радикална промяна на целия изборен кодекс, което поставя под риск изобщо протичането на нормални избори след около два месеца.

"С всеки изминал ден партиите, които са на второ, трето и четвърто място, разбират, че не са на първо. Уж бяха победители, но не могат да направят правителство, не могат да проведат заседание на народното събрание. Започва сблъсък на фантазията с действителността, той ще продължи известно време, докато се проведат нови избори“, коментира още Тома Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славиии, Славииии.... каквото ти ферарито, такива са ти партията, парламентарната ти група и проекто-кабинета/който не видяхме/
193
3
 
19
 
! Отговори
популист БГ преди 3 години
Само истинска мутра пише мутри вън, само комунист се пише антифашист само крадец се пише приватизатор.
192
14
 
7
 
! Отговори
да преди 3 години
Биков да говори сега, че това ще му е.
191
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова е седесарка и е нормално да гласува заедно с ГЕРБ-СДС!Мисията й да разпердушини БСП върви към успешен завършек и тя вече няма нужда да се прикрива.Приказките и за някакви належащи социални мерки са само смокинов лист, които и без това не може прикрие нищо от тази ояла се ***!
190
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Махай Борисов 1Какво бсп ви се привижда Те няма да влязат в следващия парламент Обирджиите на мандри умрЕха-а-а-а-а
189
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МУТРИ ВЪН Още ли си напушен бе чалгар?
188
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РЕАЛНОСТТА Moкрите сънища на неграмотните чалгари
187
2
 
21
 
! Отговори
слаб 2 преди 3 години
"Умните и красивите" гласували за маймун тошо и слави Кючека отиват на поправителен
186
1
 
9
 
! Отговори
цитирам преди 3 години
Митьо Пищова: Мая Манолова и Корнелия Нинова ме "обраха", откраднаха ми идеите
185
0
 
2
 
! Отговори
До200 преди 3 години
До О хо хо ЗАЩО пишеш с големи букви?Май мислиш,че само така нямои би обурнал внимание на глупостите ти.
184
4
 
16
 
! Отговори
Изпусна врабчето преди 3 години
И сега последно, искаме или не искаме подкрепа от БСП? Щото хем нявсякъде из медиите звучи "не искаме тяхната подкрепа", хем роптаят когато не получат тази подкрепа. Не че жалим за БСП, но двуличието е дразнещо - като е необходима подкрепата на БСП, това да се каже ясно. Още повече, че Нинова и левицата направиха всичко възможно за сближаване с другите антигерб формации и го направиха още по времето на протеста."А иначе Славчовци още не изгрели, а вече залезнаха безславно!!! Пропиляха 135 гласа протестърско мнозинство (БСП, ИТН, ИМВ, ДъБъ) .... "Изпускат врабче в ръката, а мечтаят за со
183
2
 
16
 
! Отговори
Славчо преди 3 години
...е политически ФАНТАЗЬОР! ЕДНО ИСКА, АМА СЪВСЕМ ДРУГО СТАВА, ЗАЩОТО ТОЙ БЪКЕЛ НЕ РАЗБИРА ОТ ВЛАСТ И ПОЛИТИКА!!! УПОТРЕБИХА ГО, НО ТОЙ НЕ СЕ УСЕЩА ДОРИ И СЕГА!
182
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижда се, че Борисов 4 няма алтернатива.
181
8
 
15
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
РЕШЕТНИКОВ БЪРЗА ДА ОВЛАДЕЕ БГ, ЧЕ СКОРО ФИГУРАНТЪТ ЩЕ ЯДЕ ДЪРВОТО НА ИЗБОРИ!!! ТЕЗИ, КОИТО НАПУШЕНИЯТ СЛАВЧО ИЗЛЪГА - ВЕЧЕ СЪЖАЛЯВАТ. СЛАВЧО = ДПС = КГБ!!! АГЕНТ САВА Е ДИРИГЕНТЪТ - СВЕЩЕНАТА КРАВА НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕХОД И НЕДОСЕГАЕМ ЗА ПОЛИЦИЯ !! НАЙ- ЧЕСТНИЯТ КРАДЕЦ В БГ!!! ТОЙ И ОБРЪЧИТЕ МУ, ЗАДУШИЛИ БГ !!
180
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите партии са договорили с ДПС отварянето на 150 нови секции в Турция срещу потулването на случая в Росенец.Новите партии са национални предатели, тези жълтопаветни л умпени трябва да бъдат изринати от властта!
179
1
 
11
 
! Отговори
Е... искате ли или преди 3 години
те това е истината...... според друг форумец ..... цитат "Последно, искаме или не искаме подкрепа от БСП? Щото хем нявсякъде из медиите звучи "не искаме тяхната подкрепа", хем роптаят когато не получат тази подкрепа. Не че ми е особено мила БСП, но двуличието е дразнещо - като е необходима подкрепата на БСП, това да се каже ясно. Още повече, че от левицата направиха всичко възможно за сближаване с другите антигерб формации и го направиха още по времето на протеста."
178
2
 
12
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
Днес на Тодор НАХЕНДРИХА ЛИ ФЕСА !.... ТОЗИ СПОМЕН Е ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ !?
177
2
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Какви нови партии с Червената рапира, правосъдния министър Бойкикев и неговият съпредседател?
176
8
 
21
 
! Отговори
Махай Борисов 1 преди 3 години
Партиите на НЕДОВОЛНИТЕ, могат да направят Правителство САМО с участието на БСП.При нови избори, САМО след ДВА месеца, Борисов и турците пак ще вземат властта.Искам да Попитам Слави Трифонов и партия "" Има такъв народ""- за какво дойдоха ??? Да махнат БОрисов и АРАБСКИТЕ маски и да ОЗДРАВЕЯТ българите и да имат РАБОТА и Пари ?? Или дойдоха само да ГУБЯТ времето на избирателите ???
175
13
 
5
 
! Отговори
Махай Борисов 2 преди 3 години
За ДПС гласуват турските МАФИОТИ. След 1990 г, турските мафиоти от ДПС не са имали по- малко от 10 % от гласовете на изборите. Българите гласуват за РАЗЛИЧНИ партии, но Турски ШПИОНИ и МАФИОТИ, винаги си гласуват за ДПС..А за *** БОрисов и ГЕРБ гласуваха разни турци и Крадци и Измамници в Данъчното, Митнциата и Полицията.. Турците са във властта и дори и така наречените Патриоти НЕ можаха да ги ИЗГОНЯТ, щото *** Борисов ГЕРБ подкрепя турците.