Това НС излъчва тотален хаос, промяната се дискредитира

Първан Симеонов: Не може да променяш ИК от днес за след два часа
Обновена: 28 апр 2021 16:21 | 28 апр 2021 16:20, Елка Василева
225
Това НС излъчва тотален хаос, промяната се дискредитира
Снимка: архив, БГНЕС

„В началото Великото народно събрание изглеждаше като днешния парламент. Много скоро обаче на хората интересът им прерасна в досада и усещането им за парламента се превърна в усещане за хаос. Точно това се случва в момента. Този парламент излъчва тотален хаос“. Този коментар направи пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл Болкан“.

„Сумарният резултат от всичко това е, че много хора може да извърнат поглед от него. Това не съм много сигурен, че е добре за новите партии. Струва ми се, че, за добро или за зло, е по-добро за онова, което наричаме партии на статуквото“, каза политологът.

Още по темата

„Единственото тъжно е, че много бързо интересът на хората към парламента преминава в раздразнение“, допълни Симеонов. По думите му така промяната се дискредитира.

Историята по-често се повтаря като фарс, понякога и като трагедия, изтъкна Първан Симеонов, перифразирайки известната мисъл.

„Жалко за Антоанета Стефанова. Не знам защо се намесва в това, но вероятно го прави по съвест. Заслужава уважение всеки, който влиза в политиката, за да променя нещо“, коментира още Първан Симеонов.

Крайно време е да спрем да променяме изборните правила конюнктурно в 12 без 5, заяви Първан Симеонов.

„Никакви изборни правила, приети по този начин, няма да увеличат легитимността на изборите. Това беше предизвестена трагедия. Не може да променяш Изборния кодекс от днес за след два часа. Това са абсурдни неща“, каза Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
19
 
! Отговори
До 165 преди 2 години
ПРОСТО РЕШЕТКАТА БЪРЗА ЩОТО ФИГУРАНТЪТ МУ СКОРО ЩЕ ЯДЕ ДЪРВОТО НА ИЗБОРИ. И НЯМАТ ВРЕМЕ.
147
2
 
23
 
! Отговори
Радев е страхливец! преди 2 години
Всички станахме заложнци на личната му и неприкрита омраза към Борисов. Твърдите, че 2-3 милиона били гласували за него. Да направи партия!!! Но той иска да си кротува в президентството, да получава огромната заплата за нищо и да обикаля света с неговата Дулцинея.
146
2
 
20
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
До ПромянатаПовечето НЕ осъзнават, че промяната, която ни очаква е РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС. Следва - съдбата на Крим и Украйна. Това е ПЛАНЪТ.
145
1
 
17
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА преди 2 години
Е ОБРЪЩАНЕ КЪМ ЕВРАЗИЯ!!! ЧЕСТИТО НА ИЗЛЪГАНИТЕ КАМИЛЧЕТА!!! Д.П.С. = Г.Р.У. КОЙТО Е БЕЗ МОЗЪК - ДА ГЛАСУВА ОТНОВО ЗА ИТН И ЩЕ ГЛЕДАТЕ ЕС ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!!!!
144
2
 
8
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА преди 2 години
Е ОБРЪЩАНЕ КЪМ ЕВРАЗИЯ!!! ЧЕСТИТО НА ИЗЛЪГАНИТЕ КАМИЛЧЕТА!!! Д.П.С. = Г.Р.У. КОЙТО Е БЕЗ МОЗЪК - ДА ГЛАСУВА ОТНОВО ЗА ИТН И ЩЕ ГЛЕДАТЕ ЕС ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!!!!
143
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простолюдието ни натресе тази патова ситуация с активното съдействие и пропаганда на анти-Герб коалицията от ***.Целта е да се разруши създаденото и да се "лови риба в мътна вода"...
142
1
 
28
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Този парламент трябва незабавно да спре работа, защото ще натвори невъобразими закони. Стана вече ясно, че "Борците" срещу мафията са всъщност народни представители на самата мафия и целта на цялото занятие е да излезят сухи от подгонилото ги правосъдие!!!
141
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глуп @ к не е този,който греши ,а този ,който упорства в грешката си !Искрено вярвам,че доста хора,които по някаква причина са гласували за Трифонов вече са на път да осъзнаят недоразумението,което са извършили и ще го лишат от подкрепата си на идните избори.Аз лично наистина недоумявам как е възможно да гласуваш за някой,който не те е запознал с личности,експерти,детайли в намеренията си,ориентация,концепция,схващания по сериозните и наболели проблеми.Хубаво промяна,но каква,на къде,от кого ?
140
2
 
22
 
! Отговори
до 1 4 9 преди 2 години
Всичко, което описвате е точно така. Само с една подробност. Слави Трифонов е в политиката от времето на 1989г. През всичките години шоуто му се крепи на политически скечове и приятелите му са хора свързани с политиката. Още в скеча си с Август Попов, който се казва Слави и Август в НС се вижда в записа от БНТ преди 30г. как двете дами са облечени с червени дрехи и Славуца казва: "Време е да напуснем магистралите, хотелите и мотелите и да влезем в НС, там където ни е мястото". Пророческо видео.
139
11
 
1
 
! Отговори
И на мен да ми пла- преди 2 години
--щаха от шкафа и аз така щях да говоря ,поредния партиен агитатор говорещ по заповед .маскиран като социолог .
138
1
 
6
 
! Отговори
глас народен преди 2 години
След като президентът тупа топката 5 дни, а от понеделник се знаеше, че ИТН връщат мандата без да правят опит за ново правителство, нормално е всяка партия да започне своята предизборна кампания. ГЕРБ и БСП - не искат да се променя изб. кодекс и да се гласува в повече от 35 секции в страна извън ЕС-защото се облагодетелстват други партии. БСП иска социални закони, защото това мобилизира пенсионерите им , и т.н. Започна предизборната кампания... Всеки дърпа чергата към себе си.
137
1
 
7
 
! Отговори
1/8 преди 2 години
7/8 не одобряват връщането на мандата. Между другото ако сте запознати с история, народа да управлява е една от възможно най-глупавите идеи изобщо.
136
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този добре ли е?
135
3
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ама за какви нови партии и промяна на статуквото се говори постоянно, след като "човека на Маджо" беше министър в правителството на ГЕРБ, мутресата сестра Галева и "Тишината в спалнята" са по-дълго в политиката от Борисов? Единствено чалгаря-гей Славуца е нов на сцената
134
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спортния тотализатор, ХАХАХ ти чувал ли си коя е майката не Пеевски?
133
2
 
4
 
! Отговори
Има виновни! преди 2 години
Тия дни за всичко са виновни руснаците!"Този парламент излъчва тотален хаос" - РУСНАЦИТЕ са виновни!Е има ли други :):)
132
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приеха законопроекта за закриването на специализираните съдилища с гласоваете на ДБ, ИТН, БСП и ИзправисеМутривън. Престъпниците са в парламента и се самоосвобождават.
131
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОбективноИ кой според теб разбира от власт и политика?Сегашните в оставка имат експертизата и опита на експерти в някое министерство. Но никакви управленски знания и умения. И по-лошото, липсва им необходимото мислене. На нивото, на което се намират - стратегическо.Още са на нивото на Румяна Желева. И тя така мислеше.Еврокомисар ще ходи на място, да види, че после да вземела решение. Поне един курс по управление да изкарат, че да им светне че Не се прави така.
130
2
 
15
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА преди 2 години
Е ЗАВЪРТАНЕ КЪМ ЕВРАЗИЯ!!!! РАДВАЙТЕ СЕ, АКО МОЖЕТЕ!!! ЧАЛГАНИСТАН.
129
1
 
12
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
АДВОКАТИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ ОТ ПРЕХОДА СА В КОНФРИКТ НА ИНТЕРЕСИ КАТО ДЕПУТАТИ, ТЪЙ КАТО СЪЗДАВАТ ЗАКОНИ ЗА ОНЕВИНЯВАНЕ НА КЛИЕНТИТЕ СИ - КРАДЦИ ОТ ПРЕХОДА!!! ЗАЩО СЕ ДОПУСКА ТОВА????????????!!!!