Това НС излъчва тотален хаос, промяната се дискредитира

Първан Симеонов: Не може да променяш ИК от днес за след два часа
Обновена: 28 апр 2021 16:21 | 28 апр 2021 16:20, Елка Василева
225
Това НС излъчва тотален хаос, промяната се дискредитира
Снимка: архив, БГНЕС

„В началото Великото народно събрание изглеждаше като днешния парламент. Много скоро обаче на хората интересът им прерасна в досада и усещането им за парламента се превърна в усещане за хаос. Точно това се случва в момента. Този парламент излъчва тотален хаос“. Този коментар направи пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл Болкан“.

„Сумарният резултат от всичко това е, че много хора може да извърнат поглед от него. Това не съм много сигурен, че е добре за новите партии. Струва ми се, че, за добро или за зло, е по-добро за онова, което наричаме партии на статуквото“, каза политологът.

Още по темата

„Единственото тъжно е, че много бързо интересът на хората към парламента преминава в раздразнение“, допълни Симеонов. По думите му така промяната се дискредитира.

Историята по-често се повтаря като фарс, понякога и като трагедия, изтъкна Първан Симеонов, перифразирайки известната мисъл.

„Жалко за Антоанета Стефанова. Не знам защо се намесва в това, но вероятно го прави по съвест. Заслужава уважение всеки, който влиза в политиката, за да променя нещо“, коментира още Първан Симеонов.

Крайно време е да спрем да променяме изборните правила конюнктурно в 12 без 5, заяви Първан Симеонов.

„Никакви изборни правила, приети по този начин, няма да увеличат легитимността на изборите. Това беше предизвестена трагедия. Не може да променяш Изборния кодекс от днес за след два часа. Това са абсурдни неща“, каза Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"премахнат специализирания съд и да уневинят около 300 престъпника, олигарси".И как точно ще ги оневинят?Ще отменят присъдите им ли?
127
3
 
17
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Да си световен шампион по шах НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ РАЗБИРАШ ОТ ВЛАСТ И ПОЛИТИКА. КАКТО НЕ РАЗБИРАШ ОТ МЕДИЦИНА ИЛИ СТРОИТЕЛСТВО. УСПЕШЕН В ЕДНО - НЕ ЗНАЧИ УСПЕШЕН ВЪВ ВСИЧКО!!! ГРАНДОМАНИЯ, СЪР!
126
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ и ТриМутри прокарават законопроект да премахнат специализирания съд и да уневинят около 300 престъпника, олигарси, телефонни изманици и всякакви закононанрушители. Това е впряка изгода на престъпния свят!
125
2
 
5
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА преди 2 години
Е ЗАВЪРТАНЕ КЪМ ЕВРАЗИЯ!!!! РАДВАЙТЕ СЕ, АКО МОЖЕТЕ!!! ЧАЛГАНИСТАН.
124
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иво-136Абсолютно вярно,всички те са от едно КОТИЛО-БКП, днес ясно се видя кой Кум,кой Сват кой на булката Брат!ГЕРБ+БСП+ДПС днес БЛАМИРАХА работата на НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!
123
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А новата Конституцията която беше предвидена и писана на крак от гербавият активист Барни Ръбъл-Данаил Кирилов как се нарича?
122
27
 
5
 
! Отговори
иво преди 2 години
Днес се видя,че партиите на статуквото-Герб,Бсп и Дпс са тотално вредни за обществото.Само забрана за тези престъпни структури.Докато хора като Боко Тиквата,Пеевски,Доган,Станишев и т.н.не бъдат натикани по затворите България не може да бъде нормална държава.Битката едва сега започва.Съд и затвор за цялата мафиотизирана ***.
121
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Няма какво да "родят" хора с мозъци на лилипути,като г-н Тошко например.Не знам как в цялата тази работа се забъркаха шахматистите,освен с кариеризъм няма с какво друго да се обясни.Но тоталната безпомощност и инертност на ИТН са очебийни.Като добавим махленският език(а се присмиват на Бойката за същото-двулични лицемери!) и липсата на идеи,то картинката е меко казано жалка.Решили да поиграят на избори и,както казват руснаците,доигрались.
120
2
 
0
 
! Отговори
Данков преди 2 години
Как прецени че съм аз :)) Да не би на двубойче в Софето да ме каниш отново :))
119
0
 
22
 
! Отговори
Абе преди 2 години
каква промяна , с кого? Първо помислете за "матряла",който вкара чалгар и видимо болен човек в НС и то ,като втора сила. После сестра Галева(костинбродска),предложила Пеевски за шеф на ДАНС и до вчера била в партия от т.н. статукво. да не пропускаме истеричното й поведение и цирковете разигравани с Бареков в Костинброд.Т. Дончева променя закон само заради 1човек(ванко1),за да отърве затвора.Бойкикев(Хр.Иванов),потомък на партизански род,Ат.Атанасов - дясната ръка на Костов и т.н и т.н.Промяна а?
118
9
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Патриотите явно още не са.си научили урока,защото продължават да се държат неграмотно
117
0
 
1
 
! Отговори
до 131 преди 2 години
Смешка, нелепо е да ми даваш квалификации докато пърдиш на раздърпания си диван или стол... Да не продължавам нататък с объркания ти живот.
116
3
 
3
 
! Отговори
9 преди 2 години
Професор Николай Генчев каза , че "България винаги е била жертва на чужди имперски интереси!" Не наблюдаваме ли същото явление и сега? Ще има избори "до дупка" , докато не се реализира чуждия сценарий за дясноцентристко правителство.Личностите нямат никакво значение !Такава е стратегията ,зададена отвън -знае се от кого!Само българският народ може да я обърка , ако се събуди малко и осъзнае своите национални интереси в контекста с тези на ЕС!
115
9
 
2
 
! Отговори
Данков преди 2 години
Модчето дали е толкова безмозъчен колкото Боце :)) Иначе комради, братя и сестри, на никой не му пука за наср аните ни политичари, те са забранени по неписан закон от народа :))) Не може 30 години да се гаврят с нас и ние да ги обичаме, естествено тролчетата обичат Боко, отиде им заплатката от Севдето иначе :))
114
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един от осем гласували е избрал арогантната простащина, останалите 7/8 ще ги смачкаме.
113
5
 
6
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 2 години
След тези избори ще има нови избори, а след тях нови избори и така докато влезе Атака в парламента. Без златният пръст няма мнозинство.
112
2
 
10
 
! Отговори
слава го върна преди 2 години
Абе стара любов ръжда не хваща, казва народа... та май ша са земат скараните млади!!!Ей го на Слави и Биби кат влюбени гугутки били двамката преди време на кино и КУМ им бил Костов срещнал ги случайно...Ами любофта ще се разгори ...ще се гушнат ще направят май кооперация... И Ей го на Славчо върна мандата отказа се от мнозинството 135 протестантски гласове и го връща Биби на бял кон....но Славе даже не можа да изгрее и залезна окончателно и безвъзвратно!!!!
111
9
 
3
 
! Отговори
мхм преди 2 години
Пичеустия пак агитира за ГРОБ...
110
1
 
18
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
ами тотален хаос ше е с тия нови партии . и ква промяна точно очаквате от мая общата , бабикяновци , хаджигеновци , чалгаровци , плажуващият ицко , татяна дончовци ??? или очаквате промяна към по добро от лъжа импексова и фигуранта ?
109
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не се е "дискредитирало"! Просто спрете да гледате телевизия (особено, ако сте по-тьпи) и не издигайте на власт крадци! Нищо не се е дискредитирало!