Кремъл: Русия няма да търпи отношението на България и Чехия

Русия искала да е в добри отношения и със САЩ, и с ЕС
Обновена: 29 апр 2021 14:43 | 29 апр 2021 14:25, Елка Василева
217
Кремъл: Русия няма да търпи отношението на България и Чехия
Снимка: архив, БГНЕС

Русия няма да търпи отношението, демонстрирано от България и Чехия, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Още по темата

„Това, което сега правят чехите, как към тях се присъединяват българите, как към тях в рамките на така наречената прословута солидарност се присъединяват прибалтийците и други. Повече няма да търпим това. И ние ясно демонстрираме това. И както каза президентът на Русия Владимир Путин, така ще е оттук нататък“, каза говорителят на Кремъл.

По думите му САЩ и страните от ЕС упорито не желаят да възприемат желанието на Русия да бъде в добри отношения с тях. „Главното все пак е желанието на Русия да бъде в добри отношения. Тази първа част и основно послание на президента Путин по някаква причина упорито не искат да чуят – нито във Вашингтон, нито в Брюксел, нито в /другите/ европейски столици“, каза Песков.

Русия ще продължи да отговаря на действията на Чехия и България, заяви още Песков. „Без реакция на подобни абсолютно неприемливи провокативни стъпки и абсолютно неприемливи неоснователни, недоказани обвинения срещу Русия няма да останем. Във всеки случай всички действия на Русия ще се осъществяват в наш собствен интерес“, каза той.

На 17 април Чехия каза, че Русия е замесена във взривовете в оръжейни складове в източното село Върбетице през 2014 г., при които загинаха двама души. Прага изгони 18 руски дипломати, които според нея всъщност са агенти на спецслужбите. Русия протестира остро и на свой ред експулсира 20 служители на чешкото посолство в Москва.

Вчера представителка на българския главен прокурор пък съобщи, че прокуратурата подозира шестима руснаци, че са замесени в причиняването на четири взрива в страната от 2011 до 2020 г., в които е била съхранявана продукция на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, отбелязва ТАСС. В складовете във Върбетице също е имало боеприпаси на Гебрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите политици са като пинчерите - дребни и злобни.
167
1
 
1
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Не че ми харесва търговията с оръжие, но ако някой почне пък да взривява руските складовете на тяхна територия, не знам тогава какво ще правят и говорят !
166
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
а и защо руските служби ограничавате коментари над определени статии...не мога да коментирам...черните ви списъци...колко да са черни...черни са за децата и Народите ви,с цялото ми уважение...минавате и хитлер и сталин,Народите на Русия ще ви търсят отговорност...децата ви ще се отричат от вас!!!Свободен и Справедлив Свят!Свобода за Народите на Русия!
165
4
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха милиарди свободни човешки видяхме,платеният от вас атентат срещу Конгреса на САЩ...расисти,мафиоти и руски убиваха невинни граждани на САЩ,ЕС...е те са бивши агенти...зависими от русия...предават ценности и Народите си за пари платени от вас...живеем в 21 век...и колкото и обезверени да са хората имат представа какво се случва...и не е далече деня в които ще излязат и ще ви напомнят...че живеете в Нашият Свят...ще ви търсят отговорност ,Бог ни дава Живота като Свободни Човешки...престъпници
164
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Добре бе...найстина ли сте толкова глупави...не ви разбирам,можехте да останете в Историята на Народите на Русия,защо се връщате назад...богати сте...а Народите на Русия ги държите като "създавате врагове"Народите на Русия са наши приятели...оковалите ги в окови политици и олигарси не са наши приятели!Русия ще я има...Свободна и Просперираща...без диктатори и олигарси,прочетете си историята бедни духом!
163
3
 
2
 
! Отговори
ИСКАМ преди 2 години
мнението на клептоманката еленка.
162
13
 
7
 
! Отговори
Мишлета преди 2 години
Сега Радев ,като състави правителство ще обърнем палачинката към Москва.Избирайте.Руска свобода или Европейски съюз.
161
26
 
15
 
! Отговори
Life или жизнь преди 2 години
Руският империализъм и шовинизъм, винаги е бил в основата на тероризма по света.Просто рушенето, хаосът и терора, са им първично заложени в основата на държавността. П.С. Руснаци, никой не иска да чува за вас. Махайте се там от където сте дошли. Марш в землянката и не се показвайте. България мрази русия. ЧАО
160
15
 
17
 
! Отговори
Антон преди 2 години
Нямат аргументи. Само заплахи. България изключително търпеливо и мирно и посочи за съмненията си (и изгони 1 вместо 80+ дипломати). Вместо да го изиграят дипломатично, те решиха, че сме "надминали" Чехия.Което показва, че се водят от надменен популизъм. Защото сме малка, слаба, корумпирана държава и за тях е обидно да си отстояваме каквото и да било пред тях.
159
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно. Марионетните ни правителства прекаляват с провокациите.
158
21
 
19
 
! Отговори
Специалист преди 2 години
Прости руснаци
157
26
 
20
 
! Отговори
LosHo преди 2 години
Русите все още живеят в ерата на студената война, държат се импрериалистично и се опитват да дърпат конците на все повече места по света. Това стана възможно заради слабото управление на Тръмп, на който помогнаха да бъденизбран за пресидент и който бе в основата руската империя да си върне позициите на световната геополитическа сцена. Същевременно икономиката на страната е в окаяно състояние, инфлацията расте, а народът обеднява.
156
8
 
19
 
! Отговори
Скептик преди 2 години
Ми то всички липси сега могат да ги пишат на Руснаците.
155
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам как от - герб ни готвят -40 процента поскьпване на газтаВ близко бьдеще само наи богатите бьлгари ще имат превилегията да ползват - парно и топла вода
154
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 158"Включително затриване на половината свят. Както каза " Вечния". За какво ни е свят без Русия"Да, но на света Русия не му трябва, а на вечния, само тя му е достатъчна, тъй че няма смисъл да се пънат: нищо няма да направят.
153
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато плашиш с действия , които вече са ти станали ежедневие, заплахата не действа.Руснаците от близо столетие "не търпят" никой, който не им ближе ботуша. Това, че казват, че непокорните ще бъдат третирани като врагове, не плаши никой, който не иска да е слуга на бояришниците.
152
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антизападопоклонникЩе кажат, като му дойде времето. Оня ден черногорците изреваха да просят денги от ЕС да си платят лихвите по китайския кредит за една магистрала. Да не ти приказвам Вучич кво го чака, защото той изфука бая китайски пари, а миналата неделя кандардисваше и Македония за китайска железница 300 км/час между Белград и Скопие. Даже май нещо подписаха със Заев за намерения. А аз не знаех, че задължително условие към всички китайски кредити е дългът да не може да се престуктурира!
151
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата може и да се разкиснат. Много кавги и някой ще направи грешка. Каквото и да си приказваме.. Русия е отмъстителна по характер. А притисната отвсякъде ще и остане само " ритуално самоубийство" Включително затриване на половината свят. Както каза " Вечния". За какво ни е свят без Русия?
150
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 154 Ами китайците са вече "нас не догонят". То не бяха стелтове, не бяха хиперзвукови ракети, самолетоносачи, танкове, чудеса. Вчера си пуснаха новата космическа станция, а завчера пробваха 100% копикат на супер-трупер секретния американски космически самолет. Рекоха дето си фъркал прекрасно. И Рогозин отиде да им се моли и да им прави метани "Давайте братцы жыть дружно". Таратанци!
149
5
 
1
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 2 години
До анонимен 154,Те китайците вече разработват ресурсите и на Гренландия, ама не съм не съм чул някъде да са казали, че датчаните да са се притеснили, че Китай иска да им вземе Гренландия!