Третият мандат за кабинет – на БСП, Радев го връчва на 5 май

Това е последен шанс за съставяне на кабинет в рамките на 45-тото НС
Обновена: 29 апр 2021 12:17 | 29 апр 2021 11:39, Красимир Ангелов
255
Третият мандат за кабинет – на БСП, Радев го връчва на 5 май
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „БСП за България“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Това ще се случи в първия работен ден след Векикденските празници – 5 май, от 11 часа.

Президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България".
 
Това е последният шанс да бъде сформирано правителство в рамките на това народно събрание. Първите две политически сили след парламентарните избори на 4 април – ГЕРБ и „Има такъв народ“ върнаха мандатите и техни кабинети дори не бяха гласувани в Парламента.

Ако и БСП не направи правителство, президентът ще трябва да разпусне народното събрание и да създаде служебен кабинет, който да подготви предсрочни парламентарни избори през това лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
1
 
! Отговори
урааааа преди 3 години
пак сме на власт, с герб и дпс всичко ще е добреКой ще им даде пари!!!!! Питам??!!!!
186
3
 
6
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
ИНТ ни издокара,БСП-то ни докараХа сега народесе чуди как се изродетая пуста политиканас да ни заробе30годин демокрацияи накрая пак немотия
185
3
 
4
 
! Отговори
бе, мисла си... преди 3 години
Дали Радев не мой измисли как да направи един полуслужебен кабинет, с негови хора и хора от бйе-сйе-пйе!
184
2
 
11
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
"ЖАЛКО "... БИЛО ЗА НАРОДА...МАЙ НАТА МУ НА НАРОДА , КАТО НЕ ЗНАЕ НА КОЙ СВЯТ Е..ЖАЛКО , САМО ЗА ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВАТА НИ!ПАК ЩЕ НИ ЗАЛИВА , ПРОСТОТИЯТА , ИДИОТЩИНАТА И ПРИМИТИВИЗМА...КАТО ПРИ СОЦ-а!
183
6
 
13
 
! Отговори
изненадата преди 3 години
До Жалко за народаОт комунисти всичко може да се очаква! На помощ идва предателството!
182
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС - 1ИТН - ДПС 2ГЕРБ - ДПС 3Честито на измамените!
181
9
 
5
 
! Отговори
ha-ha преди 3 години
На 4 април бяха изборите, а на 4 май още няма да имаме правителство.Погледнете гърците, избори на 7 юли 2019 година. Нова демокрация с 39% печели 118 мест в 300 местния парламент. има бонос 40 места и след 3 дни гърците имат правителство. За това никога няма да стигнем гърците, защото само се плюваме. какво прече и в българия да е така.ИТН печели изборите , взима бонус 40 места и управлява..
180
7
 
10
 
! Отговори
Жалко за народа преди 3 години
Радев награждава своите червени дружки с връчване на мандат, защото усяха да се закрепят в парламента. Ако продължават в добре познатия корнелиянски стил, нищо чудно да изпаднат заслужено от А група при следващите избори.
179
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво се оказа? Сарая ви мачка всичките и най-вече БСП,ДБИ на всичкото отгоре си гласуваха закон за увеличаване на гласовете от Турция,а глупаците от ИТН даже скачаха от радост и пляскаха,че са угодили на Турция,цирк Балкански!Сега се извинете официално и ПУБЛИЧНО на българите в чужбина,които обиждахте, защото не те, а турците гласуваха за ИТН!
178
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога повече БКП на власт
177
12
 
7
 
! Отговори
Цитат 3 преди 3 години
Партия "Има такъв народ" е сочена като прокси на Ахмед Доган и Делян Пеевски и може да управлява след предсрочния вот, ако стане първа политическа сила, без да влиза в коалиция с ДПС - по модела на ГЕРБ след 2014г.///Сега разбрахте ли защо ИТН гласуваха закони в полза на турските гласове?Гласувайте за БСП, тя единствената опозиция!
176
1
 
2
 
! Отговори
Веселяк -майтапчия преди 3 години
Най добре ще е да се образува друга партия,защото в България са малко....
175
2
 
6
 
! Отговори
Цитат 2 преди 3 години
"Има такъв народ" стана втора политическа сила след парламентарнтите избори и привлече протестния вот, изпреварвайки БСП. Не успя на победи ГЕРБ, но според "Маркет линкс" вече е само на един процент след ГЕРБ и може да е първа политическа сила след предсрочните парламентарни избори."Няма такава държава" е наш проект!", заяви източник от Сарая през лятото на 2019г.Сарая стартира проекта преди местните избори..
174
0
 
7
 
! Отговори
Цитат 1 преди 3 години
"Няма такава държава" е наш проект!", заяви източник от Сарая през лятото на 2019г. Сарая го стартира преди местния вот."Парламентарните избори ще преминат под знака на "Няма такава държава" - може да е трета сила, може да е втора, а може и да победи ГЕРБ", написахме тогава."Проектът "Няма такава държава" обира протестния вот и така източва периферията на БСП.
173
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да променят избирателния кодекс както е в Гърция - победилата партия взима бонус 40 депутатски места, а останалите 200 се разпределят пропорционално , съгласно процента, който са получили. Така ще се избягват парламентарните кризи. Гърците изпаднаха във финансова криза заради дълга, но не изпаднаха в парламентарна криза. И сега са пак по-добре от нас.Абе , гърците винаги са били по-умни от българите, никога не са ходили по Европа да се молят някой да им стане цар.
172
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да отвори шкафчето и да раздаде още пари на пенсионерите,за да гласуват за него...
171
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП казаха,че ако вземат мандата,няма да сложат Нинова,а някой друг ще е начело за премиер
170
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пРезидентът продължава да тупка топката.
169
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз подкрепям Нинова, каквото и да реши, всъщност тя няма да реше сама, точно това харесвам на БСП, че не са диктаторска партия, а решават чрез гласуване!Желая им успех!
168
2
 
3
 
! Отговори
До 150 Мачкай Корни преди 3 години
Вчера Слави обясни че ИТН не е приел мандата заради СЪЮЗА МЕЖДУ ГЕРБ, БСП и ДПС.Нали ако Слави подкрепи Правителство на БСП това ще е края на лозунга "НИЕ СМЕ ПРОТИВ ПАРТИИТЕ НА СТАТУКВОТО".По скоро това е капан за Нинова да реши да се полакоми и да предложи Правителство.Така БСП ще бъде унижена защото никой няма да преговаря с БСП освен може би ДПС.Тогава и 15%на изборите през юли за БСПще се видят много.Това обаче ще позволи на Опозицията вБСП да има аргументи че с *** НЯМА ДА УПРАВЛЯВАТ