Атанасова: Новите варвари погазиха Конституцията и законите

ГЕРБ готви конгрес на 11 май
616
Атанасова: Новите варвари погазиха Конституцията и законите
Снимка: БГНЕС
Абсолютен правен и конституционен прецедент. Така коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова приетите промени в Изборния кодекс.
 
"Новите варвари погазиха не само Конституцията и законите, но направо превъртяха и времето. Никога досега не се е случвало промени в закона да бъдат обнародвани в датата на приемането - говоря за указа, подписан от президента Радев за "Държавен вестник", обясни Атанасова.
 
Според нея демонстрираното от "партиите на промяната" е направо скандално.
 
Всяко нещо, направено на Разпети петък - има кой да го съди, не го мислете. Затова няма да внасяте в Конституционния съд промените в Кодекса, няма да ги обжалвате, заяви Борисов.
 
Атанасова обаче не се съгласи с него и заяви, че юристите трябва да пазят закона, особено когато става въпрос за Конституцията. В случая е нарушено правото на българите да имат избор как да гласуват, аргументира се Атанасова. Добре, тогава все едно не си ме чула и го обжалвайте, каза Борисов.
Още по темата
Нали виждате цялата конспирация - то се прави умишлено и ще бъде зверска лъжа на тези избори. Ами как ще пътуват всички тези машини? Кой ще ги пази? Как ще се контролира? Те са толкова много въпроси, каза Борисов.
 
Фактът, че 24 % от хората гласуваха с машини означава, че хората не вярват на този вид гласуване, коментира вицепремиерът и външен министър в оставка Екатерина Захариева.
 
Не се ли притесняват от факта, че купуваме машини от Венецуела, в която правителството с милиции убиват собствените си граждани със снайпери, докато протестират. Не се ли притесняваме ние държава член на ЕС, че купуваме и гласуваме само на машини, които се произвеждат в такава държава? Тези хора нямат никаква представа как се организират изборите в чужбина и какво коства това, добави Захариева.
 
Две неща ми направиха впечатление, но по време на светлите празници трябва да се внимава с метафорите, коментира вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.
 
Основната парадигма на политическия дискурс в момента е, че партиите на промяната са спечелили изборите. Да управляваш обаче не е да смениш Фейсбук с парламентарната трибуна, да управляваш е да носиш отговорност и да вземаш решения, категоричен е вицепремиерът.
 
Вторият абсурд за мен е краткият живот на този парламент да бъде фокусиран само и единствено върху промяната на Изборните правила, допълни той.
 
Аз се занимавам с моята си партия - затова на 11 май имаме конгрес, на който ще вземем решения, заяви още Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
503
1
 
2
 
! Отговори
ти да видиш преди 2 години
Десиии,спри вече,издаде се, че си мнооооооооого тъпо парче(м/у другото защо трябва да се учудваме).През 2016 г. вашият президент-шушляка плевлю,издаде указ на 26.10.2016 г.в дена на приемането на закона в НС-26.10.2016 г.Най-фрапиращото беше,че изборите бяха само след седмица.Значи за един ден приемаш закон,обнародван е в същият ден в ДВ,след седмица са изборите-НЯМА ПРОБЛЕМ,защото ние го правим.Сега се случва нещо подобно,НО изборите са след няколко месеца-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ,защото другите го правят
502
1
 
2
 
! Отговори
казах преди 2 години
До АнонименГражданинда точно така, смешен плач е това, та те въведоха на мода калпавите закони, арогантното отношение и т.н.
501
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атанасова е новата Фидосова... кога ли и на нея ще й дойде реда и ще я разкарат
500
6
 
3
 
! Отговори
гавра с ПАРЛАМЕНТА преди 2 години
Чалгарите - "новите " тюфлеци си карат старата чалгарска песен "АНТИ - Поведение, Политика ". Вкупом с утайките от протестите ,червената мъгла и читаците изтърбушиха изборния закон с най-рисковите и отхвърлени в цяла Европа методи за гласуване. Хич не са толкова прости, да не знаят, че това предполага фалшификации и подпомагане на Фигуранта, ДПС и на господарите им от Дубай , Белград ....Досега всичко което правят е лъжа, лъжа, лъжа и облагодетелстване.
499
1
 
0
 
! Отговори
Тоя преди 2 години
***!дел сат н що не се изявява някьде другадеНе разбра ли че сме срещу него
498
1
 
1
 
! Отговори
Вещ преди 2 години
Вековна колко ли километраж си навьртяла
497
0
 
0
 
! Отговори
Албена преди 2 години
Не алена и е бензиностанция
496
1
 
3
 
! Отговори
Не бе преди 2 години
До!бало й се еТва недоразумение латерната!Никой няма толкова търпение
495
2
 
11
 
! Отговори
Конституционерка преди 2 години
Много смели думи, като се вземем предвид герберската пародия на конституция, която най-големите им прависти успяха да съчинят.
494
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нови, стари - все варвари.
493
2
 
28
 
! Отговори
к1 преди 2 години
Новите варвари , казва Дуловската принцеса - аристокрация 12-то поколение!?
492
2
 
26
 
! Отговори
АнонименГражданин преди 2 години
Много бързо и удобно "забравиха",какво правеха те.Сега им идва на нагорно.
491
3
 
20
 
! Отговори
Див преди 2 години
Ами Атанасова, Вашата политическа партия ги научи на тези чалъми. И на мен , като гражданин не ми харесваха вашите решения, с които дори бях лишен от пенсия в 12без 5 но сега вие сте ОТДОЛУ.
490
2
 
18
 
! Отговори
Бай Ганя преди 2 години
Това коя е ?Прилича на медицнскса сестра биеща ваксини против ковид.
489
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрата Борисов купуваше избори ,ДПС Също. Кои са варварите?
488
3
 
8
 
! Отговори
маке преди 2 години
Купувате и храна ,и ходите на почивка в Турция ,която също е диктатор ,и агресор в Сирия, ама за тия може. Това се нарича лицемерие.
487
6
 
29
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Дуловска кукувица,която е изритана от Русе,обикаля структурите подкрепяна от един куц кон,беше в Монтана,два пъти в Разград!Ето тази фльорца раздава мнения и становища по въпроси,далеч от шиба..ят й ***.Да наречеш млади и образовани българи варвари,значи трябва да си абсолютен ***,нямащ равен на себе си.Отивате си,идва истинската прокуратура.Забогателите роднини,ще поемат към ЦСЗ,в това трябва да бъде сигурна пернато чудо,за по кратко наречена кукувица!
486
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ разобличавайте лъжците от тоя скапан 45ти парламент и давайте законите на конституционния съд.
485
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, голяма злоба, голямо нещо. Варвари! Защото вече край с вашите лъжливи избори. 24 % гласували с машини. Изобщо се чудя как някой гласува? И сега вечеэимат страх от Разпети петък. Г-н Борисов повече да се притеснява, когато дойде неговия ред.
484
4
 
34
 
! Отговори
Обява за работа преди 2 години
Хигиеничен вьзел в град - Дулово търси чистачкаПредишен опит в парламента ще бьде считан за - предимство