Герджиков: Не изключвам тежка политическа криза

Той е притеснен от машинното гласуване
Обновена: 5 май 2021 10:27 | 5 май 2021 10:27, Александър Попов
26
Герджиков: Не изключвам тежка политическа криза
Снимка: БГНЕС

Срокът на служебното правителство може да бъде по-дълъг, защото ще управлява докато се състави редовен кабинет, заяви Огнян Герджиков. Според него промените в Изборния кодекс са гласувани твърде бързо.

"Дали може да засадите дърво и след пет дни то да даде плодове? Това направи парламентът с тази скорост на приемането на нов Изборен кодекс – голяма язва е това и затова имаме калпаво законодателство. Непрекъснато го променяме и гоним инвеститорите от България", каза Герджиков пред bTV.

Той не изключи да има хаос на предстоящите парламентарни избори.

Още по темата
"Много ме притеснява това машинно гласуване, което на пръв поглед изглежда много модерно и технологично, но не е съвсем така. Нека да се помислим защо само в няколко държави по света има въведено такова машинно гласуване. Това са държави, които не блестят със своята демократичност – Бутан, Индонезия, Венецуела", обясни Огнян Герджиков.

Той прогнозира, че можем да влезем в тежка политическа криза.

Според него служебният премиер трябва да бъде стабилен и сериозен човек, компетентен и равно отдалечен от политическите партии.

"Основната му задача е ясна – да организира по най-добрия начин изборите, което никак няма да е лесно. Предполагам, че ще бъде юрист. Най-важното е един премиер да има подходящите хора за министри и съветници", смята Огнян Герджиков.

"Това Народно събрание ще постави абсолютен рекорд по кратък живот. Ще го запомня с изключителното бързане в законодателния процес, с огромния брой законопроекти, с не много добрия тон, с който се водеха дебати и заседания", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Огнян Герджиков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Дали може председателят на парламента да обещае нещо,и да се направи на разсеян?Може,справка снимката.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кото оня как се казваше там аааа борисов - без тях праветелство не може да има.
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Герджиков,после да не се плеснете по челото..пак?????
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе и тоз мазник намаза от мазнинката ! Ей такива лицемери, нагаждачи и с интелектуалнопроцесуалнополиткоректно говорене са най-Вредни !
16
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в кое не е прав ? Машинно гласуване по света има в една шепа държави, всичките бананови републики. Приеха изборния закон за 1 седмица, само и само да вкарат техни хора в ЦИК. Влязоха популисти, които веднага се отметнаха и от мажоритарния вот и от намаляването на заплатите. Намърдаха се изкукали лелки, безполезни чичаци и психясали сценаристи, които само плюят без нищо градивно да предложат естествено.
15
12
 
11
 
! Отговори
.!. преди 2 години
И ко дато има политическа криза!? Ние имаме политическа криза от 1989г насам! Така, че не е нещо ново! Инак така като гледам има държави дето с години не са имали правителства и пак са си добре! Така, че ме боли фара дали тиквата няма да може отново да ме краде и да ми разправя колко добре съм бил и как ако не бил той тиквата, българия щаля да умре! Ай сиктир!
14
7
 
7
 
! Отговори
Интеграл от Хикс 2 преди 2 години
Този сладур го посрещах в Сараево през 2004 и си мислеше, че като е масон ще е вечен. Днес да си мисли след нафталина на какво ще мирише. П.С. Да беше узаконил проституцията, марихуаната и прането на пари.....ама по-голяма секта от комунистите-милиционери няма.
13
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откриване на тунел Ечемишка 100 лампи за 500 000 лв и това нищожество от снимката не видя проблем.Нищожество.
12
5
 
18
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Понеже ми е приятел от детинството и продължаваме да се чуваме и виждаме (т.е. имам впечатления от първа ръка), да те информирам, че той "коремче" не само няма, а предполагам няма и да има. Вече е на 75, но предполагам, че ако бягате на 100 м ще те скъса (да не говоря за другите му спортни увлечения). Пожелай си да си като него на неговите години.
11
0
 
12
 
! Отговори
весел преди 2 години
Няма човек, който да е влязъл в парламента и да не се е нагушил и да не е изнаглял!30 години ни управляват приближените и децата на Номенклатурата!А най-лесни за пари и слава са шоумените, артистите и музикантите, понеже имат аудитория и хората от безнадежност им вярват.Но продават душите на Дявола...Може ли да направим партия на негласуващите?
10
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия герберски новинарчета трият коментарите ще си счупят ръцете,ей *** от днес бг ,герберунгелски *** няма да можете да спасите най простата мутра.
9
6
 
12
 
! Отговори
Deja vu преди 2 години
Който докара клоуни на власт ще го правят на *** сега. Следващите избори ще са пълен провал с тези машини. Това е ясно отсега. Ще има политическа криза. Ше фалират банки. Интересно след като клоуна от шоуто и БСП искаха да свалят Бойко, защо връщат мандата?! Даже не показаха министри, които евентуално да имаме предвид за лятото. Нека, ще изгорят на някои парите, ще се охарчим за машини, за пощи и останалите глупости, пък ще ни дойде акъла. Дежа вю. Българинът не помни повече от 6-7 години.
8
5
 
9
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До Тоя пъкНали ни управляваха юристи и уж интелегинти 10 години, защо в момента бягат инвеститорите ?
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е герджика,България след всяко "успешно" управление изпада в тежка криза и започва от нулата!Така ще е и сега след управата на бойко.
6
5
 
15
 
! Отговори
Тоя пък преди 2 години
И защо да трябва да е юрист? Тони Стораро е най-подходящ. И народа си го харесва. Министерстването също не е сложно. Гала и Рачков ще се справят, аз вярвам в тях. Оставка на мутрите! Да живей демокрацията! Наистина на следващите избори чакаме партия на комици, актьори и футболисти. После защо бягали инвеститорите....
5
18
 
12
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Тооа пък от кадя са излюпи ?И кой *** пита за нещо ?.Кой му иска мнението ?
4
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата така ли ти каза да говориш, докато ти биеше чембери?
3
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедо Оги, коремчето как е?
2
18
 
9
 
! Отговори
Досиетата са в данс преди 2 години
"Благодаря" на Спец. Прокуратурата затова, че прикрива Организирани Престъпни Групи близки до Борисов и Гешев занимаващи се с тероризъм и поръчкови убийства срещу неудобни!
1
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш бе!Къш!