Тошко Йорданов: БСП не са си плащали наема за "Позитано" 20

Депутатите в спор за намаляването на парите за партиите
Обновена: 5 май 2021 12:10 | 5 май 2021 11:55, Камелия Цветанова
96
Тошко Йорданов: БСП не са си плащали наема за "Позитано" 20
Снимка: БГНЕС

Въпреки че краят на този парламент се вижда, законотворцтие днес се заеха с намаляването на партиите субсидии. Предложението на ИТН е те да паднат от 8 на левче на глас.

БСП, ДПС и ДБ обявиха, че няма да подкрепят такова предложение.

Заради това председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов нападна левицата като я обвини, че не си плаща наема.

Още по темата
"Искам българските граждани да знаят нещо за вашата партия, не стига, че имате такова голямо държавно финансиране, ами вие към 1-и март 2021 г. за централата ви на "Позитано" 20 не сте си платили наема в размер на 148 180 лв. Към общината задължения имат и НФСБ, и "Воля", каза той.

Според него се пренебрегва волята на 2,5 милиона българи, които на референдума поискаха субсидията за партиите да паднат на 1 лев.

"При нас членският внос е 10 лева на месец, някои от вас имат 2 лева на година и се издържате от парите на хората. Харчите субсидиите за глупости – едни ги държат на влог, други правят партийни телевизии", скочи той.

"Хората казаха колко биха давали за издържане на партии и това е 1 лев на глас, всичко останало е алчност", настоя Йорданов.

Крум Зарков от БСП призна, че БСП е в затруднено финансово състояние, защото миналата година също беше отрязана субсидията за известно време.

"Имахме направени бюджети и на няколко пъти драстично съкращавахме разходите, но ако си мислите, че ще отидем да се молим на някой мастит бизнесмен да плати тока на "Позитано", жестоко се лъжете", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партиите да се издържат само от членския внос на членуващите в тях.Данъкоплатеца не е длъжен да ги спонсорира след като не им симпатизира.
25
17
 
10
 
! Отговори
Жалкари преди 3 години
До АнонименСтига с тези заплати не върви вече, не разбрахте ли другари от ГЕРП? Всички разбраха за гнусната пропагадна от вашия вожд. Бонусът на заплатите се намали до 25% от 100%. АЙДЕ ДОВИЖДАНЕ. НЯМА ДА ЛИПСВАТЕ В ДРУГИЯ ПАРЛАМЕНТ
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИТН-10 лева членски внос.БСП-Питам аз:Кой ще ми даде париии?
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплатата на римските сенатори е била точно нула! Да си сенатор е било въпрос на чест и дълг (естествено само за богати). Какви субсидии какви заплати ги гонят тези гащници...
22
8
 
14
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Видяхме ги , чухме ги тия шоумени и разбрахме, че няма да ги бъде като политици!Като шоумени също се провалиха от алчност , но сега са набарали някой да им плаща сметките!Злите езици говорят , че може и Делянчо Пеевски да е , когото натириха от ДПС, дали може да е вярно?
21
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП/БКП е свикнала от Бай Тошово време да не плаща нищо. Тази партия не може да управлява своите финанси и бюджет. Помислете дали бихте и дали да управлява вашия бюджет (този на държавата е на всички българи)???
20
7
 
15
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Продажници, и слуги на Импексовата и Каунска лигархия, защо мълчи те усложливо, за хилядите пред прецеденството, скадиращи за оставка на Кауна Радеф...
19
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 3 години
Големите партий имат милиони , които си гласуват "законно" и после си ги разпределят по между си за откриване на частни клиники, училища, фитнеси , заведения е пр
18
1
 
11
 
! Отговори
90469 преди 3 години
Така една по една излизат далавери, злоупотреби и мошеничества. кой е органът, който котролира редовното плащане на наеми от страна на партиите? Веднага ги уволнявате тези съучастници и продължаваме напред. Нали всички търкалт една и съща мантра "върховенстов на закона"?!? Хайде де, всички да спазват законите! Така ще се разбере кои закони са работещи и кои се нуждаят от поправки.
17
4
 
14
 
! Отговори
... преди 3 години
Навремето Партията майка беше яко захапала вимето на народа.Всичките безобразия вършеше "в името на народа".Новите варвари захапаха вимето на Суверена.Суверенът,който 11 години избира "Бат'Бойко"(щото бил *** и му напомнял Бай Тошо),който преди това предпочете Царя,който тичаше опиянен след Сидеров,БарековМарешки и т.н.И който сега реши че чалгата ще спаси света,защото "така иска Суверена".Суверенът тепърва ще разбере кой е Слави,като го опознае от към опакото...
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Придворната маймунка на чалгаря мишок извади кирливите ризи на другите
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тошко, Тошкоооооо,защо "забравхте" да си намалите заплатите??Или 10 000 са ви малко?
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП и Атака кога ще върнат надвзетите субсиидии???КОГААА?Нинова и Белият пудел да ВРЪЩАТ БЕЕЕЕ!!!Това са наши пари беее!
13
4
 
22
 
! Отговори
ДА НАПОМНЯ НА БСП преди 3 години
Нинче не искам да се ядосваш ама какво стана с ония 6 148 180 лева от субсидиите и наема за Позитано, а доколкото подразбрах и тока не си плащате. КОГА ЩЕ ГИ ВРЪЩАШ ?И НЕ НИ ЗАПЛАШВАЙ С ОЛИГАРСИ явно ги ЗНАЕТЕ добре КОИ СА, НАЛИ СА ВИ ОРТАЦИ.
12
2
 
17
 
! Отговори
тя преди 3 години
Браво , изкарайте "кирливите ризи" на всички народни изедници ! 30 години ни грабят , а народа не се дигне да им удари по 100 тояги яки, както самите те си предлагат , защото знаят за какво са заслужили !
11
5
 
24
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
Шимпанзето е много честно- само в ушите, но политическата му кариера приключи скоропостижно. А *** ако не беше изгонила Гергов, сега наема щеше да е платен.
10
1
 
1
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
До 11 анонимния.Кът не си селянин от са прайш на такъф ?
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удриии.У бряяяя
8
12
 
30
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Ямболския кукер от шоуто , не понася БСП да бави наема , но понася Слави /шефа му/ да укрива данъци!Тоше , по криви пътеки тръгвате момко!
7
2
 
10
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Язе мислам ,чи супсидията не тряаа а бъде 8 леаа ,а 80леа на глас !Наще дупетати тряаа а бъдат хранени,поени с големи заплати,да дибелеят,да трупат лой,да са возът се в нови коли и сичко да им е най ! Та да мой още повеке а са отврати народа от тяй и па дано са сети а земи сопата.