Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май

Около Народното събрание трябвало да има кордон от хора
292
Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май
Снимка: БСП

"Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ са четирите партии, които са най-големите врагове на два милиона български пенсионери, смята народният представител от БСП Велизар Енчев.  

"В петък, 7 май, от 09.00 часа, около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани. Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери. Предстои съдбоносно второ гласуване за преизчисляване на пенсиите.

На първо гласуване депутатите одобриха с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, който е със силата на закон, председателят на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено.

Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“!

Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“...

На 5 май паднаха маските на партийните слуги на българския капитализъм!

Всъщност тези четири партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери - най бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз. 7 май е Денят на истината!", написа народният представител от парламентарната група на "БСП за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още по темата: БСПВелизар Енчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, съберете се на едно място, викайте, плюмчете, свиркайте и до два месеца избирателите на Корни ще са намалели значително. Това е пътя за отърване от комунистите явно.
168
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сетела се Нинова да се побараБСП - такива циркове вече не минават
167
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП да поеме курс към окупация на парламента, ако това не помогне да премине в нелегалност и партизанска война.
166
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този сега от бсп ли е хахаха
165
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бате Перко Наумов...
164
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червения Старчок да се стяга за Пътя този влезе ли парламента или и той иска революция за повече бройки като радевТози е ухапан от два вида вируси единия е червен другия яде сиво вещество
163
1
 
6
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До АнонименЩом вярваш на това. Блаженни са вярващите. Аз си имам мой калкулатор и като си вкарам всички сметки вътре и ... така от години. Като си сравня разликата по месеци за всяка година и мога да ти кажа, че за мен инфлацията е около 50% за последната 1 г. Само един пример е достатъчен. Сирене Дунавия от 6,80 преди година сега е 11,80. Така е с доста стоки. Но в изчислителната кошница са вкарани и някой стоки който са поевтинели или нямат промяна (като, че ли всеки ден си купуваш пиано).
162
4
 
9
 
! Отговори
Без ДЗПО преди 2 години
До Язе а ти от къде ще намериш още 12 милиарда годишно за пенсии? Или не си правил сметки? А резиЛдента кльопа 15 хиляди лева месечно. Това ли да е максималната пенсия викаш?
161
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Язе- ИНФЛАЦИЯ ФЕВРУАРИ- 0.6%- СПРАВКА НСИ- КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ. СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ЩЕ ТЕ РАЗОЧАРОВАМ, НИКОЙ НЕ МОЖЕ КАТО ЧЕРВЕНИТЕ - 2008Г ИНФЛАЦИЯ 11.9%, 1995-1997Г НАД 2500% - САМО ВЕНЕЦУЕЛА ГИ ИЗПРЕВАРВА.
160
2
 
7
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Най добре за пенсионерите е да се преизчисли пенсията, считано от 01.01.2022 г. с основа 1200 лв. и това за всички пенсии. Социалната пенсия да се извади от пенсионната система и да премине към социалната. Минималната пенсия да стане 80% от минималната заплата. Тавана на пенсията да стане равен на стойността на заплатата на президента. А осигурителния доход да няма таван и да се събира от всички според доходите им. Днес колкото и пари да получаваш плащаш само за доход до 2600 лв.
159
4
 
7
 
! Отговори
ощетен преди 2 години
Аз пък искам да отпадне "таванът" на пенсиите,както е за депутати ,магистрати,банкери и др.На мене всеки месец ,госини наред, ми прибират част от пенсията и все още не знам защо.
158
0
 
11
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До АнонименНай точното определение за БГ идеята за пенсионерите. Като се прибави и инфлацията и картинката става оле, мале. Всички сме потенциални пенсионери, а някои имат пенсионирани родители. Наглеците с тази система принуждават децата да отделят от залъка на децата си за да подпомагат по старите. Така ограбиха 2 поколения българи и пенсионерите като повечето от младите даже прогониха в чужбина. Системата е измислена перфектно и тя пази богатствата на грабителите на България.
157
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсиите трябва да се преизчисляват, но не веднъж на сто години, а всяка година.
156
2
 
7
 
! Отговори
имаш грешка преди 2 години
До ПроСоТоТози беше в Атака,беше водещ в СКАТ и му плащаше Валери Симеонов.Ама .....то нормално,повечето антикомунисти произлизат от редиците на БКП.
155
1
 
5
 
! Отговори
Филип преди 2 години
Депутатите не са ли най-държавни служители!Защо там има пенсионери ???
154
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТоЕ Ти какво искаш да каже? Не ми дадоха министерски пост и им се разсърдих. И смяташ ли , че не е знаел политическите възгледи на ПФ и конкретно на НФСБ. Не ми прилича на чак такъв наивник.
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципът при сегашния начин за определяне на размера на пенсиите е, всяка следваща година пенсията да става все по-малка в сравнение с останалите пенсии, докато падне под минималната и вече няма накъде - дават на пенсионера минималната пенсия. Иначе пенсиите номинално се увеличават и това прикрива основния принцип
152
3
 
7
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ГАДИНИ преди 2 години
ЖАЛКИ МАНИПУЛАТОРИ- ПРОЕКТОЗАКОН- ПЕНСИОНИРАНИТЕ ДО 31.12.2017Г НА БАЗА НА ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД ОТ 2018Г, КОЙТО Е 862ЛВ А ЗАЩО НЕ ВСИЧКИ ПЕНСИОНИРАЛИ СЕ ДО 31.12.2020Г НА БАЗА НА ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД ОТ 1200ЛВ.
151
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен,който написа:-"Тоя е основател на.."Благодаря за уточненията,които си направил!..Но все пак надзърнах в Уикито..Ето какво видях там:-"Напуска парламентарната група два месеца след избирането му и от 1 декември същата година става независим депутат, обвинявайки ръководството на ПФ, че е изневерило на партийната програма и обещанията пред избирателите, давайки подкрепата си за кабинета на Бойко Борисов и антисоциалната му политика."Това имах предвид.../но НЕ съм адвокат на госина
150
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия кумунистически мекерета няма да мирясат докато не фалират държавата