Борисов: По 19 млн. лв. на ден струваше шоуто в НС - хубаво е, че го закриха

Всички лъжи заминават в коша, остава направеното, обобщи той
Обновена: 8 май 2021 15:07 | 8 май 2021 14:58, Анисия Иванова
599
Борисов: По 19 млн. лв. на ден струваше шоуто в НС - хубаво е, че го закриха
Снимка: Facebook

По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в парламента и е хубаво, че го закриха, щяхме да фалираме. Това каза премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той направи коментар за политическата обстановка у нас във видео във Facebook по повод срещата в Порто.

"За разлика от другите, ми е мъчно, жал ми е от това, което наблюдавам. Аз се надявам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента", каза още Борисов.

Той обърна внимание, че изминалите избори струват 150 млн лв. "За 8 работни дни, защото си провалиха едно заседание, излиза, че работата на тези хора, струва 18. млн. и 750 хил. лв. По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в парламента. Хубаво е, че го закриха, защото с това шоу, щяхме да фалираме", изтъкна Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че сега наново ще се похарчат милиони за избори. "Когато Европа и светът броят центовете, ние стотици милиони харчим за шоу", каза още той.

Борисов благодари на парламента за двете неща, които е направил - Изборният кодекс и Air policing.

Още по темата

Да приемем, че Изборният кодекс, какъвто за всички, такъв е и за нас. Мисля, че ще се постараем отново да сме първи. Второ им благодаря, макар че не знам дали някой няма да обжалва, защото те ни уволниха още първия месец, беше за Air policing да можем да си пазим небето. Те ратифицираха предложението на Министерски съвет. Две неща за месец и пловина - чудесна работа свършиха. Вече няма парламент, но те продължават, каза още Бойко Борисов. 

Премиерът съобщи още, че вчера у нас е поставен рекорд по направени имунизации срещи COVID-19, в петък са ваксинирани 38 117 души.

Всички лъжи заминават в коша, остава свършеното и направеното, обобщи той.

Със Споразумението за социалния ангажимент от Порто постигнахме исторически успех, каза още примерът във видеото. "Винаги съм казвал, че Европа е най-доброто място за живеене и най-демократичната организация, която може да работи. Затова всички ние от вчерашната среща на държавите членки за радост постигнахме в Порто исторически успех. За първи път постигнахме ясен ангажимент на лидерите на държавите от ЕС, на ЕК, ЕП и всички социални партньори, които подписаха Споразумението за социалния ангажимент от Порто“, заяви Борисов.

„Важно е да кажем какво е Планът за действие на Европейския стълб за социални права. Той има три акцента. Първият е до 2030 г. най-малко 78% от населението на възраст от 20 до 64 години да бъде заето и да има работа. Второ, най-малко 60% от всички пълнолетни лица да участват в поне едно обучение за дигитални умения през годината. Трето, броят на хората в риск от бедност и социално изключване да бъде намален с най-малко 15 млн. до 2030 г.“, добави той.

„Искам да напомня, че преди 4 години нашето правителство постави образованието на първо място. Освен справедливо възнаграждение на учителите, ние направихме и революция относно дигитализацията на обучението. Само в рамките на седмица успяхме да въведем онлайн обучение за учениците от 1-ви до 12-и клас. Благодаря на учителите, които също се обучаваха, на родителите, които помагаха, както и на министъра на образованието за неговия принос“, посочи той.

„Това, което днес подписахме, ние започнахме да го правим от преди 4 години. Не само пенсионерите и възрастните хора са във фокуса на ЕС. На фокус са и децата. Ние вкарахме над 50 000 деца, които никога не бяха влизали в класни стаи, да се обучават, а това, че направихме задължителни детските градини от 4-годишните, именно сега това в Европа се поставя като план за действие, а ние вече сме го направили. Друго особено важно е децата да се обучават в специалности, за които има след това пазар на труда. Има много модерни образования, но има ли пазар за тях. На нас са ни нужни машинни инженери и технолози – това, което в следващите години в България ще се развива“, заяви Борисов.

„Дадохме пример с автомобилната промишленост. Имаме над 250-260 фирми в автомобилния клъстер. Минаването на различни двигатели като водородни и електро, ще бъдат с много по-малко части и производства и ще бъде освободена от тези дейности много квалифицирана работна ръка, но те ще имат нужда от по-малко ремонти. Хиляди сервизи ще имат по-малко работа. COVID-19 даде един тласък за социалния стълб, за трансформацията, за начина, по който трябва да обучаваме децата и как да подпомогнем възрастните, за да не изпаднат от пазара на труда. Това са много важни неща, които се надявам и за в бъдеще да бъдат продължени“, допълни той.

 

 


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
476
0
 
1
 
! Отговори
фори преди 4 дни
Мухобойко,Мухобойко,дърта и крадлива фурнаджийска лопата да беше спрял шоуто итвоите крадливи шоумени,че то от крадене държавата ни вече я няма!При бай Ставри виее мястото при бай Ставри!Направеното остава,ама и краденото остава и е чиста печалба!
475
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той затова не ходи в НС да не харчи народни пари.
474
1
 
4
 
! Отговори
хм преди 1 месец
а Лойко струва 20 млрд на година в джоба му!
473
0
 
6
 
! Отговори
Буци преди 1 месец
А шкафчето буци джипкаджио, с какво го пълниш и за чия сметка, та сега се загрижи за народните пари? За наша сметка и с наши пари, откраднати чрез комисионни от некачествено строителство и ремонти. На всички вече йм се изясни какво представляваш и до къде си наджапал в ***. Народе мисли на 11-ти!!!
472
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Борисов защо си спестява парите за .роститутка...толкова ли не може да си плати...5 хиляди лева си е спестил...така че да не говори какво са похарчили другите...заради него сме на този ред и България не може да се развива нормално...
471
0
 
6
 
! Отговори
Пиле Градус преди 1 месец
Некой сака ли чрез КУХ ОБОРОТ да вдигнем АКЦИИ и да източим ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ в НАЙ-ДОБРОТО МЯСТО ЗА ДАЛАВЕРИ В СВЕТА?Не бе за ЕДИН ПРИЯТЕЛ питам
470
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
33 милиона на ден подари на сърбите с Турски поток през наша територия без ОТКЛОНЕНИЕ за България.
469
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
4 МИЛИАРДА струваше Турски или т.н.Сръбски поток за сметка на БГ бюджета без нито 1 отклонение за България.решен еднолично от Бойко Борисов.
468
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЛУШАМ РАДИО, СЛУШАМ ТЕЛЕВИЗОР И В СЪВКУПНИЯТ ЕФИР СЕ НОСИ МАННА НЕБЕСНА ЯСТРЕБИТЕ ОТ ГЕРБ СА СТАНАЛИ СЛАВЕЙЧЕТА СЛАДКОПОЙНИ. ЕТО ВИ ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПОНЯТИЕТО СТИМУЛ КУЧЕТО СКАЧА СПОРЕД ТОЯГАТА! СЛАДКОПОЙНА ЧУ-У-У-ЧУЛИГА, СЛАДКОПОЙНА ЧУ-У-У-ЧУЛИГА, ЛА-ЛА-ЛАА-ЛА-ЛА....
467
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОВА ШОУ В ПАРЛАМЕНТА ГО ГЛЕДАМЕ ОТ 30 ГОДИНИ. ГОРДЕЕТЕ ЛИ СЕ Г-н БОРИСОВ С ШОУМЕНИТЕ ОТ ГЕРБ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 12 ГОДИНИ ШОУМЕНИ НА ОМРАЗАТА В СЪЧЕТАНИЕ С ЛИПСАТА НА МОРАЛ И ПОЧТЕНОСТ .Г-н БОРИСОВ ИМАТЕ ЛИ ПОНЕ ЕЛЕМЕНТАРНА ПРЕДСТАВА, КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА "революция относно ...". БРАВО Г-н БОРИСОВ - КОГА ЩЕ ПРЕДСТАВИТЕ БЪЛГАРСКИЯТ АВТОМОБИЛ НА ЕЛИТНИТЕ СВЕТОВНИ ИЗЛОЖЕНИЯ?!
466
0
 
7
 
! Отговори
стар комунист преди 1 месец
Честит Ден на Победата над фашизма на всички прогресивни българи и хора на света! Борете се за свободата си ,за да не бъдете нечии роби и слуги!
465
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 месец
не само ВСИЧКО, направено от ГЕРБ трябва да бъде ИЗЧЕГЪРТАНО !Самият ГЕРБ трябва да бъде ИЗЧЕГЪРТАН, както обеша Мая ! Бий беспощадно врага! "Наше дело правое - ПОБЕДА будет за НАМИ !МУТРИ ВЪН ! ГЕРБ е ПОЗОР за Бълггария !
464
2
 
9
 
! Отговори
k.k преди 1 месец
Най големия гепаджия в история бг.
463
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тикво, всяка една стотинка, която е излязла от джоба ми, за да гледам как се гърчиш в зайчарника, си е струвала. Да беше мислил когато ти плащахме проститутката, еволюционно недоразумение! Предполагам, че спиш на мека възглавничка и сънуваш клипчета за големи деца, в които ти си главен герой.
462
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До Ф Д КОЛЕВ, прав си за всеки друг но не и за партията на приятеля на Илчовски.
461
1
 
14
 
! Отговори
ПКП преди 1 месец
точно ти ли ще държиш сметка,крадлив бай-ганьовецо..сигурно си заровил тонове злато и пачки в двора в банкя..да не говорим за хилядите биткойни,които откраднахте с цацаров и цветанов..и милиардите отклонени евросредства..никога нищо не ни е струвало по-скъпо от гербераското робство..дано откраднатото от шайката престъпници ,които окупираха България през последните години, си изгние някъде заедно с тях..
460
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
марш бе комунист мазентоя ще ми говори за демокрациядето е готов да целува всеки гъ.з само и само да трупа кюлчета
459
1
 
16
 
! Отговори
попа преди 1 месец
значи около 20-тина пъти по-евтино ни излиза отколкото гербераското робство..
458
5
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Между другото видяхте ли поведението на ДА България в парламента?! През цялото време имах чувството, че мълчаливо подкрепят Борисов. Явно с Иван Костов са се договорили да не се ядът един друг, а той да им пусне малко от кокала. ДА България е фалшива партия и не се видя, че не си струва да се гласува за тях! Та те са просто гримираните мутри на престъпника Иван Костов. Не го ли помните човека взривил мавзолея!
457
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПОЗДРАВИ до ВСИЧКИ БЪЛГАРИ по СЛУЧАЙ ДЕНЯТ НА ЕВРОПА. ПОЗДРАВИ на Г-Н БОРИСОВ и НА ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ. ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ГЕРОИЗМА И САМОЖЕРТВАТА НА ВОИНИТЕ ОТ СЪВЕТСКАТА АРМИЯ, КОИТО ОСВОБОДИХА ЕВРОПА!!!