Шефът на "Градус": Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми

Твърденията на Илчовски ще бъдат предадени на прокуратурата
8 май 2021 19:47, Анисия Иванова
129

Доказателствата и документите по скандалните твърдения, които направи бизнесменът Светослав Илчoвски пред Комисията по ревизия на властта, ще бъдат предадени на прокуратурата. До късно снощи продължи изслушването, в което участва и другият бизнесмен, замесен в скандала - Иван Ангелов.

Със скандали и обвинения в корупция продължи и второто изслужване пред комисията по ревизия на земеделския бизнесмен Светослав Илчовски. Този път в присъствието на един от замесените в скандалните разкрития - собственикът на "Градус" Иван Ангелов.

"Беше ме поканил на Монако за негова сметка, в най-хубавия хотел на Монако, за да ме попита дали може ли да направим фиктивен оборот на неговото дружество, че не му достига оборотът. Това всичко ще бъде доказано в прокуратурата", каза Светослав Илчовски.

Още по темата

"Той ме обвинява в машинации. Аз нямам никакви притеснения относно чистотата на работата си", отсече собственикът на "Градус" Иван Ангелов.

По време на Комисията се разрази и нов скандал заради бартерна сделка между България и Арабските емирства, която този път разкри Ангелов.

"Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми. И ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба", допълни той.

"Знаехме, че те са дарение и стояха в складовете на БЧК, но след това се оказа, че и по думите на собственика на "Градус", че това е една сделка. Тъй като няма прокуратура, се наложи в Народното събрание да ставаме свидетели на подобни сцени и това не е един спор, както се опитват да ни го представят от ГЕРБ. Тука става дума за корупция, това не е и темата за "Мата Хари". Става дума за индикация на тежка корупция на премиер, на министри и това го казва самия собственик на "Градус", коментира Иво Мирчев от "Демократична България".

Председателят на Комисията Мая Манолова, коментира, че заседанието е постигнало успех.

"Показахме как се прави бизнес и най-вече как бизнесът е мачкан, рекетиран, изнудван, как ако искаш да си успешен - трябва да знаеш номера на премиера или да си на "ти" с депутатите феотдали от региона. Мръсните тайни на властта започват да излизат", категорична е Манолова.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
11
 
! Отговори
Докато четях и преди 2 години
иЗСЛУЖвах написаното от милата госпожица ,автор на статията ,се почувствах като истински феоТДал !
91
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В библията се казва ""Ако имаш две ризи, дай едната на ближния си".Само евреите не се съобразяват с това.Мая Манолова като съвестна християнка съди България, че дава риза с очаквано връщане с лихва.Което е нарушение на казаното горе в новия завет.А това е незачитане на новия завет, от страна на Бойко и българските фирми.
90
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой около коментари с номера 70 и нещо си коментират за шкафчето с фурмите.Шегата настрана-има в интернет снимка с шкафчето на Борисов пълно с капачки за бъдеще.Сега конспираторите ще кажат, че това шкафче с капачките е било знаково.То е от миналото лято. Вероятно в шкафчето с капачките се е криел инжинеринга на партията Има Такъв Компот.Капачките са с реален размер - не като банкнотите огромни за размера на шкафчето.Толкова нескопосано няма повеченакъде.Деца от 6 клас правят по-добри колажи.
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кълвач обясни как се печели от дарения , на мен ми е ясно явно и на тебе че даже не ти и притеснително хаха
88
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде отидоха тези фурми? Българите не видяха нищо от тях. Цирка беше пълен. Министър търчи с пилци до Дубай, нямам думи.
87
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Права е Мая Манолова не е редно България да прави дарения и да печели от това че прави дарение.Това е позволено само на САЩ , така другите ще ни се сърдят че си гледаме като държава собствените си интереси а не сме САЩ за да си защитаваме позицията на собствените си интереси.Трябва да свеждаме глава пред всеки, такава е правилната роля на българите .Не може българите да печелят за сметка на другите държави.
86
44
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Илчовски уби един добър български бизнес на фирма "Градус".Иван Ангелов трябва лично да съди Мая Манолова за това, че го оклеветиха публично.Груба *** ***!
85
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Илчовски е от онези отмъстителни Андрешковци прости и злобни, които нямат задръжки в желанието си да окалят някого.
84
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЛЧОВСКИ ЛЪЖЕ!МИНЮ СТАЙКОВ Е АРЕСТУВАН 2018Г., А ИЛЧОВСКИ ТВЪРДИ, ЧЕ Е ВИДЯЛ ЗАПИСА С ИЗТЕЗАНИЯТА НА МИНЮ СТАЙКОВ НА ИВАНОВДЕН 2017ГОДИНА.
83
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая Манолова е кокошчица лъже-носачка. Кудкудяка, като че е снесла три яйца едновременно, а всъщност няма нито едно. Резултат - нула.
82
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За гербавите *** няма проблем с нищо, отнасящо се до Тиквата. Все пак он е идолът на простите. Каквато и информация да излезе за него, все е постановка, все някой му завижда...Милият ангел, целият в бяло!
81
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манолова друг път да плати на някой психически по-уравновесен и неалкохолизиран човек.
80
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо да са престъпници ?
79
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за усилено арестуване на гербави престъпници!
78
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историята с фурмите е анекдотична. Някой е подложил на властта динена *** и най-вероятно зевзекът-шегобиец е самият Ангелов а в момента и двамата с Илчовски разиграват весел водевил, в който всъщност никой никого няма да съди. Но не разбирам какво общо има всичко това с корупцията по високите етажи. Може да се говори най-много за гаф, но гафовете не се преследват от закона. Много кудкудякане, а яйце отново няма. Характерно за Мая.
77
16
 
12
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
3-кервана с роби, слушат простотиите на робовладелеца със 100-хил.дка ЗЕМЯ и се радват!
76
4
 
23
 
! Отговори
Фурмите г изяде Боко преди 2 години
Затова му е толкова голям търбуха
75
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не зная за какви "кадъни" говориш. Има такав порода кокошки. Не, не съм Мая Манолова.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 79Не съм бил свидетел да ме поканят някъде и да ми предложат фурми за добре дошъл :)) Не че не съм ял, ама дай по сериозно, ще го изкараш традиционно българско ястие :)) Мейби ако бях кадъна като теб щеше да ми е основното ястие, даже помагало срещу вирусчето :))
73
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя кви работи призна - значи министъро лете с пилета и донесе фурми , бойко се обажда за камион с пилета на границата , давай Пиле толкоз си "умен ",че всичко ще разкажеш