Дончев: Служебно правителство не е кошмар, няма от какво да се притесняваме

Проблемът с лидерството на ГЕРБ не стои, но ще има промени, обяви вицепремиерът
Обновена: 9 май 2021 16:26 | 9 май 2021 16:25, Красимир Ангелов
250
Дончев: Служебно правителство не е кошмар, няма от какво да се притесняваме
Снимка: БГНЕС

"За нас не е кошмар служебното правителство. Няма от какво да се притесняваме". Това заяви в интервю за БНР вицепремиерът в оставка Томислав Дончев, който в момента е изпълняващ длъжността премиер заради излизането на министър-председателя Бойко Борисов в болничен.

Според Дончев има логика да се очаква, че назначеният от президента служебен кабинет ще се държи реваншистки заради всичко, което е казвал в годините Румен Радев за управлението на ГЕРБ.

Още по темата
Дончев коментира и дейността на комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, като я окачестви като "следизборна и в същото време предизборна драматургия". По думите му председателката на тази комисия - Мая Манолова, е главната действаща фигура, която "вероятно очаква номинация за главна женска роля":

"Въпрос на амбиция е някой да намери даден човек, който, включително и по отношение на вас, да разказва всякакви щуротии. Очевидно, че голяма част от нещата, разказани от бизнесмените пред комисията, са неверни. И в рамките на самото заседание се оказа дума срещу дума - единият предприемач твърди едно, другия - нещо различно. А и голяма част от твърденията бяха опровергани от лица, които не са присъствали на комисията", посочи вицепремиерът в оставка.

Твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски, че трябва да се отказваш от част от печалбата си в полза на управляващите, за да не изгубиш бизнеса си, Дончев постави под съмнение и заяви:

"Това с отчисленията е рециркулация на политическа опорна точка, която е в оборот от няколко години. Това е незаконно, как си го представяте? Това е несериозно! Имам дълъг управленски стаж, но аз такова нещо не съм виждал. Това в никакъв случай не е практика! За такова нещо нито съм виждал, нито съм чувал. Ако някъде такова нещо се случва, трябва да бъде преследвано с цялата институционална мощ на държавата!".  

Като проблеми, които стоят за решаване пред партия ГЕРБ, Дончев посочи изхабяването от дългия престой във властта и недобрия диалог с младите хора – тези между 20 и 35 години.

"Една партия, ако спре да се променя и да се развива, тя вече изостава. Фактът, че няма да имаме ангажименти и отговорности по управлението на държавата, е много подходящ момент да се адресират всички тези спомената проблеми", заяви той.

Дончев обаче бе категоричен, че проблемът с лидерството на партията не стои на дневен ред и добави, че на Националното събрание на ГЕРБ на 11 май ще има големи кадрови промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
10
 
9
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
Искахте оставката на Борисов, сега ще видите шамари. Не може да се създаде правителсво и ще има избори след избори, докато се променят резултатите от тях.
43
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе форумни смешници,какви затвори блеете и сънувате бе.Хахахаха,вие много не сте в час бе! В *** ви глави са само кражби и рекети.Оня ушат господин от Президентството също подклажда огъня с общи приказки и голословие.Дайте един пример,име,цифра,казус ! Дайте конкретика и факти ! Кво сте се запенили като пелтеци и дерете гърла без грам аналитичност.То не бяха Барселони,острови,кюлчета,шкафове.Вие изкарахте Борисов по-богат от Мъск бе.Дайте да ги видим къде са му парите,имотите,вещите.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** как тиквенов!
41
5
 
7
 
! Отговори
мак преди 3 години
Защо Манолова да няма амбиции? т.лупа и той имаше амбиции за вечен мандат и е водил предизборна кампания много отпреди другите да започнат своите. Щом шайката има чиста съвест, да остави комисия, тя ако няма право да пита, защо е създадена според дончев? Пък и няма как да каже, че в казаното от човека има поне зрънце истина. Реваншизъм и отмъщение му се привиждат.
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На г-н Трифонов започват да му лъсват приомите.Вероятно направил паралел между к?нефа си 7/8 и националните медии,той си позволи нагло и цинично в БНР да ги обвини в прикриване на новина-нещо,което не отговаря на истината и телевизиите остро го разкритикуваха.Пъпеш,затова сме на112 място по свобода на словото,защото то е отредено за това,че не е какво имаш право да кажеш и какво не, а ФАЛШИВИТЕ новини,манипулацията и пропагандата!И точно ти уволни репортер за положителен репортаж в полза на ГЕРБ
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Дончев,тия варианти тип ДПС като "почетни"председатели на ГЕРБ са невъзможни за тая формация,всички упражнения крадецът да остане в сянка и от там да дърпа конците са обречени на провал!Като всяка една лидерската партия пътят ви е само един,самовлюбеният крадлив нарцис в затвора,а вие отивате в забвение!
38
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев пак е гладал друг мач.Двамата казаха почти едно и също, ако си плащаш на когото трябва има бизнес. Даже пилето каза, че Борисов му е ходатайствал. Защо, само защото е Пилето или е имало съответната отплата? Едва ли за черните му очи.Пък и ако Илчовски говореше "щуротии", щеше ли цялото герберско войство под строй да влезе вътре, да шуми и говори, за да не може да бъде изслушан?Между друогото Дончев, ти лична за какво отговаряше в МС и за какво отидоха 2 млрд и още няма ел.правителство
37
8
 
8
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Мина времето когато партийния секретар организираше обвиненията и ако обвиняемия се осмели да си отвори устата и наруши предварителния аранжемент ми кресваха вкупом да мълчи, а после му казваха да си признае и ще му простят . . .Сега ГЕРБ е партия с 900 000 поддръжници.Мая да си купува билет за Москва.
36
3
 
4
 
! Отговори
ПРОМИТ МОЗЪК преди 3 години
ПРОМИТ ИЗМИТ МОЗЪК
35
4
 
12
 
! Отговори
Иван пилето преди 3 години
Томи, честит имен ден!Остана ли нещо от ГРАНДОВЕТЕ?
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АниЗа лъжесвидетелстване и клевета хан крум е рязал ръце.
33
3
 
7
 
! Отговори
Тома Биков преди 3 години
До Мата ХАРИ..... и аз искам, като на премиера!
32
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова много се страхуват от ГЕРБ новите политици нямат кураж да си направят правителствоКОЙ ще направят Министър председателСлави - зел дал Тошко, Ива, Мая, Христо смяхкакто е казъл народа хвани единия удари другия
31
2
 
4
 
! Отговори
гербер преди 3 години
До Mopcku_Що?Какво сме направили мухлльо?
30
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 19Не знам на кого внасям отчисления ,но теб мога да ти внеса малко мозък , та да има какво да ръсиш ,герберастино .
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МладежНа власт ще е тоя който спечели изборите.Ама тука някви искат да управляват с 7% от гласовете.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербер!
27
1
 
3
 
! Отговори
Мата ХАРИ преди 3 години
До Младеждобро бъдеще те очаква, спестявай моето момче, а след това се обади.
26
11
 
19
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
Каквото и да прави Дончев няма никакво значение. Единици останах, които все още сляпо вярват в ГЕРБ. Днес празнуваме 9 Май, ден на победата, заради която Европа е свободна и има честта да има и 9 Май-ден на Европа. Гербери ще си отидите всичките позатворите, както се полага!
25
18
 
10
 
! Отговори
ТАЗИ БЪЛГАРИЯ...... преди 3 години
ПРЕЗИДЕНТ---..................................... .. СЪВЕТСКИЯ ГЕНЕРАЛ - МУТРА РУМЕН РАДЕВСЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ..... СЪВЕТСКИЯ ГЕНЕРАЛ - СТЕФАН ЯНЕВ...СЪПОРТ В ПАРЛАМЕНТА.................. СЪВЕТСКИЯ ЧАЛГАР ТРИФОНОВ...... .....................ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ УМНИ И КРАСИВИ ОТ БГ И ЕС............. АЗ ЛИЧНО НА 11.07.2021............ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ /БОРИСОВ........