Дончев: Служебно правителство не е кошмар, няма от какво да се притесняваме

Проблемът с лидерството на ГЕРБ не стои, но ще има промени, обяви вицепремиерът
Обновена: 9 май 2021 16:26 | 9 май 2021 16:25, Красимир Ангелов
250
Дончев: Служебно правителство не е кошмар, няма от какво да се притесняваме
Снимка: БГНЕС

"За нас не е кошмар служебното правителство. Няма от какво да се притесняваме". Това заяви в интервю за БНР вицепремиерът в оставка Томислав Дончев, който в момента е изпълняващ длъжността премиер заради излизането на министър-председателя Бойко Борисов в болничен.

Според Дончев има логика да се очаква, че назначеният от президента служебен кабинет ще се държи реваншистки заради всичко, което е казвал в годините Румен Радев за управлението на ГЕРБ.

Още по темата
Дончев коментира и дейността на комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, като я окачестви като "следизборна и в същото време предизборна драматургия". По думите му председателката на тази комисия - Мая Манолова, е главната действаща фигура, която "вероятно очаква номинация за главна женска роля":

"Въпрос на амбиция е някой да намери даден човек, който, включително и по отношение на вас, да разказва всякакви щуротии. Очевидно, че голяма част от нещата, разказани от бизнесмените пред комисията, са неверни. И в рамките на самото заседание се оказа дума срещу дума - единият предприемач твърди едно, другия - нещо различно. А и голяма част от твърденията бяха опровергани от лица, които не са присъствали на комисията", посочи вицепремиерът в оставка.

Твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски, че трябва да се отказваш от част от печалбата си в полза на управляващите, за да не изгубиш бизнеса си, Дончев постави под съмнение и заяви:

"Това с отчисленията е рециркулация на политическа опорна точка, която е в оборот от няколко години. Това е незаконно, как си го представяте? Това е несериозно! Имам дълъг управленски стаж, но аз такова нещо не съм виждал. Това в никакъв случай не е практика! За такова нещо нито съм виждал, нито съм чувал. Ако някъде такова нещо се случва, трябва да бъде преследвано с цялата институционална мощ на държавата!".  

Като проблеми, които стоят за решаване пред партия ГЕРБ, Дончев посочи изхабяването от дългия престой във властта и недобрия диалог с младите хора – тези между 20 и 35 години.

"Една партия, ако спре да се променя и да се развива, тя вече изостава. Фактът, че няма да имаме ангажименти и отговорности по управлението на държавата, е много подходящ момент да се адресират всички тези спомената проблеми", заяви той.

Дончев обаче бе категоричен, че проблемът с лидерството на партията не стои на дневен ред и добави, че на Националното събрание на ГЕРБ на 11 май ще има големи кадрови промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
7
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Аз най-много държа на прокуратурата и на специалната прокуратура за да има контрол.Так един по един всички комунисти ще минат през затвора и ще се очисти България от мършата.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГраовецАхмаци като тебе все някой ги цензурира.Та евва в простия *** селски.За нищо не ставаш.
22
3
 
15
 
! Отговори
Здравка Каназирева преди 2 години
Иван Пилето пита, к'во да прави с ПЕНСИОННИТЕ фондове, кокошките спрели да снасят?
21
15
 
12
 
! Отговори
Младеж преди 2 години
По-добре ГЕРБ на власт, отколкото чалгарите. Слави няма да е премиер, но ще сложи някой друг да свърши неговата работа. Няма и да е лидер в парламента. Ще дърпа конците отвън като Доган.
20
4
 
13
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
А така, кажи им, и к'во да ги правим тез ФУРМИ?!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17Та? Ти на кого внясяш отчисления?
18
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти глей ся шоу да не могат и служебен кабинет да съставят.
17
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пак се прави на ощипана мома - цяля България знае как се прави бизнес и на кого къде и колко трябва да "внесеш отчисления" за да нямаш проблеми ,само др.Дончев нищо не бил виждал ! Смях в залата !
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13оакан протестър
15
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГраовецОсвен *** и още две-три такива подобни, други думи в простата ти протестърска глава има ли?*** си кат гъС. Дали го осъзнаваш?
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактът, че няма да имаме ангажименти и отговорности по управлението на държавата, е много подходящ момент----------Преведено на разбираем език, ще рече:"Не гласувахте за Герб?! Ха, сега сърбайте попарата на Нинова и Фърчилото, пък ние ще вигледаме сеира!"Малии...., докъде я докарахме!!!Алтернативата ни е:- или Герб- или БСП и ДПСИ коя от тези две злини е по-малката, а???
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербер!
12
22
 
12
 
! Отговори
Младеж преди 2 години
Ще гласувам за ГЕРБ, за да не позволя на чалгарите да управляват. Шоуто им за 2 седмици в парламента струваше по 19 млн. лева на ден. Парламентът го имат за шоу, вместо да си го водят по тяхната телевизия. Увеличиха си заплатите и ще ги увеличат още, ако ги допуснете пак в парламента.
11
21
 
11
 
! Отговори
Пилето преди 2 години
Реално погледнато ГЕРБ в момента нямат алтернатива.Скоро ще му пусне на народът и ще изрине новите, както изринахме комунистите на Орешарски навремето!
10
4
 
15
 
! Отговори
Граовец преди 2 години
А ти сваляло ли си си розовките очилца от джендърското носленце?
9
5
 
18
 
! Отговори
Не по опорката? преди 2 години
Неправилно разсъждаваш и говориш Дончев. Всеки гербаджия е длъжен да казва, че служебното правителство на президента Радев ще бъде кошмар. Поправи се докато е време.
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верния мопс на Тиквата. Прескачам джафкането, пускай следващата статия!
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е удобно да кажеш драматургия, Има факти пред които не можея да се правия на неразбрал.
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГраовецТи излизал ли си от ваше село текезесар?
5
8
 
24
 
! Отговори
нищо лично преди 2 години
Ха! От отпуск скочи в болничен! Нека видят всички, които досега са си давали гласа за Борисов, какъв жалък страхливец е той. Проблемите на ГЕРБ са многобройни. Още повече са проблемите и вредите, които вождът и лакеите му нанесоха на България. За 3 мандата нпред има работа за комисията по проверките. Напоследък ми липсва Гешев - може и без каскет, но да го виждаме, да го чуваме.