Слави Трифонов обвини Борисов в лъжа, бил завишил цената на вота

Изборите по сметки на лидера на ИТН не били 150 млн. лева
335
Слави Трифонов обвини Борисов в лъжа, бил завишил цената на вота
Снимка: Dnes.bg, архив

Лидерът на ИТН Слави Трифонов обвини премиерът в оставка Бойко Борисов, че е излъгал за цената на изборите.

„В събота по фейсбук канала “Севда ТВ” бившият министър-председател Бойко Борисов каза, че последните избори са стрували на държавата 150 милиона лева. А новите избори през юли щели да струват още 100 милиона лева. Всъщност, още на 4 април, в деня на изборите, Борисов заяви следното: “Това са най-скъпите избори. Близо 50 милиона лева сме дали за машините. Над 150 милиона лева според мен ще излязат изборите и ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 милиона лева, вместо да отиват за хората, за повишаване на доходите, пенсиите, това е негово право.” Какви са фактите? За машините за гласуване на последните избори не са дадени 50 милиона лева. Това е лъжа”, написа той в личния си профил във Facebook.

Още по темата

„В договора, сключен от старата ЦИК, ясно е записано, че закупуването на 9600 машини, така че те да станат държавна собственост, струва 36 милиона лева без ДДС или 43 милиона лева с ДДС. И в тази цена влиза всичко - устройствата, софтуерът, логистиката, обучението на членовете на секционните комисии и обслужването по време на изборите. Борисов пак лъже, той милионите ги няма за нищо и ги размята както си иска. В случая лъжата на Борисов е свързана с разлика от 14 милиона лева. А 14 милиона лева са ужасно много пари. Явно не и за Борисов. За 14 милиона лева може да бъде закупен един медицински хеликоптер, който да спасява човешки животи. Казвам това и по повод поредния крещящ случай за нуждата от такива хеликоптери, този път с финансиста Владимир Каролев”, пише Трифонов.
Според него вотът на 4 април е струвал 101 649 500 лв., докато Борисов твърдял, че общата стойност била 150 млн. лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
5
 
24
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
Слави е този дето ги няма парите за нищо. Тошко още с първото си изявление след изборите каза че няма нищо против нови избори. А тези избори дали са повече или по-малко струващи от това което казва Б.Б. няма значение. Това са пари на народа които Славчо няма нищо против да похарчи за да пробва да управлява удобно. Същия този народ за Славчо е "суверен" само когато плаща сметката. Ако плати изборите от собствения си джоб ако иска и сто такива да организира. Ама най-сладко е когато друг плаща нали
232
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то детето откъде да знае че струга тежи един тон, слави ,слави спри се че ставаш за смях
231
7
 
24
 
! Отговори
Reptile преди 2 години
Славуцоо, има куп съпътстващи разходи, ***!Колко ще струва вота, ако е изцяло на машинки, които искате да разучите и манипулирате заедно с ЕЛ ФИГУРАНТЕ!
230
33
 
5
 
! Отговори
Слави Номер 1 преди 2 години
Няма по - достоен и истински от Слави. Естествен, директен и винаги себе си. Толкова отличителен с качества и характер, начин на мислене и ценностна система. Единствен от рода си, неповторим. Достоен за възхищение и респект. Човек на истината. Феномен. Фактор за България. Винаги и вечно номер 1. Заради хора като него аз съм горда, че съм българка. Слави, обичам те! Завинаги с теб.
229
7
 
9
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Най хубавото на чалгара селски беше това че ,благодарение на него спират разследвАния комисии и прочие.Сега мутрогена ще се окопае,ще скатае,ще заплаши,ще плати и целия цирк свършва.А на изборите ще е с мнозинство.Да благодари на чалгаджийската уррва!
228
3
 
10
 
! Отговори
Г.Т преди 2 години
Ако Дисни направят 10-та част на "Междузвездни войни", не че ще я гледам, ама могат да го викнат за прераждането на Сенатор Палпатин....
227
2
 
14
 
! Отговори
Ще върши ли работа 1 преди 2 години
Б.Борисов чака 5 дни, да се намерят ***, и заедно с турците ДПС, да направи Правителство..Тия- ИТН и БСП, заедно НЕ можаха и един ден да задържат мандата, за да направят правителство..Какви избори искат да правят ???Първия път, хората гласуват БЕЗПЛАТНО...
226
6
 
1
 
! Отговори
Ще върши ли работа 2 преди 2 години
Втория път, за да гласуват, трябва или да НАПРАВИШ нещо или да хората да ВЗЕМАТ пари...Тия- ИТН и БСП, дори НЕ махнаха министрите на Боорисов... Не са махнали и АРАБСКИТЕ маски, и НЕ са закрили турско- негърските фирми- А1(Емтел ) и Вииваком, да бягат на ПОНЕ 5 ( пет ) километра от градове и села за да НЕ разболяват цяла България с РАК и Левкемия...
225
3
 
5
 
! Отговори
Ще върши ли работа преди 2 години
Един познат ми каза, че за да ОТИДЕ да гласува, тоя ГУБИ 2 часа и харчи - 3 ( три) лева.. А тоя НЕ взима никакви пари директно от изборите..Да отидеш да гласуваш, струва ВРЕМЕ и ПАРИ..
224
4
 
5
 
! Отговори
Ще върши ли работа 4 преди 2 години
Турците и Крадците на Борисов в Данъчното, Митнцата и Полицията си взимат заплатите... Интересно ми е ако през 2001 година царя и НДСВ бяха направили НОВИ избори, САМО 3 месеца след като беше спечели изборите, КОЛКО души щяха да гласуват за него ???????????? Без да е направил нищо за тия които са гласували...
223
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Лъжецът вика дръж лъжеца.Учиндолецът първо да погледне себе си и да преброи от колко свои обещания се е отметнал-демек излъгал.Това чудо седна да брои лъжите на другите.Гледай в своята паница,с е л я н и н о!
222
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааа сефте Баце излъгал, това не е новина, новина щеше да е, ако казал нещо верно:)
221
4
 
19
 
! Отговори
Славунчо преди 2 години
Незнам какво ми има , незнам защо съм злобен , незнам защо се крия , незнам защо не се ожених и сам ще си умра , но знам че ББ е виновен , да го изчагъркаме.
220
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите даже са повече ,защото никой не плаща на гласоподавателите да отделят от свободното си време за да се разкарат до изборните секции.Ако накарам Славуца да отиде до някъде ,дали ще отиде ?
219
11
 
3
 
! Отговори
7 преди 2 години
Вие двамата с Борисов сте страхливци ! Не влязохте в НС и като истински политици да поведете групите си на политическа битка !Не трябва повече да бъдете избирани за депутати и министри !Липсва ви мъжество!
218
3
 
21
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
До Анонимен 242Ами Слави Трифонов не лъже ли? Като е толкова честен, защо неговите хора си гласуваха увеличение на депутатските заплати?
217
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Софиянката Антоанета Стефанова е завършила Икономика в Свищов, в Стопанската академия Д.А.Ценов, където и магаре да завържеш, ще завърши.
216
2
 
9
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Какъв жалък содомит.
215
7
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Офертата на Слави Трифонов: 100 000 лева депутатска заплата. Спиране на всички проекти. Увеличение на ток, вода, парно и всичко останало и замразяване на заплатите за 3 години, като 4-тата се увеличат заплатите предизборно.Който го устройва тази оферта, нека гласува за ИТН и Слави Трифонов.
214
7
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Офертата на Слави Трифонов: 100 000 лева депутатска заплата. Спиране на всички проекти. Увеличение на ток, вода, парно и всичко останало и замразяване на заплатите за 3 години, като 4-тата се увеличат заплатите предизборно.Който го устройва тази оферта, нека гласува за ИТН и Слави Трифонов.