От ДБ: Важно е служебният кабинет да ревизира Плана за възстановяване

Еврофондовете у нас се управляват по потресаващ начин, смята Владислав Панев
11 май 2021 22:25, Красимир Ангелов
34

Президентът Румен Радев разпусна 45-ото Народно събрание, а на 12 май работа започва служебното правителство. Какво трябва да влезе в дневния ред на новото управление?

"Много е важно Планът за възстановяване да бъде ревизиран в сравнение с това, което правителството вече предложи на Брюксел - по посока повече подкрепа за постигане на по-ниско въглеродна икономика и инвестиции в зеления транспорт", заяви съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Владислав Панев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Депутатът от парламентарната група на ДБ в 45-ото НС е категоричен, че от Плана трябва да бъдат премахнати "схемите за усвояване на пари по начина, по който само те (кабинетът "Борисов 3" - бел. ред.) си знаят".

"Планът е насочен основно към това "нашите фирми да могат да получат повече средства". Не е в това въпросът. Въпросът е как може България да мине на следващото ниво, да стане просперираща държава. Тези 12 млрд. лв. могат да съдействат за това, стига да се управляват максимално малко, но ефективно", посочи той.

Панев е привърженик на тезата, че европейските пари не могат да направят България богата, защото "безплатните пари винаги са най-неефективни". И обърна внимание към начина, по който тези средства се управляват през последните 15 години.

"Еврофондовете в България се управляват по потресаващ начин, откакто сме членове на Европейския съюз. За съжаление, това са едни огромни изпуснати възможности", изтъкна гостът пред Bulgaria ON AIR.

Панев се надява, че предсрочните избори ще са по-честни и с по-малко контролиран вот.

"Убеден съм, че ще успеем да дадем своя принос за това България да се превърне в просперираща и чиста държава. В крайна сметка това е важното, не отиваме на надбягване с кучета, а отиваме с визия за България и вярвам, че тази визия резонира с хората", каза съпредседателят на ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Нелина преди 2 години
ДБ са бита карта и добре, че нищо свързано с управлението на Бъглария не зависи от тях.
25
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Важно за служебния кабинет е да държи ДБ далече от властта
24
0
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
От ДБ искат така да ревизират плана, че да могат да обслужат интересите на спонсорите си. Само пари са им в главите на тези хора.
23
0
 
1
 
! Отговори
Веси преди 2 години
До КрасенАбсолютно! То мн лесно да си критикар, ама не става само с критикуване на другите, трябва и работа.
22
0
 
2
 
! Отговори
Красен преди 2 години
Този Владислав Панев какво е управлявал през живота си, че дава мнение кое как се управлява? Има един фонд за търговия с акции, който е на потресаваща загуба! Ако е такъв управленец, хайде няма нужда от такива като него!
21
0
 
2
 
! Отговори
ДБ-то преди 2 години
Сега пък някой друг да преправи плана - ми що не го направихте вие?!?!?!
20
0
 
3
 
! Отговори
Савина преди 2 години
Ся и на служебния кабинет ли искат да диктуват кво-що. Айде да се спрат тия от ДБ
19
0
 
0
 
! Отговори
Ами преди 2 години
До 13 АНОНИМЕН: Ха Дано, ама Надали! Каквото си казал, това ще получиш, думите са Бумеранг! Не го забравяй , когато мислиш негативно!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костов разсипа цялата българска икономика в интереала 1997 - 2001. Сега тръгнал да спасява България с 12 милиарда. Късно е либе за китка . И тези които помним не искаме и да чуем за бо к луците Иван Костов , Жан Виденов и цялата червено синя по ми я от прехода , в това число и за Слави , защото от устата му освен злоба аз друго не чух.
17
0
 
3
 
! Отговори
обикновен преди 2 години
Защо Служебниците трябва да вършат, онова, което вие трябваше да свършите Д(авъ*)Бъ? Те ще са заети с проекта Ку-куландия и лични сметки за разчистване!
16
1
 
11
 
! Отговори
Добре де преди 2 години
Никой не отрича, че Плана може и да е друг, но защо не го внесохте и обсъдихте в парламента, където има поне някаква представителност, а го възлагате на служебно правителство, което е еднолично на президента?
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли дб-то! Скопци!Нали се каните да управлявате, защо други да оправят нещата!Изглежда разбирате, че сте само мюре и ви държат само за това - патерица!
14
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Панев е от т.нар. Зелен октопод и затова дърпа чергата към приятелчетата и съдружниците си! Нали трябва да се отблагодари на партийните спонсори! За какво са го пратили в НС. Това не било корупция, а грижа за природата! Хайде холан! Пък някои ще се нагушат, други ще се нагладуват!
13
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бой по ГЕРБерските кратуни, да изгният в панделата всички до един !!!
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези гласуват заедно с комунистите и партията на Дебелянчо мамин-златен.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, тия пари не са бонус а заем който ще се тегли общо от името на всички страни и ще се връща тъпкано предполагам. Май нито и партиите не знаят това щото не искаха да чуят Томито стоя цял ден в парламента *** те се правеха на интересни и не го изслушаха човека...
10
0
 
1
 
! Отговори
До Кристо преди 2 години
Може да си прав но прякора ти не става и за това ти слагат минуси не че си го отчел но пишеш ли пишеш ми до гуша си ни дошъл с тоз ник макар че лично ти сложих плюс за компенсация на критиката
9
13
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 1"Де факто, костовистите искат да си закрием централите..!?" - факт е, че ес дава, вероятно по предложение на тиквата 50 милиона за закриване на Козлодуй.Пише го черно на цяло в новия бюджет на ес.
8
14
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
ЕС фондовете са тор за корупцията. Думи на Дянков.ПП. Корупцията е една от ес ценностите заедто с лъжата и лицемерието.
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приказки за наивници от специалисти.Ами как се управляват европейските фондове в другите страни членки на ЕС,бе всезнайко?Във всяка страна има някакви проблеми ама новите революционери се опитват да сатинизират всичко в България по време на управлението на ГЕРБ.Докато се намърдат те.Мъка голяма, ей.