От ГЕРБ: Не ни е страх от служебния кабинет

Галя Желязкова: Докарахме стабилност в България
11 май 2021 22:45, Красимир Ангелов
118

В деня, в който президентът Румен Радев обяви състава на служебния си кабинет, се случиха знакови промени в ръководството на ГЕРБ.

"Тези промени са знак, че ние даваме напред и в никакъв случай назад. Залагаме на млади лица, на добронамереност. Както каза и нашият председател: ние си оставаме твърди и добронамерени, защото единствено с диалог ще има разбирателство". Това заяви членът на Контролната комисия на ГЕРБ Галя Желязкова в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
И допълни, че в никакъв случай отстраняването на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов като зам.-председатели на партията, не е знак на свалено доверие.

"Доверието не е свалено. Те остават и членове в Изпълнителната комисия. Те имат изключително много ангажименти по градовете, за които отговарят. Ако имаше разочарование, те нямаше да са част от ръководството. Защото нека помним какви бяха тези градове преди тях", подчерта още Желязкова.

Тя беше лаконична относно слуховете, че Фандъкова и Николов ще са кандидат-президентска двойка на ГЕРБ.

"Все още не е коментирана кандидатурата. Има още много работа, трябва да стигнем по-близо до хората. Нашите политически опоненти само скачат срещу нас, ще ни изчегъртат кое - санирането ли?! Това е реалната помощ за хората. Ние трябва да съумеем да запазим добрия тон. Нашите политически опоненти не направиха нищо. Най-важното ли беше Изборният кодекс? Ами пенсионерите, ами Ковид обстановката?, заяви Желязкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Машинното гласуване

"Ограничи се правото на много хора да гласуват.  Ние и затова толкова скачахме срещу това. Имаха време да приемат и други закони. Не може в такова време да останем без правителство, защото служебният кабинет има задача единствено да подготвя и организира избори", каза още тя.

И категорично заяви, че ГЕРБ не се страхува от служения кабинет.

"Не ни е страх. Ако ни беше, щяхме да действаме по друг начин. Ние докарахме стабилност в България, нещо, което в последния месец не се усеща, като разграден двор е. Не свършиха нищо!", заяви Желязкова.

Тя коментира и комисията за ревизия на управлението в последните 10 години. "С тази Комисия превърнахме държавата в един цирк. Ние си взехме поука от грешката, самият факт, че много нови лица влизат в партията, това показва, че ние ясно показваме, че нашата посока е дясно, развитие и близо до хората. Ние ще бъдем добронамерени, но ще се стремим да стигнем до всеки един. Ние сме получи доверието на над 800 000 избиратели, всеки един ли ще изчегъртат?, попита Желязкова.

За предстоящия вот тя обясни, че избори се правят, за да се направи управление. Според нея, ще бъдат трудни, но вярва в "мисълта и разума на всеки".

Относно ролята на Бойко Борисов в тази кампания, Желязкова е категорична: "Той е председател, ролята му пак ще е главна. И факт е, че винаги е помагал на хората".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
РАЗМИСЪЛ преди 2 години
1.ЗАЩО Доган е "забравен?Като че Никога не е казвал, че ТОЙ "раздава порциите", верен негов човек се застреля в сарая му и член на ДПС официално опита да убие ДОГАН?И е "почетен"?ЗАЩО Радев не се тревожи за тази АНОМАЛИЯ в РБ?Като че ДПС и ДОГАН не са в ЕС, а в азиатска страна. С бълг. паспорти.
92
1
 
1
 
! Отговори
EХА преди 2 години
ТУК сме! Много сме! Пилците ще се броят след изборите! Все още дишаме! Няма лесно да ни забравите! Редови гражданин неплатен подкрепящ ГЕРБ! След изборите пак ще има ревящи, лежащи по жълтите павета, осиращи София!
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко интересно, дан след като боко не е на власт, гербавите *** ги няма :D
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A трябва, герберски престъпници
89
1
 
2
 
! Отговори
ПАЦИЕНТ преди 2 години
До: номер 110 (ДОКТОР)По принцип има някаква логика в това което казваш.Обаче... виж какво, ти да не си от ГЕРБ?Щото искам чисто технически да ти обясня принципите на демокрацията.България е парламентарна република. Върховната власт е Народното Събрание, тоест парламента. А то в момента е разпуснато, тоест нямаме власт.Върховната власт трябва да е политическа, а служебният кабинет не е.Представи си нещо като самолет, който е включен на автопилот - той лети, но пилот няма!
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо трябва да ви е страх всъщност?
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 109 АнонименСпоко . като дойде след изборите Слави той ще им разкаже играта защото мрази цензурата. Ще се кефя ако затвори това герберско издание
86
2
 
15
 
! Отговори
ДОКТОР преди 2 години
СЛЕД КАТО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ 15 ЧОВЕКА МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ 3 МЕСЕЦА ЗНАЧИ МОЖЕ И-4 ТОДИНИ И ЯСНО СЕ ВИЖДА ЧЕ ОЩЕ 240 ХРАНТУНЕНИЦИ НЕ СА НИ НУЖНИ КОЙ Е ЗА
85
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започнахте яко да бършете коментарите. Всичко от преди половин час изчезна. Само че Боце и ближните около него не са на власт да ви плащат.
84
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Права сте, г-жо Желязкова, страхът ще ви дойде на предсрочните избори, когато хората ще се надигнат и ще ви изметат. Доста трудничко ще бъде на вашите обл.управители и кметовете да ви осигурят много гласове. А и проф.Мишо Къ няма да има възможност да манипулира с калема резултатите от ИС. Единственото, което може да ви спаси, е евентуалното връщане на В.Б.Тогава ще има да триете фишовете и да чакате от yмpял писмо. Но и това е проблемно.
83
2
 
8
 
! Отговори
АГЕНТ 07 преди 2 години
--РАЗГРАДЕН ДВОР СМЕ---ВЧЕРА11 МАЙ ТУРСКИ ВОЙСКИ ВЛЯЗОХА В БЪЛГАРИЯ И НИТО ЕДНА МЕДИЯ НЕ СЪОБЩИ ЗА ТОВА---ПРЕДАТЕЛИТЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ОКУПАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРЦИЯ Е В ХОД СПИ НАРОДЕЕ
82
3
 
1
 
! Отговори
АГЕНТ 07 преди 2 години
--РАЗГРАДЕН ДВОР СМЕ---ВЧЕРА11 МАЙ ТУРСКИ ВОЙСКИ ВЛЯЗОХА В БЪЛГАРИЯ И НИТО ЕДНА МЕДИЯ НЕ СЪОБЩИ ЗА ТОВА---ПРЕДАТЕЛИТЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ОКУПАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРЦИЯ Е В ХОД СПИ НАРОДЕЕ
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мнооого ви е страх даже и ви личи дори.
80
2
 
12
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 2 години
До АнонименТук Барцелонски е шампион в историята на България .Единственият при който продължителноста на живота намаля
79
1
 
18
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 2 години
Българо убиецът и негова свита . За геноцид няма давност .Вижте средната продължителност на живота на мъжете в България
78
1
 
21
 
! Отговори
Знае се! преди 2 години
Служебния кабинет не е страшилище! Служебния кабинет има точно определени задачи, а не да плаши някой, не някой да се страхува от него. А бе тия от ГЕРБ нещо гузни ли са, че така обърнаха нещата в страх? Нещо изглежда не им е чиста съвестта!
77
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ще прецака цяла България, а не ГЕРБ
76
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви е страх. Употребените носни кърпи също не ги е страх. От нищо не ги е страх. Те са се омърсолили толкова яко че не ги е страх от нищо.
75
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма гордост да кажеш "докарахме стабилност" за държавата с най-ниските заплати в цяла Европа. Е, да ти имам стабилността.
74
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие вече не сте фактор. Чао, чао корона, чао, чао гробари