Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септември

Няма чистка в МВР, а смяна на кадри, заяви служебният министър
17 май 2021 09:40, Петя Славова
923
Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септември
Снимка: БГНЕС

Ръководни кадри в системата за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство. Това заяви пред bTV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му излезлите в отпуск са "прекалено много на брой".

"Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е позволил този отпуск?"

По думите му, тези хора са на възлови длъжности в системата, назначени от предишната власт."

Още по темата

"Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, има смяна на кадри", коментира служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков и допълни, че с първата си заповед за освобождаване – тази за административния секретар на МВР, малко е закъснял.

Няма нищо по-естествено тези, които са придобили право на пенсия, те да бъдат изпратени, посочи още Рашков, който веднага след встъпването си в длъжност освободи и директора на Инспектората Николай Гешев.

Запитан дали освобождаването на Бойко Славчев е свързано с това, че той е сред свидетелите по разследването на сделката за джиповете, Рашков коментира:

Оставям внушенията на прокуратурата. Нека продължи да ги прави. Сега прокуратурата ще може да разполага повече с този свидетел. Грешат тези, които внушават, че не познавам МВР. Чистки направиха и ще направят гражданите, те са резултат от гражданското недоволство, подчерта Рашков.

"Българският избирател иска промяна и ще я получи. Тази промяна не може да се реализира без смяна и на ръководители в отделните ведомства", добавой той.

Рашков съобщи, че във ведомството ще има още смени на служители поради несправяне с работата и нарушения.

"Когато в Министерството на вътрешните работи има информация, че в някои населени места на последните избори са получени 95-98% от гласовете само за една партия под строй и това се повтаря непрекъснато, възниква естествено съмнение как се получава така".

Той заяви, че има данни и информация за осигуряване на възможност за преминаване през границата на мигранти. "Имам и информация, че високопоставени ръководители са ползвали служебна кола, скоято са катастрофирали в почивен ден без заповед за командировка заедно със семейството си и няма взето никакво отношение към този ръководител.

Включително след като приключи проверка, която съм назначил, че в някои регионални дирекции на вътрешните работи, се съхраняват все още машини за гласуване, които са били транспортирани за 4 април. Трябва да проверим какво правят тези машини там. Кой им е разпоредил да се съхраняват и кой го е разпоредил, могат ли да бъдат манипулирани", обясни още служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


923
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
619
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами той и Слави излъга, че е болен, но си взе депутатската заплата. За две представления във Фейсбук, му бе платено доста добре, с парите на данъкоплатците.
618
6
 
5
 
! Отговори
Не мит Нудист преди 2 години
Айде бойко......за да Не се мъчиш, закривай МВР и готово. Купи си дача в Сибир и се успокой. Знаеш, че всеки кълне милиционерите. Няма по-срамно нещо от това да си набеден за "полицай" в България.
617
8
 
12
 
! Отговори
Рашков-комунист преди 2 години
Аман от дърти комунисти в управлението на България. Румен Радеф и Рашков са вредни за България. Трябва бързо да ги изчегъртаме.
616
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Рашков и Рашковица, никой не е гласувал, кой му е дал право да руши държавата?
615
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков и служебното правителство защитават чекмеджето си - върнаха услугата на Божков като назначиха негови хора, назначиха на всички ръководни постове свои хора за да няма кой да каже "гък" доката пълнят "гардеробите на властта" с кинти и кюлчета.
614
14
 
9
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Бойко и ДПС купуваха ромските гласове 95 %. Вижте резултатите в ЦИК. Рашков и служебното правителство защитават демокрацията.
613
7
 
14
 
! Отговори
AZP преди 2 години
Комунизмът и тоталитарният метод на управление на България са в настъпление. Подготвя се поредния фалит на държавата под ръководството на президент(чето) рАдев и съвременния хИтлер пУтин. Излизането на България от ЕС и НАТО е в ход. В такъв случай не е нужно само да мразиш комунистите=социалисти, за да забележиш всичко това. Животът ни, само след броени седмици, може да остане в задънена улица с огромни неустойки и дългове. Тогава не три, а още 5-6 милиона могат да емигрират от на запад и в Сащ.
612
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия честните нанзачиха наите си хора за да моят да лапат без никой да задава въпроси, и вярно че дори на дубайския сега му връщат услугата като сложиха негови хора в властта, комунист за кинти се стяга, пълни гардероби и ракли
611
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз чиляк Рашков не назначи ли на Божков протежето
610
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
боко за 10 години едно чекмедже напълни, тез вампири за два месеца ще напълнят цял четирикрилен гардероб
609
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 693 от кво ще го защитаваш - да мой да изсмучи на народа кинтите и да си напълни вампирския гардероб ли - бодигард на вампира ли ще го играеш, кръст и остър кол за тоя вампир
608
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 690вампир на място си е този - смуче от народната пара и тези дяволски очи - на изчадие дошло от ада за да съсипе държавата, ми то тоз коса неме бре-кви косми да му падат от перуката
607
5
 
13
 
! Отговори
BG преди 2 години
Тъмно червен комунист. Още от Комсомола.
606
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя е гати вампира, супер гадно и противно излъчване на долна комунистическа мутра
605
4
 
11
 
! Отговори
Завинаги в ЕС и НАТО преди 2 години
Радев и хората му от служебното правителство да не забравят, че са временно на тези длъжности и рано или късно ще носят углавна отговорност за делата си, защото последната дума за България ще има Джоузеф Байдън.
604
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИЯ Е В РЪЦЕТЕ НА ЧЕРВЕНАТА РАДЕВА ХУНТА, А БЪЛГАРИЯ- СИЛНА И НЕЗАВИСИМА ПРЕЧИ НА КРЕМЪЛ, ЗАТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДЕСТАБИЛИЗИРАНА- Е ДА ДЕ, АМА НЕ...НАРОДЪТ МУ ГОВОРИЛ НА ТАЯ ПЕТОЛЪЧКА ОТ ПИКЧЕРСА ВСИЧКИ ШЕФОВЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ ИЗЧАГЪРТАТ...
603
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неправомерно уволнените от Решетников и Рашков, Обещетенията да ги плащат те,от техните заплати.А не народа да плаща на комунистическата власт безобразията.Да им се търси съдебна отговорност.Крайно време тия да са в затвора.Всички фалити на страната и обира на хората парите от банките от 1989 насам трява да са зад решетките.А не да правят безобразия пак.
602
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
682- "НЕВНЯТНИ"- А ТЬИ РОСИЙСКИЙ ТРОЛЧИК НЕВНЯТНИЙ- РАДЕВАТА ХУНТА ПОЛЗВА И РУСКО ГОВОРЯЩИ А ЗА ЧЕМ ТАК ТАВАРИЩИ....
601
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НФСБ е прав. Бойко Рашков може да управлява само с методи от диктатурата на пролетариата. Като стар комунист в сдружение с мутри искат да обсебят държавата и да я разсипят за пореден път. Не виждам друго да правят в момента, за съжаление.
600
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Журналист ли е този човек, в чиито уши крещят какви въпроси да задава, а отговорите от опонента не чува. Всеки, застанал пред такъв "журналист" ще се чувства унизен и обиден.