Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септември

Няма чистка в МВР, а смяна на кадри, заяви служебният министър
17 май 2021 09:40, Петя Славова
923
Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септември
Снимка: БГНЕС

Ръководни кадри в системата за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство. Това заяви пред bTV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му излезлите в отпуск са "прекалено много на брой".

"Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е позволил този отпуск?"

По думите му, тези хора са на възлови длъжности в системата, назначени от предишната власт."

Още по темата

"Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, има смяна на кадри", коментира служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков и допълни, че с първата си заповед за освобождаване – тази за административния секретар на МВР, малко е закъснял.

Няма нищо по-естествено тези, които са придобили право на пенсия, те да бъдат изпратени, посочи още Рашков, който веднага след встъпването си в длъжност освободи и директора на Инспектората Николай Гешев.

Запитан дали освобождаването на Бойко Славчев е свързано с това, че той е сред свидетелите по разследването на сделката за джиповете, Рашков коментира:

Оставям внушенията на прокуратурата. Нека продължи да ги прави. Сега прокуратурата ще може да разполага повече с този свидетел. Грешат тези, които внушават, че не познавам МВР. Чистки направиха и ще направят гражданите, те са резултат от гражданското недоволство, подчерта Рашков.

"Българският избирател иска промяна и ще я получи. Тази промяна не може да се реализира без смяна и на ръководители в отделните ведомства", добавой той.

Рашков съобщи, че във ведомството ще има още смени на служители поради несправяне с работата и нарушения.

"Когато в Министерството на вътрешните работи има информация, че в някои населени места на последните избори са получени 95-98% от гласовете само за една партия под строй и това се повтаря непрекъснато, възниква естествено съмнение как се получава така".

Той заяви, че има данни и информация за осигуряване на възможност за преминаване през границата на мигранти. "Имам и информация, че високопоставени ръководители са ползвали служебна кола, скоято са катастрофирали в почивен ден без заповед за командировка заедно със семейството си и няма взето никакво отношение към този ръководител.

Включително след като приключи проверка, която съм назначил, че в някои регионални дирекции на вътрешните работи, се съхраняват все още машини за гласуване, които са били транспортирани за 4 април. Трябва да проверим какво правят тези машини там. Кой им е разпоредил да се съхраняват и кой го е разпоредил, могат ли да бъдат манипулирани", обясни още служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


923
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
599
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние разчитаме на тези служби, а началниците им в неплатен отпуск. Може ли сигурността на държавата да бъде в отпуск
598
11
 
16
 
! Отговори
Рашков-комунист преди 2 години
Аман от дърти комунисти в управлението на България. Румен Радеф и Рашков са вредни за България. Трябва бързо да ги изчегъртаме.
597
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Широко разрекламираното правителство на тандема Радев-Божков отново е пълно с хора с тежки зависимости като другаря Бойко Рашков. Тъкмо се отървахме от един Бойко и ни натресоха друг от който трябва да очакваме честни избори. От сега знам колко ще са честни, така наречената партия БНО ще получи 25-30 мандата и заедно с ИТН ще яхне България.
596
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НФСБ... дЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ Е ПЪЛНА *** ... Има назначени красиви девойки само да радват окото ... Може и други неща да са правили с тях ... За това не знам ... Просто трябва да се смаже главата на мафията ... След това всичко ще се нареди ... И пенсиите няма да са по 300 лева ...
595
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НФСБ.... Теб не те ли дразни, че някаква *** взима 40 000 лева на месец ... Щото мене ме дразни ... Бонус въпрос ... Дали....на Ричард Алибегов не е назначена като държавна служителка в Сметната палата ... Това си струва да се проучи от журналисти, ако има такива ... И ако да, на каква точно заплата е назначена в Сметната палата ... ??? Това е само храна за размисъл ... Ти пак подкрепяй Банкянската *** ...
594
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НФСБ...Когато изчистим Герб-авите калинки ... Да не се окаже, че държавата има много пари ... Тогава и твоята пенсия ще се вдигне ... Защото те подозирам, че си пенсионирана леля инженерка с 300 лева пенсия .. Борим се и за тебе, бе, бульо ... Една повлекана взима 40 000 на месец ... Ти взимаш 300 лева ... Как се чувстваш, добре ли е ???
593
10
 
18
 
! Отговори
НФСБ преди 2 години
Абе НАРОДЕ каква е тая " промяна" бе? Това ли искате диктатура на неумрелите още от старост милиционери? Путинска Бг губерния, не с генерален секретар на Бкп, а с губернатор *** и шайка ченгета от бившата Дс? В момента цялото им " правителство", а от 2016 г и " президентство" са бъкани с ченгета с дебели досиета и като агенти, и като " приватизатори"! Това ли е " промяната"...Нрб 2? Балсъм ви аз тая промяна, ГЛАСУВАЙТЕ за ОП и Герб НАРОДЕ и ИСКАЙТЕ САМО ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА!!! Машината е ДСЛЪЖА!
592
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички на протеста на 22.05 в София пред президенството.В защита на демокрацията, срещу диктатурата на Радев!
591
7
 
13
 
! Отговори
Днес или утре? преди 2 години
Кога Фътмакот мисли да уволни Рашката .Такъв позор - политик да уволнява журналисти не е имало последните 30 години.Мутрите на Черепа Вън.
590
10
 
15
 
! Отговори
Достойнство преди 2 години
Бойко подавай оставка .Не можеш да заплашваш журналисти . Това не ти случая с Петър Младенов , когато тероризираше журналистите като следовател в услуга на Бкп-Бсп и Младенов.Вземи пример от председателя на Парламента - Главчев, при подобен гаф той си подаде оставката.Твой ред е.
589
4
 
14
 
! Отговори
Диктатура преди 2 години
След уволнениято на шефовете на службите и МВР ще последва и арести на журналисти.После ще арестуват бивши министри, после лидери на партии, после обикновени партийци.Накрая и редови хора, нямащи нищо общо с политиката.Така е било и на 09.09.1944 г. Така ще стане и сега!
588
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След интервюто по БТВ Рашков е заплашил Гавазова с думите: Ще ти избия зъбите!
587
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА, щом ти задава въпроси за корупцията в правителството на Радев викаш няма право, много арогантно ги задава тия въпроси за връзките ви с Васил Божков?
586
9
 
7
 
! Отговори
Х преди 2 години
До Рашков Оставка !!!Айде не пресилвате нещата. Нали има свобода на словото. Рашков каза какво мисли, че ако е началник на тези двамата журналисти би ги уволнил. И се обоснова защо. Така мислят и много хора, гледали това интервю. Не за първи път, б. гавазова наистина се държа доста арогантно и напористо, просто нахално. Не може така. Журналистите трябва да задават остри и парещи въпроси, но да се държат по- възпитано. добре е да погледат интервютата на Кеворкян по всяка неделя.
585
7
 
11
 
! Отговори
Съд и затвор преди 2 години
До ха-хаНе, не ги помним вече, но помним как вчера Рашков заплаши с убийство двама български журналисти в ефира на БТВ пред цяла България.Оставка, съд и затвор за Румен Радев и пионката му Рашков!
584
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради такива като Рашков сме на 112 место по свобода на словото.
583
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да ги спрем!На протести, хора! Не на диктатурата на Радев и пионките му от новите партии{
582
3
 
9
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 2 години
Шефа на НАП съсед на Божков в Дубай, Началничката на кабинета на Рашков - от партията на Божков. Ясно е КОЙ е редил кабинета.
581
4
 
14
 
! Отговори
Журналист преди 2 години
Рашков е потомствен комунист, баща му и майка му са били партизани. Изтезавали и са убивали българи след девети септември. Нормални е и Рашков да иска да убива служители на МВР, журналисти, хора от различни други партии.Къде обаче е сега Силвия Великова от БНР да залее крокодилски сълзи за свободата на словото в България.Мълчиш, а?
580
4
 
12
 
! Отговори
Внимавайте преди 2 години
Внимавайте какво пишете, защото Рашков ще ви издири всичките и ще се разправи с вас както си знае.Г-н Министре, не споделям мнението на пишещите -- не ме наказвайте моля Ви.