Ще доведат ли новите избори до стабилен парламент? Първанов: Не!

Конфронтацията - хранителна среда за некадърни политици
20 май 2021 09:01, Анисия Иванова
203
Ще доведат ли новите избори до стабилен парламент? Първанов: Не!
Снимка: БГНЕС

Парламентарните избори на 11-ти юли няма да доведат до стабилен парламент, който да излъчи редовно действащо правителство, смята президентът от 2002-ра до 2012-та година Георги Първанов.

"Политическата конфронтация се изостря и това не обещава нищо добро", коментира той във Велико Търново.

Масовите смени, които предприе служебното правителство, донякъде са елемент от промяната, посочи още Първанов.

"Стига дейността на служебното правителство да не се сведе до това, защото това наистина ще пренапрегне допълнително ситуацията, което не обещава нищо добро", посочи той пред БНР.

Още по темата

Според него изгледите за стабилно  управление след 11 юли са минимални.

"Не мога да си представя какво ще е онова, което ще събере достатъчен брой гласове в парламента, съответно достатъчна парламентарна подкрепа за едно работещо правителство за цял мандат. Скептик съм, но ще се радвам, ако ме опровергаят“, каза още Първанов.

Във Велико Търново президентът Георги Първанов представи книгата си "Пътуване към паметта. Разкази за политиката" и коментира увеличаващата се политическата конфронтация.

"Моята теза е, че конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици. Като не могат да управляват, като не могат да правят политика, търсят сблъсък. Сега всичко е на лична основа и е толкова непримиримо, че аз не мога да си представя до къде ще спрат", обясни той.

Според него резултатите от предстоящите президентски избори ще са проекция от парламентарния вот на 11-ти юли. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сьс сигурност ще гласувам за - итн
125
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрий се бе Първанов! Е не си като Плевнята, ама скрий се!
124
2
 
2
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
само славчо чалгата ще ни оправи, както и сега ни оправя - със старите комунисти и внуците им начело. турба чалга и мафиотите ще ни оправят.
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИдва време Ердоган да дойде. Риба се лови най-добре в мътна вода. Когато Бойко падне идва Ердоган/Не беше ли точно Бойко маша на Ердоган? И ако партиите решат Ердоган да не се меси в управлението на България,винаги могат да го направят!... Ние сме в ЕС и трябва да се закрепим за държавите от ЕС,а не за Турция.
122
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо има *** само на Бойко и герберите, защо и левите,бесепарите нямат ***?И защо пак се назначават калинките на герберите или техните заместници,роднини?
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените трябва да се обединят с всички леви и центристки партии, в момента те водят политика на слугинаж на герберите, а в същото време герберите и техните *** с удоволствие мачкат левите и БСП и стъпка по стъпка ги унищожават!Трябва да се подсилят левите,за да има баланс между ляво и дясно,БСП да престанат да слугуват,а да се организират и съберат в една коалиция - всички възможни леви,центристки,земеделски и други партии! Да организират хората си по места да агитират за гласуване в ляво
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва време Ердоган да дойде. Риба се лови най-добре в мътна вода. Когато Бойко падне идва Ердоган.
119
7
 
7
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Интересува ли се някой какво Първанов мисли?Не.
118
5
 
16
 
! Отговори
Рашков-комунист преди 2 години
Аман от дърти комунисти в управлението на България. Румен Радеф и Рашков са вредни за България. Трябва бързо да ги изчегъртаме.
117
2
 
8
 
! Отговори
Решение има! преди 2 години
Всички дупетати и държавни служители приемащи и приели закони за ограбване и геноцид на народа да бъдат ВАКСИНИРАНИ !Само тогава ще бъде приключено с червените фашисти от БКП-ДС.АМИН.
116
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До само военната хунтаТам където, цевилните не могат да управляват - на помощ идват тъпите военни!
115
3
 
3
 
! Отговори
само военната хунта преди 2 години
До ''кремъл нСамо тя ще е на власт докато цивилните се споразумеят и им се върне властта.Така направи генералисимус Франко с републиканците, Пиночет също и др.
114
6
 
11
 
! Отговори
червен терор преди 2 години
дърт комунист от ДС-агента Гоце! Прилича малко на Вълко Червенков в лицето!
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Днеса вземете си оправете табулациите, че не се разбира кой какво пише.................. ....... ...... Нарочно е !
112
8
 
3
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Абе за всички всички политици и разни началници от ГЕРБ трябва да се приеме онзи закон, който им забранява да бъдат избирани и да заемат общински и държавни длъжности. Как се казваше закона... май за кастрация беше... нещо такова.
111
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашков и Янаки Стоилов, които изгонихме с камъни през 1997 година ли са промяната? Бу-ха-ха!
110
3
 
14
 
! Отговори
Крадци преди 2 години
Българските политици и бизнесмени са едни едри крадци. Нямаме ДЪРЖАВНИЦИ, това е! Влизат във власта или подкупват тези дето са там за да оправят поколението си до 9-то коляно. Само БОГ ще оправи лакомията. Може би затова ни сполетя пандемията. Пред вируса всички са равни и смъртни
109
2
 
9
 
! Отговори
И преди 2 години
Гоцката е счастлив
108
4
 
14
 
! Отговори
Монах преди 2 години
Бедняк & СиромахОставете вашата сатира: Бойко си почива, та той не е вземал маса време отпуска и е преуморен и изнервен от разните критикари , злобни завистници и неблагодарници. Но той ще се заверъне и всичко ще си тръгне по отъпканите пътеки. А Плевнелиев пиши две книги за неглвото управление. Той
107
7
 
2
 
! Отговори
Сиромах преди 2 години
Преди два вечера видях че джипката на Бойко спря над Панчарево, от нея слезе едно лице, не го познах вече беше полутъмно но видях че носеше едно въже на рамото. Както ковбоите си носят ласото. И замина към гората. На сутринта нямаше джипка. Кой знае, всичко е божа работа а и имаме либерална демокрация: ако искаш стани дженджър, или пък се ожени за еднополов, или опитай с кристал и продължи с по-силни, нищо не ти пречи да се опиташ да счупиш клона на някое дърво. Но за Бойко не се страхувам