Пеканов за подслушването: Подобни подходи са неприемливи

Вицепремиерът смята, че проверките трябва да се извършат бързо
Обновена: 22 май 2021 12:58 | 22 май 2021 12:20, Ния Христова
56
Пеканов за подслушването: Подобни подходи са неприемливи
Снимка: БГНЕС
"Подслушването на политици е много притеснително. В последните години в Западна Европа не съм чувал подобни страшни неща. Проверките трябва да се извършат по максимално бърз начин и да разберем дали наистина това се е случило. Според мен подобни властови подходи в днешно време са доста неприемливи". 
 
Това заяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов в ефира на Нова тв.
 
Той каза още, че няма информация дали е бил подслушван, но се надява да не е. Пеканов добави, че в последната година интензивно следи процеса по изготвянето на Плана за възстановяване. Той е на мнение, че в началото той не е създаден оптимално.
Още по темата
 
"Имаме много проекти, които са свързани в една комбинация. Смятам, че липсва макромислене. Проблемът е, че не можем да започнем отначало, тъй като искаме в краткосрочен план да получим част от тези средства. Търсим баланс между това да спасим Плана и да го направим по-добър, за да изчерпаме потенциала на тези допълнителни средства, а не просто да сме ги усвоили. От друга страна искаме това да се случи в много кратък срок. Именно оттук много динамично вървят срещи в последните дни. Говоря си със социалните партньори, водя неформални дискусии със службите на ЕК. Проблемът е, че от тях все още има критики към Плана", разказа Пеканов.
 
По неговите думи сред проблемите, които от Еврокомисията посочват, е липсата на амбиция. Сферата на енергетиката и социалната сфера не са достатъчно силно включени в Плана, а експертите работят именно в тази посока. Желанието на служебния кабинет е да успеят да предадат Плана навреме. 
 
"Вървят много дискусии. Има и техническа част по тях. Ние наследихме едно домашно, което трябва да бъде довършено, и в същото време успоредно да направим някакво подобрение в кратките срокове, които има служебният кабинет", добави вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
az преди 2 години
До АнонименСферата на енергетиката и социалната сфера не са достатъчно застъпени понеже нашите олигарси не искат модерна енергетика и социална сфера! Те си искат енергетиката от соцвреме - куче влачи, диря няма! А за социалната сфера - какво да ви кажа?! Наясно сте, че те "не сакат да са добре, сакат Вуте да е зле"!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това зализаното с пазарската чанта какъв се явява?
20
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
До Христо ХристовЗасвирил си като развалена плоча на грамофон! Засече!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберските *** вият на - умрялоЗначи правителството е на прав пьт
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирк Дружба ...смяна на всички с корени над 10г на всички институции
17
1
 
8
 
! Отговори
Ами,да.... преди 2 години
ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ЧЕРЕПА И ЦВ.ВАСИЛЕВ И ПРЕДАТЕЛИТЕ- РУСОФИЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ!ТОВА Е В ЦЕЛИЯ ЕС И САЩ.
16
1
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
ИЗВАДЕТЕ В НЕТА , ЗАПИСИТЕ ИМ ЗА ПАРИ С ЧЕРЕПА И ЦВ.ВАСИЛЕВ!НАЛИ ТЪРСЯТ ЗАПИСИ....ХАХАХААА ???!!
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
я кажете как Божков подреди служебния кабинет а това с подслушването е на всеки избори и после само записи на Бойко това го знаеме а Пеканов приемливо ли е кабинет да се реди от Дубай питам
14
5
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
"Шефовете на служби са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа. Това не може да им прости Румен Радев, това не може да им прости Бойко Рашков." - заяви заместник-председателя на ГЕРБ - Даниел Митов. Кратко и ясно...
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на бандитското правителство на Радев!
12
2
 
15
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Пеканов и ти ли пригласяш на хора с лъжливи твърдения?Видял ли си , чул ли си решение на съда и т. н. или дай да се вкючиме към общото макар и лъжливо? Жалко много жалко внесто да се занимавате със задачите си , се забимавате с клюки и отричате всичко направено досега!Явно диалектиката на Хегел за развитието ви е непозната , тъй като комунистите и наследниците им не признават това!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
hubavki bg sluhovi aparatchata ima li, pone kato tolkova slushkate i ste tolko poslushni?! ;) v koi magazin? Na jenskia pazar li?
10
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да има честни избори, службите не трябва да подслушват българските политици в услуга на партията на мутрите.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиерът разбрал от медиите на БАБИКЯН! ТАМ САМО ИСТИНАТА И НИЩО ДРУГО! НИЕ СЪЩО РАЗБРАХМЕ КОЙ Е ФИГУРАНТ И КАК СУ УПРАВЛЯВА ТЪЛПАТА ОТ ДУБАЙ! АКО една служба добие информация, че СЪВЕТНИЦИ на един човек са АГЕНТИ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ПОДКЛУШВАТ!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Подслушването на политици е много притеснително. В последните години в Западна Европа не съм чувал подобни страшни неща " - казал Пеканов.Стига сте се занимавали с глупости, а работете за изборите. Това ви била задачата. Така каза Радев.
7
3
 
14
 
! Отговори
Край преди 2 години
Човек или организация която може да снима спящ премиер не ви мислят доброто братя българи.
6
4
 
17
 
! Отговори
Защо??? преди 2 години
Американците подслушваха Меркет - това е демократично. Пускаха записи с Борисов - беше много демократично. Сега - не било добре.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 Упс! Пеканов. От "пекар", нали? Покана баница.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петканов Петканов, колко пъти ще ти казват, да не дружина с лоши другари, токсично е?Не само ти си бил на запад, драги зубрачо, за да чуеш за някоя афера с подслушване. Как не си чул за "Уотъргейт", или за провалите в Дойче банк, Лондонското сити, в които дела бяха изнесени записи на шефовете им? Ами, в любимата ти Австрия още загряват аферата "Ибиса", която е разкрита след подслушана среща и видео, на висш политик, договарящ корупционна сделка с рускиня, представяща се за бизнесмен.
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистическа предизборна пропаганда. Но за дебилните българи става.