Румен Радев: Всеки скандал за подслушване трябва да бъде проверен!

Необходими са неизбежни кадрови промени, убеден е президентът
Обновена: 22 май 2021 19:45 | 22 май 2021 19:26, Анисия Иванова
616
Румен Радев: Всеки скандал за подслушване трябва да бъде проверен!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всеки скандал за подслушване трябва да бъде проверен, каза пред президентът Румен Радев пред зала България преди тържественото отбелязване на 100 години от създаването на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров“. 
.
"Въпросът тук е, че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, сега трябва да проверяват сами себе си. Оттук е необходимостта от някои неизбежни кадрови промени“, обясни Радев.

Още по темата

Относно коментар на ГЕРБ, че атаките срещу службите са заради разбитата руска шпионска мрежа, Радев каза:

"Къде бяха същите критици, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация допусна не един, а пет български офицери, на които те са издавали допуски за класифицирана информация, да бъдат пробити от чужди служби.

Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева, похарчени от нашите пари за „Турски поток”, които никога няма да си върнем. Къде бяха и защо мълчаха 10 години, в които премиерът Борисов забатачи безнадеждно интерконектора с Гърция и сега нямаме реална диверсификация. Защо мълчаха, когато към тях постъпваше информация за 60 милиона изтеглени кеш от Васил Божков", допълни Румен Радев.

"Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема - да спасят себе си и партията, като се разграничат от компрометирания си премиер, или да го бранят с телата си и да пропаднат заедно с него в бездната на неговия морален позор. Те избраха второто", завърши държавният глава.

Относно обвиненията, че служебният кабинет работи като предизборен щаб на президента, Радев коментира:

"Явно е, че подчиняването на институциите и злоупотребата с тях е начин на мислене и действие на предишните управляващи. Служебното правителство има за цел да оздрави институциите, а не да експлоатира насадените от предишните управляващи в тях пороци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
4
 
10
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 3 години
Ама докарайте си пак "комунизма" бе лемури, като не четете исторя, вместо да се учите повтаряйте си грешките, така се разграничават слабоумните. Личите си.
317
9
 
2
 
! Отговори
абоната е на мо~~~ре преди 3 години
Необходими са неизбежни кадрови промени, убеден е президентът===Нужен е само Военен режим Пиночет за българското проклето племе.Само,че в Чили имаха късмет, Дявол да го вземе !
316
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махнете Б.Борисов, такова нагло чудовище не бяхме имали в българската политика, докато този нагляр е в политиката, България бял ден няма да види и ще продължава да убива и смачква хора,да фалшифицира избори!Никой не го иска и не го избира, достатъчно е манипулирал изборите, да се маха!
315
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен,че е голям лъжец и интригант, много е нагъл този човек, многоооооо,не се учудвам,че е убил толкова много хора, разкарайте Бойко, този нагъл тиран няма място в управлението:"В петък сутринта Борисов се обадил на председателя на ДАНС Димитър Георгиев и на директора на ДАР Атанас Атанасов - "Няма да подавате оставки, отивам на среща с Херо Мустафа и тези ще спрат да ви атакуват!"
314
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, другарю Христов, комунистите се оказаха много флексъбъл, за да отърват кожата.
313
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радо шишарката го обърна на бащиния. Следващите избори ще ги загуби дори и срещу Цецка.
312
9
 
11
 
! Отговори
Herr Muller преди 3 години
Много интересна логика имат някои форумни съучастници. Според тях, всеки който не е съгласен с "филипиките" на Радев е ГЕРБаджия. Ами, другаре, хич не е тъй. Не съм Бацевист или ГЕРБер, но не мога да се стърпя да не кажа какво мисля за ретроспективните дитирамби на овенния о.з. ген. инж. Р. Радев, Той и президент на България.
311
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб и да си иде - нищо няма да се промени.Виж, бсп иде ли си - нещата ще потръгнат наистина.Това е партийката дето 100 години мъти водата в България.
310
1
 
2
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
До 382. Хе-хе, за кой път? Ама само в мокрите ти сънища преди изборите. После е друго.
309
8
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ са Комунисти преди 3 години
Това е ЯСНО
308
1
 
3
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Лица членове на неправителствени организации заемащи държавни постове са във конфликт на интереси,неправителствени организации са тайните общества-масонските ложи,по смисъла на закона сегашното служебно а и Борисовото са нелигитимни правителства защото са бъкани със масони.
307
9
 
5
 
! Отговори
Тихо бе трол преди 3 години
До gosho -- Аха. Каракачанов комуниста е от ВМРО. А Борисов "демократа" го назначава за министър на отбраната. И после намираме руски агенти в министерството. За кво става въпрос тука. Кво правите вие от ГЕРБ бе? НЕНОРМАЛНИЦИ ТАКИВА?
306
0
 
7
 
! Отговори
Лошо Ще ви стане! преди 3 години
За това, че не направихте лустрация, сега ще си вземем държавата с пръчки. Мръcни комунисти! Няма да ни плашите и с граждански войни, щото ще ви еб*ем майкитe
305
7
 
3
 
! Отговори
Директно от БАНКЯ преди 3 години
Какво прави комуниста Каракачанов на брифинг на Борисов от дома му в Банкя? Искаме разследване дали Борисов не е бил комунист!
304
1
 
8
 
! Отговори
Herr Muller преди 3 години
До Христо Христов --- 283 ///// Много сте наивен. Явно нямате хабер какви играчи има в отбора на капитализЪма. Впрочем, мачът свърши и "пабедителите" се оказаха от друга страна на новия дувар и за доброто на изстрадалият български народ, обречен 45 по-бедни години да бъде пън в келемето на СеСеСеРе, а не свободна птица - летяща по света. Няма нищо по-хубаво от свободата и нищо по-лошо от сътрудничеството с русия.
303
4
 
3
 
! Отговори
Списък с Комунисти: преди 3 години
1. Каракачанов - агент на ДС и министър на отбраната от ГЕРБ. Руски агенти са открити в МО, по време на неговото управление. Брей, къде били комунистите.... Ти да видиш.
302
0
 
2
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Комунисти?tozi ministur koyto vizirash ne e ot gerb
301
11
 
6
 
! Отговори
Хахахха преди 3 години
Троловете на герб пишат в състояние на ГЪРЧ - дори не могат да си сменят клавиатурата на фонетика. ХХАУХАХУХИУАИУАхуиагиуАГИУАиуАхАИАГа
300
11
 
4
 
! Отговори
Без Пяна преди 3 години
Успокойте се дърти ГЕРБ-алюги, на изборите ще ви покажем кой кой е. Сега само си чешем езиците. Няма нужда от нерви и пенгявене.
299
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта на Черепа, назначен за президент на България с парите на Решетников и гласовете на Доган, е вреден за България. Фигурант Черепов страда от тежка форма на самовлюбеност, нереална представа за умствените му възможности, злоба, безмерен инат и тъпота породена от 40 години нищоправене, разврат и алкохол. Вярва, че колкото е по-наперен ще вярваме на плитките му лъжи. Е, не е познал този разединител на българите и унищожител на България! И, защо, за няколко милиона от Грипен??? Проклет да е!