Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката

Възобновяване на отношенията с Русия приоритет на коалицията
23 май 2021 15:56, Елка Василева
439
Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката
Кадър: БНТ

Бившият министър-председател в периода 1995-97 г. Жан Виденов ще участва в изборите в рамките на коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република".

Коалицията се сформира по инициатива на движението “Лява алтернатива за България” на Иван Атанасов и според организаторите ѝ е съставена от леви и патриотични партии, съобщи БНТ.

Четири партии влизат в коалицията: „Социалистическа партия Български път“ с председател проф.  Ангел Димов;  „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков; „Възраждане на отечеството“ с председател Николай Малинов; „Партия на българските комунисти“ с лидер Иван Пенчев.

Председател на коалицията е Иван Атанасов, а организационен секретар е Жан Виденов. Атанасов каза, че Жан Виденов е "архитектът на коалицията" и той ги е убедил, че трябва да са с русофилите.

Приоритетите на коалицията са да бъдат представители на левите избиратели в парламента, да се борят за справедливостта и нормализиране на обществено-икономическия живот.

Възобновяване на отношенията с Русия ще е сред водещите цели в политиката на новата лява коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", обяви председателят  ѝ Иван Атанасов при представянето на коалицията днес.

"Левицата е разгромена и не е представена в последното Народно събрание. Имаме шанс да разбием олигархията, която тормози България 30 г. Смятаме, че има заплаха за България, нейния остатъчен суверенитет. Нашата коалиция е съзнателно конструирана. Тя е патриотична и обединява комунисти, социалисти. Тя е приятелски анонс, че искаме да поддържаме приятелски отношения с Русия", каза още Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
0
 
5
 
! Отговори
До Справка за младит преди 2 години
При положение че хлябът беше 500 лв, не знам от къде си пазарувал ти, а това е факт, може да се провери в интернет в потребителските цени за 97-***.
315
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лозунга на изборите на новото обединение от леви партии - "всеки българин милионер след 1 година управление!" Според мен е напълно постижимо само Жан премиер и Гечев финансов трябва
314
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локмените тогава бяха газария -120 кинта на битака нов или в изложбенния център на - овча купел срещу автогарата там пазарувах якоКупувах по -2 обикновенно с -3000 лв вьв джоба
313
1
 
12
 
! Отговори
Комунистите, преди 2 години
Ортаци и господари на Жан, теглиха огромни заеми от банките и купуваха всичко - а след инфлацията с три нули отзад, за един ден си изплатиха заемите , те знаеха предварително какво ще стане.
312
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Жан Виденов бях милионер, повече никога няма да бъда.
311
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сьс сигурност ще гласувам за - виденов -93 ,94,95 бяха златни годиниСпомням си - модерните дьнки тогава широките -50 кинта от арабите на кирков и обувките пичеловки - 40 кинта пушех - viceroy -3 кинта кутия при заплата - 3000 лв
310
1
 
8
 
! Отговори
Виденов, преди 2 години
трябваше още да е в затвора, заради икономическия погром и разоряването на народа и държавата, но се измъкна сух , изпълзя като червена змия, и сега е готов пак да ни управлява
309
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Които не вярва да пита родителите си - каква е била заплатата и какви бяха цените при виденов ас сьщо помня това време и пазарувах като всички останали Жалко , че вече няма да се вьрне и да сьм в бара като тогава с -50 лв вьв джоба като баровец
308
1
 
8
 
! Отговори
Жан ще спечели, преди 2 години
и ще направи пенсиите по 100 000лв.за радост на всички пенсионери, той знае как, вече го е правил
307
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще гласувам за Жан Виденов.
306
8
 
3
 
! Отговори
Справка за младите преди 2 години
Хаха - кутия боро по времето на виденов -5 лв , кафе и кола в бара- 4 лв , голяма водка беше -5 лв бьлгарска сметките ток и вода месечно -120 лв при -3500лв заплатаДьнки - 50 лв , маратонки -40 лв , яке -70 лв дьнково продьлжаваи да ни расправяш за големият глад верваме ти ама надали
305
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виденов фалира държавата, така обезцени активите, че после Костов нямаше избор, но това хората не го знаят. Управлението на Жан Виденов е може би най- некадърното в цялата история на България и за беда се случи в доста съдбовен за държавата момент.
304
3
 
6
 
! Отговори
До Справка за младит преди 2 години
И аз си спомням много добре това време, но май доста се различава от твоите спомени. Спомням си, че в магазините нямаше нищо, редил съм се за храна повече от 6 часа, помня че доларът беше 3-3500 лева, което значи, че си работил за долар и не знам как не си излизал от кръчмите. Повечето хора работиха за между 3 и 5 долара на месец, колкото един емигрант в Магдоналдс на час, през същия период в САЩ. Бяхме нещо като Венецуела.
303
2
 
4
 
! Отговори
О божке преди 2 години
Тези ще забият и последният пирон в ковчега на бс(к)п. Най-промитите комунисти ще гласуват за тях. Нека да са разроят, ще последват съдбата на СДС. Лумпенският вот също има голям избор - итн, патрЕоти, Възраждане, мутри вън. Единствената що-годе нормална коалиция е ГЕРБ с ДБ. Нормалните хора ще го осъзнаят и го осъзнават. Останалото е плява и потенциална патерица, която ще хленчи и изнудва големите за постове и пари. А клоуните, както видяхме, нямат нито намерение, нито възможност да управляват!
302
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кукла на конци.
301
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е дали в Русия искат да са приятели с тия.
300
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан Виденов-комсомолски секретар на ВУЗ.а в МАЦКВА, дето е бил студент. Отвратителна комунистическа мумия...
299
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До -327- аз не искам човек който не знае как да се заяви, а пише "АС" ДА ОПРЕДЕЛЯ МОЕТО БЪДЕЩЕ, БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ МИ, ЗАЩОТО БЪДЕЩЕТО Е ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ ДНЕС ВСИЧКИ.
298
4
 
3
 
! Отговори
Справка за младите преди 2 години
Справка за младите - по времето на виденов , работех като охранител - бях току що завьршил с наи ниската заплата в дьржавна фирма - 3500 лвВ свободното време не излизах от баровете , гладен не сьм бил необлечен сьщоНе вярваите на пропагандата която ви внушават - герберастите тук колко е добре при тях , за тях е добре де пачки кюлчета , кьщи за гости
297
2
 
8
 
! Отговори
справка за младите: преди 2 години
През есента и зимата на 1996/1997 г. страната е в състояние на хиперинфлация. Средната работна заплата главоломно пада (по-късно, през февруари 1997 г., достига 5 6 щатски долара), което поражда недоволство и масови протести в големите градове. На 4 ноември 1996 г. 19 членове от ръководството на БСП отправят открито писмо с искане за оставка на Жан Виденов като министър-председател. Историята тръгва назад.Внимавайте какво ще си надробите понеже ние му ядохме попарата.Толкова ли няма нови хора?