Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката

Възобновяване на отношенията с Русия приоритет на коалицията
23 май 2021 15:56, Елка Василева
439
Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката
Кадър: БНТ

Бившият министър-председател в периода 1995-97 г. Жан Виденов ще участва в изборите в рамките на коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република".

Коалицията се сформира по инициатива на движението “Лява алтернатива за България” на Иван Атанасов и според организаторите ѝ е съставена от леви и патриотични партии, съобщи БНТ.

Четири партии влизат в коалицията: „Социалистическа партия Български път“ с председател проф.  Ангел Димов;  „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков; „Възраждане на отечеството“ с председател Николай Малинов; „Партия на българските комунисти“ с лидер Иван Пенчев.

Председател на коалицията е Иван Атанасов, а организационен секретар е Жан Виденов. Атанасов каза, че Жан Виденов е "архитектът на коалицията" и той ги е убедил, че трябва да са с русофилите.

Приоритетите на коалицията са да бъдат представители на левите избиратели в парламента, да се борят за справедливостта и нормализиране на обществено-икономическия живот.

Възобновяване на отношенията с Русия ще е сред водещите цели в политиката на новата лява коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", обяви председателят  ѝ Иван Атанасов при представянето на коалицията днес.

"Левицата е разгромена и не е представена в последното Народно събрание. Имаме шанс да разбием олигархията, която тормози България 30 г. Смятаме, че има заплаха за България, нейния остатъчен суверенитет. Нашата коалиция е съзнателно конструирана. Тя е патриотична и обединява комунисти, социалисти. Тя е приятелски анонс, че искаме да поддържаме приятелски отношения с Русия", каза още Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видено не е социалист. Той е комунист. От 1988 до 1990 година е секретен сътрудник на Държавна сигурност (към Окръжно управление на МВР) с агентурно име Дунав, в качеството си на съдържател на явочна квартира. Агент е. Поредният агент в политиката изпълзява от бункера с нафталина.
295
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан Виденов подава оставка от заеманите постове след масови протести заради хиперинфлацията в страната. Кризата оттогава е наречена на него Виденова зима.Понастоящем е преподавател в пловдивското Европейско висше училище по икономика и мениджмънт и идеолог на младежката радикална комунистическа организация Че Гевара.Гладната Виденова зима беше адски страшна и жестока.Нямаше хляб в магазините.Сутрин чакахме на опашка от 5ч.Зърно нямаше,а рафтовете с трън да завлачиш нямаше какво да закачиш.
294
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комсомолецът Жан Валжан, товарното муле на комунистическите кукловоди. Пак са го изкарали на пангара...
293
3
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Гай париций .....Жан го сготвиха . Защото не пусна оросоидиите в кошарата.....Хаххаааааа, а не го ли сготвиха братушките защото не продаде българските тръби на Газпром? Луканов го разтреляха като куче на 02.10.1996г. Сигурно и лична Сорос изнесе житото, а не К. Премянов и Чичибаба?
292
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За жалост - единственно - виденов мислеше за бьлгария и затова му организираха преврат - само тои не позволи разграбването на бьлгарската икономика след него доидоха хората на фондация - зауер - костов и софиянски разпродадоха дьржавата на безценица а след като загубиха изборите тотално фондацията основа партия - герб с борисов начело
291
0
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахахаааа, адеееее БСП-то отиде под 10% :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
290
5
 
9
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
ЖАН ВИДЕНОФ -АЗ МИСЛЕХ ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ ТЕЗИ ВРЕМЕНА НО НОВИТЕ ВАРВАРИ НИ ПОКАЗВАТ ДРУГО!!!! БОТУША НА РУСИЯ СИ ОТМЪЩАВА ЗА ПОДЕМА С БОЙКО БОРИСОВ !!!
289
9
 
4
 
! Отговори
До -327 преди 2 години
Ти ни хвана за канарчета бе момче и ние живяхме по времето на -виденов и тия глупости дето ги расправяш за умрелите от глад ги расправяи някаде другаде не на насЛично ас ще гласувам за виденов - поне всички да бьдеме милионери а не само - гербаджиите и приближените им
288
5
 
5
 
! Отговори
Гай париций преди 2 години
Жан го сготвиха . Защото не пусна оросоидиите в кошарата.Тяхната отрова го погуби. Пръст имаха и фараоните.
287
5
 
7
 
! Отговори
НИКОГА ВИДЕНОВА ЗИМА преди 2 години
КОГАТО ЧУЯ ТОВА ИМЕ И СЕ СЕЩАМ ЗА ГЛАДОМОРА КОЙТО РУСИЯ ПРЕДИЗВИКВА В УКРАЙНА ОТ СЪВЕТСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И СТАЛИН 1932Г/1933Г- ТОГАВА ОТ ГЛАД УМИРАТ НЯКОЛКО МИЛИОНА- СЕГА НАМЕРИ ВИДЕНОВАТА ЗИМА- 1995Г-1997Г ПО УЛИЦИТЕ ИЛИ ПОЧИНАЛИТЕ В ДОМА СИ ХОРА СЛЕД АУТОПСИЯ ЛЕКАРИТЕ ОТКРИВАТ ЧЕ СА ЗАГИНАЛИ ОТ ГЛАД- НЕ СА СЕ ХРАНИЛИ ОТ ДНИ, БЛИЗКИТЕ НА ПОЧИНАЛИТЕ НЯМАХА ПАРИ ДА ГИ ПОГРЕБАТ И НЕ МАЛКО БЯХА ЗАРЯЗВАНИ НА УЛИЦИТЕ...ЕТО ЗАЩО КАТО ЧУЯ ТОВА ИМЕ И МЕ ВТРИСА....
286
5
 
8
 
! Отговори
НИКОГА ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ преди 2 години
МОЯТА ТРУДОВА КНИЖКА- ЯНУАРИ 1996Г- ЗАПЛАТА НА ВИСШИСТ ЗА 20 РАБОТНИ ДНИ ЯНУАРИ/СЛЕД ДЕНОМИНАЦИЯ/- 12.27ЛВ- ПОЗОР ТЕ ЗА ТИЯ С ИЗВРАТЕНОТО МИСЛЕНЕ- НИКОГА ЖАН ВИДЕНОВЦИ И РУМЕН ГЕЧЕВ- ТОГАВА ПО НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ- ТЕ РАЗСИПАХА БЪЛГАРИЯ УМИШЛЕНО ПО ПЛАН НА РУСИЯ.
285
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧОВЕК КОЙТО ДОПУСНА НАРОДЪТ ДА ПОЛУЧАВА 5600ЛВ МИН ЗАПЛАТА- В ДОЛАРИ- 1.8ДЛ- 1ДЛ- 2965ЛВ- СПРАВКА БНБ, ОТНОШЕНИЕ НА БГ ЛЕВ КЪМ ДРУГА ВАЛУТА НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СИ МИСЛИ ЗА ПОЛИТИКА- ДРУГОТО Е МАЗОХИЗЪМ.
284
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧОВЕК КОЙТО ДОПУСНА НАД 2500% ИНФЛАЦИЯ И МРАЗЕН ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ГОДИНИ. БИЛ ЧЕСТЕН И ЧИСТ- КАТО Е ВИДЯЛ ВЕДНАГА ДА СИ Е ПОДАЛ ОСТАВКАТА...
283
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧОВЕК КОЙТО ДОПУСНА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ, НОМЕНКЛАТУРНИТЕ КАДРИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ДА ОКРАДАТ НАРОДА СИ КАТО ОБРАХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ ОТ 15 ФАЛИРАНИ БАНКИ ЧРЕЗ РАЗДАВАНЕ НА НЕОБЕЗПЕЧЕНИ ЗАЕМИ И ДА ВЛИЯЯТ ВЪРХУ СЪДБИТЕ НА БГ ВЕЧЕ НАД 25 Г НЯМА МЯСТО В БГ ПОЛИТИКА- ХОРА ОСТАНАХА БЕЗ ДОМ И УМИРАХА ПО УЛИЦИТЕ.
282
3
 
1
 
! Отговори
До старите моцуни преди 2 години
До старите мOцуни - Умен си като ББ, доктор хонорис, нататък го знаеш!!!
281
4
 
9
 
! Отговори
народа го мрази! преди 2 години
Да върви по дяволите! Блядо копие на комунист!
280
4
 
6
 
! Отговори
наглостта на БКП преди 2 години
От нищото нящо да прави! Само Христос може да възкръсва и никой друг!!!
279
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СмешникКога възкръсна този умрял труп да ни води към светлото бъдеще?
278
4
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Какво означават приятелски отношения с Русия като от историята знаем, че Русия разбира приятелството като слабост и еднопосочно. Т. е. тези, които искат да бъдат приятели с руснаците трябва да им се подчиняват и да им лижат задниците. И да излязат от НАТО и ЕС. Ахсъко така да обявят заловените руски шпиони за национални герои и да ги наградят с орден Стара планина.
277
4
 
3
 
! Отговори
де турско, де... преди 2 години
До СУВЕРИНИТЕТСамо Ердогон ще ни сложи на место с 5-вековния управленчески опит на Турция!Виденов ще ни донесе само мизерия!