ГЕРБ - в пълна изолация и под бомбардировка и нямало да спре скоро

Ако Трифонов не поемел отговорност, рискувал наказателен вот срещу него
453
ГЕРБ - в пълна изолация и под бомбардировка и нямало да спре скоро
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социолога Андрей Райчев  ГЕРБ вече са под бомбардировка.

„Те винаги са доминирали в медиите, но все повече лоши неща се чуват за тях от медиите и това за тях е много необичайно. Изнервя ги и понякога грешат от нерви. Те просто трябва да изчакат, това е неизбежен период“, коментира той пред bTV.

Още по темата

Според него реалният проблем на ГЕРБ е, че нямат съюзник. Той даде пример с БСП, които навремето също изпаднаха в такава ситуация.
 
„Никой не иска с ГЕРБ. Какво чакат те – да станат пак мнозинство? Това няма да се случи. Те чакат така да се случи с техните противници, че някой да поиска с тях. Тази ситуация обаче не е няколкомесечна, а няколкогодишна“, на мнение е социологът.

Политологът Димитър Ганев се съгласи с тезата на Райчев и допълни, че ГЕРБ очевидно са в отбранителна позиция и това няма да спре. Според него те трябва да се заредят с търпение.

Двамата коментираха и новосъздалата се коалиция между ВМРО, „Воля“ и НФСБ.
 
„Никога в политиката едно плюс едно не е равно на две. Най-важното нещо в една такава коалиция не е аритметичният брой, защото част от гласоподавателите на ВМРО не биха приели коалиция с „Воля“ или пък симпатизантите на Марешки не харесват ВМРО. Това автоматично води до отлив от избиратели. Има коалиции, които намаляват подкрепата. Има и такива, които я увеличават. Проблемът на тази коалиция е, че няма силен разказ“, на мнение е Димитър Ганев.

„В момента се опитват да кажат – лидерите крачка назад, което е силна теза, но въпросът е дали това ще даде силен ефект, който ще подобри резултатите им. Според мен им трябват и други тези“, допълни политологът.
 
Според Андрей Райчев тезата „лидерите назад“ ще е печеливш ход в този случай.

„Същото се отнася и за Борисов. Идеята на ГЕРБ в момента е мълниите да падат върху Даниел Митов и вътрешните играчи да не се хабят. Според мен той ще е и кандидат за президент. В този смисъл и тук има крачка назад“, смята Райчев.

Според него независимо кой е кандидатът за президент на ГЕРБ, той ще загуби и очевидно ГЕРБ няма да жертва силен играч.

„И на следващите избори няма съмнение, че фрагментацията ще се запази. Този път обаче те няма как да не направят правителство. Ако втори път направят този номер като първия, ще е катастрофа. На 12 юли те ще трябва да предлагат някакво правителство. Друг е въпросът дали ще мине“, коментира още Андрей Райчев.

"Ако Трифонов не поеме отговорност, може да има наказателен вот срещу него“, допълни Димитър Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа... Политическата криза която се очертава ще е дълга!!! Бг обществото е силно поляризирано!
267
14
 
9
 
! Отговори
Чакайте малко де ! преди 2 години
До сега изборите ги правиха герб , сега вече найстина ще им се види броя на гласоподавателите . За герб машината е живия ужас-- гледах във едно интерю шефа на фирмата която доставя машините ,каза че стария цик не са му разрешили на техниците да подържат машните в изборния ден -- е това какво е ? Човека обясни ,че техниката винаги може да даде проблем има и периферни устройства и прочие ,които проблеми обаче могат веднага да бъдат отстранявани от компетентни техници .
266
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ си остават най-добрите управленци. Всички останали ги видяхме какво могат - лаят и бягат да се скрият. Е, и така до кога ?
265
1
 
19
 
! Отговори
дедо иван преди 2 години
Андрюша Райчев е най-големият манипулатор на общественото мнение в България.Всичките му теории са така измислени и нагласени,че да обслужват неговите господари и спонсори.Както те казват, "поживем,увидем".Досега почти никога не е познавал точно.Дано пак да е така...
264
10
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Помните ли как Каракачанката подписа договор за изтребители, които платихме но още не сме видяли?Помните ли, че най-голям противник на купуването на тези изтребители беше Магарешки? Аз помня. Е, сега Каракачанката и Магарешки са в един отбор за да налапат пак власттта и да станат пак патерица на Винету.
263
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на снимката що ходи кат *** бе?
262
17
 
29
 
! Отговори
АДОЛФ.. преди 2 години
80% ОТ ПРОТЕСТЪРИТЕ СА ДОВОЛНИ ОТ ТЕЗИ, КОИТО ИЗБРАХА.. :РАДЕВ-ФИГУРАНТА НА ЧЕРЕПА.... МАЯ-КОНОПА-ЧЕСТНА КОМУНИСТКА, ОБСЛУЖВАЛА ЕДНОВРЕМЕННО И НЕВИННИТЕ БРАТЯ ГАЛЕВИ..... ТРИФОНОВ - ЛИЧНО БЛАГОДАРЕН НА ВИС2/МУЛТИГРУП-ПРЕСТИЖНИ БИЗНЕСМЕНИ......... ХАДЖИГЕНОВ - АДВОКАТА НА МАФИЯТА, КОЯТО ОТВЛИЧА ВАШИТЕ ДЪЩЕРИ ЗА ПЛАТЕНА ЛЮБОВ.............. ВСИЧКИ, КОИТО ИЗБРАХТЕ СА СТАРИ, КОРУМПИРАНИ ***, ПРОИЗВОДНИ НА БКП/БСП................ОЛЕДАЙТЕ СЕ..... ОСЪЗНАЙТЕ СЕ...!!
261
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на снимката що ходи кат *** бе?
260
5
 
8
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 2 години
За промяна говореше ти,но понеже, обаче, защото -дума дупка не прави, нали -път на изток откри към Европа...И сполука дори предвеща,но дори и това ти прощавам;сто лъжи или сто и една -на раздяла зло да забравим...Последен валс... Сбогом, любима...Ще си спомням за теб дории под новото име...
259
21
 
7
 
! Отговори
Цъфнал Герб преди 2 години
" Пияната Цецка Цачева аранжира цъфгежа на партията "
258
9
 
4
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 2 години
Днес танцувам последния валсда си вземем сбогом, любима;ще те помня до сетния час,с теб танцувахме цяла година...Благоденствие ти обещаи нали беше млада, свенлива,аз повярвах на тази лъжа -с нея ти беше много красива...Последен валс... Сбогом, любима...Ще си спомням за теб дории под новото име...
257
15
 
4
 
! Отговори
Цъфнал Герб преди 2 години
Цъфнал Герб, цъфнал Герб, цъфнал Герб. Дамите! Дамите: 3.. ииииии.. ЦъфнаАл, цъфнааАл, цъфнааАл ГЕРБ.
256
7
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До протестъри,а според теб,пожарникара-ченге ,младо ченге ли.
255
11
 
8
 
! Отговори
11 преди 2 години
До 1,даже имаше един образ,от герб-комунисти,който прелива от мозък,като всички гербери,каза ,че Индира Ганди е бил мъж,нима сте забравили,за той бисер на герберката,мисля че беше лили свинеткова,партизанската внучка.
254
11
 
6
 
! Отговори
ВАЗ 21061 183км/ч преди 2 години
ГЕРБ си имат държава.
253
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ- ЧАКАМЕ ДА ПОСОЧИТЕ КОИ СА МАФИЯТА В ПРОКУРАТУРАТА, КОГАТО ВДИГНАХТЕ ЮМРУК ВИЕ ГИ НАРЕКОХТЕ КОЛЕКТИВНО МУТРИ- СЕГА ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА ГИ НАЗОВЕТЕ ПОИМЕННО И ТЕХНИТЕ ВИНИ ЗА ДА ГИ ОСЪДИТЕ,АКО НЕ, СТЕ ЛЪЖЕЦ- А ТОВА ПРЕЗИДЕНТ ДА КЛЕВЕТИ ПРОКУРАТУРАТА НА ДЪРЖАВАТА СИ- НИКОГА И НИКЪДЕ НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО....
252
18
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 години
До АДОЛФ..80% от българите са доволни ,от изчъгъркването на тиквата,фидосов,лъчо-мозъка,налник цеха на поцинковани кофи в Пекин столицата на Виетнам,на цецка-цъфнал герб,на тома неверний,певеца на социализъма-спас гърневски,още да ти ги изреждам ли.
251
22
 
17
 
! Отговори
РОМБ преди 2 години
ГЕРБ е избрана с ромски вот, административен вот и корпоративен вот. На следващите избори ще вземат не повече от 15%. И то с 300 зора.
250
18
 
24
 
! Отговори
Чегъртане преди 2 години
Герб е свалена, но трябва да изчегъртаме мръсните отпечатъци, които са оставили в държавата ни.
249
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА МИСТЪР МУСКУЛ И КОМПАНИЯ"БОРЦИ ЗА ИСТИНАТА'' ИЗЛЪГАЛИ ДЪРЖАВАТА С ЕДИН МИЛИОН ДАНЪЦИ...